Deilig seier i tett og spennende oppgjør mot Bækkelaget – Kristiansand

Deilig seier i tett og spennende oppgjør mot Bækkelaget

Det ble en svært spennende kamp i Aquarama i kveld. Med uttak av i kampen første minutter, fulgte lagene hverandre som skygger. Til pause var stillingen 15-15, og lagene fulgte hverandre tett helt til slutt.

Viktig oppgjør

Dagens kamp mot Bækkelaget var viktig på flere måter. Bækkelaget er et av lagene KRS kjemper med om sluttspillplass. Før dagens kamp sto KRS med 20 poeng og Bækkelaget med 17. KRS har en, på papiret, mye tøffere sesongavslutning enn Bækkelaget, som møter lag som ligger under seg på tabellen i fire av de fem gjenværende kampene, mens KRS møter fire topp 5-lag i løpet av sine fem siste kamper. En seier i dag kunne komme godt med. En seier i dagens kamp ville også bety at KRS tilnærmet er sikret å unngå direkte nedrykk. Med Tønsberg Nøtterøy-seier mot Sandefjord i kveldens andre Rema1000-ligakamp, ville det bety at direkte nedrykk ikke lenger ville være et alternativ.

Jevn førsteomgang

Det var Bækkelaget som kom best i gang, og det så ut som om KRS var tilbake til «gamle synder» og problemene med førsteomganger (Én ting irriterte KRS-treneren etter seieren: – Tredje kamp på rad det skjer – fvn.no). i denne førsteomgangen så det ut til at det primært var i angrepsspillet at det skortet. Heldigvis snudde dette halvveis i omgangen og KRS begynte å skåre. Etter knappe atten minutter hadde KRS hentet inn Bækkelagets ledelse og utlignet til 8-8, etter at Bækkelaget en periode var oppe i en firemålsledelse.

Etter 20:19 satte Eigil Feddersen inn 11-10, og KRS var i ledelsen for første gang i kampen. I resten av omgangen fulgte lagene hverandre tett, og de gikk til pause på stillingen 15-15.

Fædrelandsvennen – dagens kampsponsor

Intens og spennende andreomgang

Som i første omgang, var det Bækkelaget som åpnet målkontoen først. Som i slutten av første omgang, var starten på andreomgang preget av mange feil, men lagene fulgte hverandre tett, stillingen var 19-19 etter ca. ti minutter. Etter tolv minutter klarte imidlertid å skåre to kjappe mål, og gå opp i en tomålsledelse. Dessverre var Bækkelaget raske med å utligne KRS sin ledelse, og vi var like langt.

Nok en gang gikk det mot en nervepirrende avslutning på kampen. Med ti minutter igjen, var stillingen 25-25. Kunne KRS nok en gang avgjøre en jevn kamp i sluttminuttene? Med fem minutter igjen på kampuret, var stillingen fremdeles uavgjort, 27-27.

Det ble noen svært nervepirrende avslutningsminutter på kampen, hvor begge lag brant flere sjanser. Med 22 sekunder igjen av kampen og KRS-ledelse 29-28, tok Bækkelaget timeout. I det påfølgende angrepet klarte Bækkelaget å pådra seg brøyt, og dermed ble Eirik Köpp matchvinner med sin tiende skåring for dagen.

Matija Spikic ble fortjent kåret til banens beste for KRS!

(I kampen mellom Sandefjord og Tønsberg Nøtterøy vant Sandefjord 31-30, så direkte nedrykk er fremdeles teoretisk mulig. Med fem kamper igjen av årets sesong, er det ni poeng ned til tolvteplassen.)

Mer informasjon om kampen

Flere detaljer fra kampen finner dere på håndballforbundets live-dekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Bækkelaget Håndball Elite | handball.no, og hos Fædrelandsvennen (+), Følg KRS i kampen om sluttspillplass og chat med vår reporter – fvn.no.