Tap i lokalderbyet – Kristiansand

Tap i lokalderbyet

Endelig var dagen alle i KRS Topphåndball har drømt om, lokaloppgjør mot ØIF Arendal i Aquarama! (Les mer hos Fædrelandsvennen (+): Enormt mye står på spill. Endelig kommer hjemmekampen KRS har lengtet etter – fvn.no.) Og for en dramaturgi: Lagene møtes i siste serierunde og med poeng, kunnen KRS sikre seg en plass i sluttspillet!

Spennende serieavslutning

Hentet fra www.handball.no.

På forhånd så dette ut til å bli en svært spennende serierunde, spesielt med tanke på tabellens nedre halvdel. Noe er allerede avgjort, Bergen Håndball og Tønsberg Nøtterøy rykker direkte ned, men om det blir Haslum eller Sandefjord som slår følge med dem, skulle avgjøres i dag. Sandefjord tok i mot Halden Topphåndball hjemme, mens Haslum tok i mot Runar.

Hentet fra www.handball.no.

På samme måte var ting uklare rundt hvem som endte opp i sluttspill og hvem som må ut i kvalifisering for å unngå nedrykk. De seks øverste lagene på tabellen var allerede klare for sluttspill, mens Bækkelaget Håndball Elite (23 poeng), Halden Topphåndball (23 poeng) og KRS Topphåndball (22 poeng) kjemper om de to siste plassene. Bækkelaget møter Kolstad borte, som nevnt tidligere spiller Halden borte mot Sandefjord mens våre gutter skulle ta i mot ØIF Arendal hjemme i Aquarama.

Uansett, KRS måtte ta poeng mot ØIF Arendal for å ha mulighet til å få en plass i sluttspillet, så gutta hadde alt å spille for. Og med taktene KRS viste borte mot seriemester Elverum forrige helg, var det nesten lov til å håpe på et aldri så lite «mirakel» i Aquarama.

Første omgang

Med over 800 billetter ute, og rundt 900 personer i hallen, var det uvant livat til KRS-kamp å være. Spesielt skapte bortelagssupporterne mye liv i begynnelsen av kampen. KRS, med Øyvind Frigstad, stod for kampens første mål, men ØIF Arendal tok raskt over føringen i kampen og ledet 2-8 etter ca. ti minutter.

Etter en tafatt start på kampen, spesielt i angrep, skjerpet heldigvis våre gutter seg og begynte å spise inn på forspranget ØIF Arendal hadde opparbeidet seg i starten av kampen. Etter atten og et halvt minutt, var ledelsen redusert til fire mål, 6-10. Lagene fulgte hverandre resten av omgangen, men ØIF Arendal kunne gå til pause med femmålsledelse 13-18. Til pause så uansett toget ut til å være gått for sluttspillplass, både Halden og Bækkelaget ledet sine kamper.

Kollaps i andreomgangen

Det ble en rotete start på omgangen fra KRS sin side, det virket ikke som om gutta var helt på. Halvveis i omgangen hadde ØIF Arendal økt ledelsen til elleve mål, 16-27. KRS ble rett og slett overkjørt på hjemmebane. I siste halvdel av omgangen fikk flere av de lokale ungguttene en del spilletid, både Kristian Gyberg, Josh Korsvik og Anders Ellingsberg noterte seg for skåringer. Slaget var imidlertid tapt og ØIF Arendal kunne til slutt reise hjem med seier 22-31. Eirik Köpp noterte seg totalt for sju skåringer, mens Sebastian Schultz Hansen leverte tre mål og sju assister.

Uansett fikk denne kampen liten betydning for KRS sin tabellplassering, både Bækkelaget og Halden Topphåndball vant sine kamper.

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+): Følg det avgjørende lokalderbyet mellom KRS og ØIF – fvn.no eller i Live-dekningen til Håndballforbundet: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – ØIF Arendal Elite | handball.no.