Endelig hjemmeseier igjen! – Kristiansand

Endelig hjemmeseier igjen!

Før dagens kamp skilte det fire poeng mellom KRS på niendeplass og Haslum på femtende. Med det kjedelige tapet i Sandefjord på onsdag, var dette en kamp KRS «måtte» vinne, både for å ha heng på sluttspillplass, men også for å opprettholde avstand til lagene på direkte nedrykksplass.

Heldigvis leverte KRS førjulsgaven til oss og vant fortjent 37-30 i Aquarama i kveld. Det svinger av prestasjonene fra kamp til kamp, men som nyopprykket lag i Rema1000-ligaen, kan vi ikke forvente noe annet.

Grei førsteomgang av KRS

KRS, med Tollef Oskar Lindquist, åpnet førsteomgang forrykende med to mål i løpet av de første 75 sekundene. Det jevnet seg imidlertid fort ut, og etter fem minutt var stillingen 3-3. Etter hvert «våknet» også backrekka og begynte å levere mål (Eirik Köpp satt totalt fem mål i første omgang, mens Michal Potoczny satt fire) og KRS tok føringen i kampen.

Etter 17:20 sørget Tollef Oskar Lindquist for firemålsledelse, 14-10, med sin tredje skåring for kvelden. I stedet for å feste grepet om kampen enda mer, slapp KRS Haslum mer inn i kampen i andre halvdel av omgangen. Haslum kunne ha utliknet til 16-16 etter 27 minutter, men Mark Van den Beucken reddet skuddet, og i stedet var det KRS som skårte omgangens to siste mål og kunne gå til pause med ledelse 18-15. En godkjent omgang av KRS.

Solid første halvdel av andreomgang

Sebastian Schultz Hansen skårer ett av sine fire straffemål.

KRS startet andreomgang som den første, med to kjappe skåringer i løpet av de første 75 sekundene, denne gangen med Köpp og Eric Nicolay Skonhoft Jensen. Eirik Köpp er fremdeles i god skåringsform og puttet tre nye mål i løpet av omgangens første fem minutter. KRS hadde god kontroll i begynnelsen av omgangen, etter åtte minutter, på stillingen 24-18, tok Haslum timeout for å få justert spillet sitt.

Timeouten ga ingen umiddelbar effekt for Haslum, i stedet var det KRS som økte sin ledelse de neste minuttene. Det var klasseforskjell på lagene den første delen av andreomgangen, KRS gikk opp i en timålsledelse, 31-21. etter 16:14. KRS slapp så Haslum litt inn i kampen igjen, Haslum skårte de fire neste målene reduserte KRS sin ledelse til seks mål, 31-25 etter 20 minutter.

De siste ti minuttene av kampen var rotete fra begge lag, men det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende, selv om Haslum reduserte til 34-29 med fire minutter igjen å spille. KRS hadde kontroll og vant fullt fortjent 37-30, endelig en hjemmeseier igjen!

Eirik Köpp ble kåret til KRS sin beste spiller og ble toppskårer med ni mål, fulgt av Tollef Oskar Lindquist med seks mål og Sebastian Schultz Hansen med fem (fire av dem fra sjumeteren).

Detaljer og statistikk fra kampen finner du i Håndballforbundets livedekning av kampen: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Haslum HK | handball.no

Her kan du lese Fædrelandsvennens dekning av kampen: Følg årets siste KRS-kamp her – fvn.no.