Heroisk innsats i NM-semien – Kristiansand
Final8, semifinale Elverum - KRS Topphåndball 24.2.2024. Foto: Terje Refsnes.

Heroisk innsats i NM-semien

Det at KRS Topphåndball hadde kvalifisert seg for Final8 for andre sesong på rad, var i seg selv en prestasjon. Med utgangspunkt i Rema 1000-ligatabellen, burde kampen mellom Elverum og KRS Topp bli kattens lek med musa.

Final8, semifinale Elverum – KRS Topphåndball 24.2.2024. Foto: Terje Refsnes.

Strålende førsteomgang av våre gutter

Det ble en målfattig start på kampen, etter at KRS tok ledelsen og utliknet til 1-1 etter 2:44, gikk det nesten fem minutter før neste skåring. Da var det KRS som tok føringen og grepet på kampen. Mot hva man kunne forvente, var det våre gutter som festet grepet og økte ledelsen utover i omgangen.

Etter 17:47 sørget Tollef Lindqvist for at KRS kunne gå opp i en firemålsledelse, 4-8, og etter 19:50 var ledelsen økt til fem mål, da Helgi Hoydal satte inn 5-10. Mot slutten av omgangen klarte Elverum å redusere KRS sin ledelse noe, men våre gutter kunne gå til pause med tremålsledelse, 12-15. Tollef Lindqvist leverte en bra omgang og sørget for fire skåringer, mens Loke Brasen leverte en solid redningsprosent på 39 %.

Tett og spennende andreomgang

KRS startet andreomgangen med en spiller mindre, og Elverum benyttet overtallet til å hente inn det meste av KRS sin ledelse. Elverum var aggressive i starten av omgangen, men KRS-gutta kjempet tappert for å holde på ledelsen sin, men etter drøye 36 minutter utliknet Elverum til 18-18. Til tross for Elverums innhenting, ga ikke gutta fra KRS opp, og klarte å beholde føringen i kampen.

Halvveis ut i omgangen var lagene like langt igjen på stillingen 22-22. Og etter 46 minutter var Elverum i ledelsen for første gang denne kampen, da de gikk opp i ledelsen 23-22.

Med sju og et halvt minutt igjen av kampen, økt Elverum til en tomålsledelse. Etter å ha ligget under med fire mål, når det gjenstod fire og et halvt minutt, var det KRS som sørget for de neste tre målene. Med ett halvt minutt igjen av kampen. på stillingen 30-29, til Elverum, var det KRS som hadde ballen og tok timeout. Kunne dette gå veien?

Dessverre endte kampen med en feilpasning fra KRS sin side og Elverum skal spille sin sjette NM-finale på rad, mens KRS må nøye seg med bronsefinale på søndag formiddag. KRS-gutta spilte jevnt med Elverum i dagens kamp, noe de må ta med seg i søndagens bronsefinale og resten av årets Rema 1000-liga. Tollef Oskar Lindqvist ble toppskårer for KRS med sju mål.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS spiller for NM-finale – følg kampen direkte – fvn.no, og håndballforbundets livedekning, Live kamp, Elverum – Kristiansand Topphåndball | handball.no.