Viktige seier mot Halden – Kristiansand
KRS Topp - Halden 21.3.2024. Foto: KRS Topp.

Viktige seier mot Halden

Rema 1000-ligaen nærmer seg slutten. Dersom KRS skal unngå kvalifisering om opp- og nedrykk, må det plukkes flere poeng i sesongavslutningen, og dagens kamp er en av kampene som «måtte» vinnes. Etter 22 serierunder lå Halden på en åttendeplass på tabellen med 20 poeng, mens KRS var plassert på trettendeplass med elleve poeng, med fire poeng opp til «sikker plass». KRS har hatt et godt grep på Halden, så dette var en kamp det burde være mulig å få med poeng fra.

Jevn start på kampen

KRS Topp – Halden 21.3.2024. Foto: KRS Topp.

Etter en jevn start på kampen, klarte KRS å etablere en tomålsledelse da Tollef Lindquist kontret inn 7-5 i det kampuret passerte ni minutter. Halden brukte imidlertid ikke lang tid på å hente inn KRS sitt forsprang, og de to lagene fulgte hverandre tett utover omgangen. Halvveis ut i omgangen var stillingen 9-9.

De neste fem minuttene ble en rotete periode preget av personlige feil og dårlige avslutninger, ingen av lagene klarte å få ballen i mål og Halden valgte å ta en timeout. Timeouten så ut til å ha hjulpet begge lag, spesielt KRS, som igjen klarte å opparbeide seg en tomålsledelse, 12-10 i det lagene nærmet seg 23 spilte minutter.

Til tross for at gjestene pådro seg en tominutter, klarte de å hente inn vertenes forsprang, i en periode hvor KRS burde ha rykket fra. Med drøye fire minutter til pause, var stillinga 12-12. I sluttsekundene av omgangen klarte imidlertid KRS å få karret seg til en ettmålsledelse, og kunne dermed gå til pause på stillingen 15-14.

Spennende avslutning på andreomgangen

Våre gutter fikk en bra start på andreomgangen og var etter 36 minutter oppe i en firemålsledelse, 20-16. Dessverre klarte ikke våre gutter å feste grepet, de slapp i stedet Halden inn i kampen igjen. Etter 43 minutter var KRS sin ledelse redusert til ett mål, 22-21 og halvveis ut i omgangen var lagene like langt.

Etter 47 minutter pådro Halden seg en tominutter. KRS benyttet anledningen til å opparbeide seg tomålsledelse og våre gutter tok også over føringen i kampen. KRS virket å ha god kontroll, og ledet med tre mål da kampuret passerte 55 minutter.

Det ble imidlertid noen spennende avslutningsminutter, med drøye 90 sekunder igjen av kampen, var ledelsen redusert til ett mål, 30-29. Med ett minutt av kampen tok KRS timeout, og når da Herman Bredal Oftedal satte inn 31-29 med et drøyt halvminutt igjen av kampen i det påfølgende angrepet, så det ut til å gå veien!

Halden klarte å redusere, men det var ikke nok. KRS vant 31-30. Bjarni Í Selvindi ble kåret til banens beste og ble, sammen med Herman Bredal Oftedal toppskårere med seks mål hver. I og med at Fjellhammer tapte sin kamp i dag, er KRS og Fjellhammer a jour på poeng, så de nest kampene blir utrolig viktige for KRS!

For mer informasjon fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS-Halden direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning fra kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.

Neste hjemmekamp

Siste hjemmekamp i årets Rema 1000-liga finner, for KRS Topp sin del, sted i Aquarama onsdag 3.4. Da er det Sandnes som kommer på besøk. Billetter til kampen finner du her: