God andreomgang sikret seier i Aquarama – Kristiansand

God andreomgang sikret seier i Aquarama

Endelig er Rema1000-ligaen i gang igjen og i dag skulle KRS vise muskler mot tabelljumbo Bergen Håndball. Slik gikk det imidlertid ikke. Nok en gang varter KRS opp med en dårlig førsteomgang. Heldigvis klarte vi å heve oss i andre, og tilslutt ble det en komfortabel femmålsseier.

Svak førsteomgang

Ut i fra tabellplassering og høstens oppgjør i Bergen (KRS-seier 29-32), burde Bergen Håndball være en motstander som skal være overkommelig hjemme i Aquarama. Slik var det dessverre ikke i førsteomgang. Mye rot i angrep og svakt forsvarsspill, i tillegg til at Bergen hadde gjort hjemmeleksa si, resulterte i at det var bortelaget Bergen som kunne gå til pause med ledelse 18-19.

Bedre andreomgang

Det kunne se ut til at spillerne hadde fått med seg noen alvorsord i garderoben i pausen, for det var et mer påskrudd lag i begynnelsen av andre omgang. Anført av en god Matija Spikic i mål og en frisk Øyvind Frigstad i angrep, sammen med Eirik Köpp som fortsetter den gode trenden fra før jul, tok KRS over føringen i kampen, men klarte ikke å komme opp i en ledelse på mer enn to mål før KRS pådro seg en tominutter etter 17:47. Undertallsperioden utnyttet KRS til å øke ledelsen fra 27-26 til 29-26 og det så ut til at dette ga hjemmelaget ny kampvilje.

En ny tominutter for KRS etter 21:54 inviterte Bergen inn i kampen igjen, og de reduserte KRS sin ledelse til 30-28. Med fire og et halvt minutter igjen av kampen økte KRS til tremålsledelse 31-28, men pådro seg nok en tominutter i Bergens neste angrep. Men når Øyvind Frigstad setter inn 32-29 drøye tre minutter før slutt og Matija redder det påfølgende angrepet, så det ut til å gå veien. Men så pådro KRS seg nok en tominutter og det gikk mot en særdeles spennende avslutning på kampen. Med nok en skåring av Øyvind Frigstad og påfølgende redning av Matija, så det likevel ut til å gå veien! Bergen forsøkte seg med mann mot mann-oppdekning, men to kjappe skåringer av Tollef Oskar Lindquist og nok en strålende redning av Matija, sørget for femmålsseier 36-31. Øyvind Frigstad ble fortjent kåret til banens beste for KRS.

Mer om kampen

Les mer om kampen i Fædrelandsvennen(+): Følg KRS – Bergen og chat med vår reporter – fvn.no og Ble toppscorer etter å ha fått hjelp av «mirakelmann» – fvn.no eller i NHF sin live-dekning: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Bergen | handball.no

Neste kamper

Nå venter Kolstad borte førstkommende onsdag, før vi tar imot Tønsberg Nøtterøy neste søndag. Billetter til søndagskampen finner du her:

KRS Topp – Tønsberg Nøtterøy 13.2.
– Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/332
– App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=332