Skuffende tap mot Halden Topphåndball – Kristiansand

Skuffende tap mot Halden Topphåndball

Dagens kamp mot Halden Topphåndball var utvilsomt av den viktige sorten: – Kampen er som en cupfinale for oss – fvn.no uttalte Øyvind Frigstad til Fædrelandsvennen (+). Men seier i ettermiddagens batalje, kunne KRS fort ha sikret seg både fornyet kontrakt til Rema1000-liga, men også en plass i årets sluttspill.

Før kampen uttalte Tobben at «Vi ønsker å levere Kvalitet og Engasjement gjennom hele kampen. Vårt Samhold er vår styrke og det, sammen med Råskap i forsvar, skal hjelpe oss til et godt resultat.» Dessverre gikk det ikke troll i ord.

Svak førsteomgang av KRS

Starten på kampen var preget av keeperredninger, på begge sider av banen. Det tok nesten fem minutt før første mål, da levert av Øyvind Frigstad. Halden fikk også åpnet målkontoen i det påfølgende angrepet. Deretter fulgte lagene hverandre utover omgangen.

Etter fjorten minutter gikk Halden opp i en ledelse 5-7, det var første gang noen av lagene ledet med mer enn et mål. Halden klarte å holde på tomålsledelsen utover i omgangen, forsvarsspillet til KRS fungerte rimelig bra, med offensivt så det ut til at laget hadde store problemer. Om det skyldtes Haldens offensive 5-1-forsvar, eller at en del av våre spillere ikke hadde dagen, vites ei. Uvanlig nok, noterte ikke en spiller som Erik Köpp notert seg for en eneste skåring i løpet av omgangen.

Heldigvis sørget en god Matija Spikic bakerst og en Øyvind Frigstad i form for at ledelsen til Halden ikke var større enn tre mål, 11-14, til pause.

Spennende avslutning på andreomgangen

KRS startet andreomgang katastrofalt og slapp inn to mål i løpet av det første minuttet. I tillegge klarete Matija å pådra seg en tominutter for feil bytte. Til tross for at Mark Van Den Beucken kom inn og leverte to klasseredninger, så det ikke ut til at andreomgang skulle bli noe bedre enn første.

Etter 5:46 kom også Eirik Köpps første skåring for dagen. Var det dette som skulle til for at KRS skulle kunne klare å snu kampen?

Halvveis i omgangen hadde KRS redusert Halden sin ledelse til fire mål. De begynte å treffe på sjansene sine og forsvars- og keeperspill begynte å sitte. Etter 18:21 var ledelsen redusert til to mål, 21-23. Kunne dette likevel gå?

En ting skal KRS ha, de er utrolig flinke til å skape spennende håndballkamper. Etter 23 minutter var Haldens ledelse redusert til ett mål, 24-25 og det ble en svært spennende avslutning på kampen. Dessverre ble det litt for mange personlige feil i sluttminuttene og KRS tapte til slutt 27-30 i den svært viktige kampen.

For mer informasjon om kampen, sjekk Fædrelandsvennens dekning av kampen (+), Følg KRS i sesongens viktigste kamp – fvn.no, eller Norges Håndballforbunds live-dekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.