Grei start på årets sesong – Kristiansand

Grei start på årets sesong

Forrige sesongs nummer ti (Kristiansand Topphåndball) og elleve (Haslum) møttes søndag i Aquarama i den første runden av denne sesongens Rema 1000-liga. Begge lag har hatt store utskiftninger i troppen siden de møtte hverandre i playoffen sist vår.

Rotete førsteomgang

Fra starten av omgangen, så det ut til at det er Kristiansand Topphåndball som har lykkes best med lagendringene gjennom sommeren. Hjemmelaget tok initiativet i fra start og ledet 4-1 før det var spilt fire minutter.

7: Eric Nicolay Skonhoft Jensen setter inn 7-3 etter 08:33.

Etter femten minutt hadde KRS tilsynelatende god kontroll på kampen, med tremålsledelse 10-7. Men i minuttene som fulgte, slapp KRS gjestene inn i kampen, og lot dem slippe såpass inn i kampen at de tok ledelsen 10-11 etter 19:11.

Etter at Haslum tok ledelsen i kampen, så det imidlertid ut til at våre gutter skjønte alvoret, tok seg sammen og dermed også føringen i kampen, og etter 25 minutter var de tilbake i en tremålsledelse, 15-12. Det ble mye rot mot slutten av omgangen, men KRS holdt på tremålsledelsen, og gikk til pause med ledelse 16-13.

God avslutning på andreomgangen

Hjemmelaget startet ikke andreomgangen på en like overbevisende måte som de gjorde i første. Haslum brukte cirka fire minutter på å hente inn KRS sin ledelse og utlikne til 17-17.

Haslum hang, for så vidt, med videre utover i omgangen, men etter 17 minutter satt Pauli Mittun inn femmålsledelse 28-23, og derfra og ut, var det liten tvil om hvor seieren skulle ende. Etter hvert satt spillet både framover og bakover på banen, i tillegg vartet bursdagsbarnet Mark van der Beucken, som fyller 26 år i dag, opp med en rekke gode redninger.

Kampen ender til slutt med seksmålsseier, 36-30. Pauli Mittun, som ble KRS sin toppskårer med sju mål, ble kåret til banens beste. Sasser Sonn og Øyvind Frigstad endte opp med seks skåringer hver.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut håndballforbundets live-overføring: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Haslum HK | handball.no eller vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen sin dekning av kampen: Følg KRS i serieåpningen og chat med vår reporter – fvn.no.