Sterk andreomgang sikret seier mot Tønsberg Nøtterøy – Kristiansand

Sterk andreomgang sikret seier mot Tønsberg Nøtterøy

Søndagens kamp var en kamp KRS Topphåndball måte vinne, både for å holde liv i drømmen om sluttspill, men også for holde trygg avstand til direkte nedrykk. KRS klarte ikke å feste noe grep på kampen i første omgang, lagene gikk til pause på stillingen 19-19. KRS så imidlertid ut til å ha brukt pausen godt, for i andreomgang var det aldri tvil om hvor seieren skulle gå.

Rotete førsteomgang

Førsteomgang startet litt rotete, Tønsberg Nøtterøy ledet 0-2 etter tre minutter. Men så tok KRS, med Matija i spissen, over føringen i kampen og ledet 6-4 etter ni minutter. Men i stedet for å benytte anledningen til å dra i fra, slapp KRS Nøtterøy inn i kampen igjen, og lagene fulgte hverandre en lang periode.

Halvveis i omgangen hadde KRS, anført av en ivrig Tollef Oskar Lindquist som tydeligvis ville vise seg frem mot gamle lagkamerater, en tomålsledelse 11-9. Etter 20 minutter, med ledelse 14-10, så det ut til at KRS hadde festet grepet om kampen, men i løpet av en tominuttersperiode, hadde Nøtterøy redusert til 14-13, og det var igjen spenning i kampen. Etter 24 minutter klarte Nøtterøy å utlikne til 15-15.

Mot slutten av omgangen var KRS igjen i ferd med å feste grepet på kampen, men gikk på en tominutter, som Nøtterøy benyttet godt og lagene kunne gå til pause med 19-19. Det var en rotete omgang, men takket være målvaktspillet til Matija og seks mål hver av Tollef og Eirik Köpp, var lagene i alle fall a jour til pause.

Overbevisende andreomgang

KRS åpnet andreomgang friskt og hadde opparbeidet seg en femmålsledelse, 25-20, etter drøye fem minutter. KRS gjorde også et målvaktsbytte etter pausen, Mark Van Den Beucken kom inn og gjorde en bra figur!

Etter tolv minutter reduserte Nøtterøy til 28-22, men en meget god Michal Potoczny (6 mål og 9 assist) økte umiddelbart KRS sin ledelse til sju mål, 29-22. KRS pådro seg nok en tominutter, men denne gangen klarte ikke Nøtterøy å utnytte overtallet.

Utover i omgangen holdt KRS på overtaket i kampen, og ledet stort sett med fem mål eller mer. Anført av Eirik Köpp, som med 11 mål ble nok en gang kåret til hjemmelagets beste spiller og viser at formen fremdeles er god, og en god Michal Potoczny, var den største spenningen i andre omgang hvor stor seieren skulle bli. Josh Larry Gabula Korsvik kom inn på banen de siste minuttene og fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 38-31!

Mer om kampen

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), Følg KRS sin hjemmekamp og chat med vår reporter – fvn.no, eller i håndballforbundets livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Tønsberg Nøtterøy | handball.no.

Neste hjemmekamp

Neste hjemmekamp spilles mot Bækkelaget i Aquarama lørdag 26.2.2022 klokka 18:00. Billetter til kampen finner du her:

– Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/334
– App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=334