Uavgjort mot Sandnes, nå må Drammen slås i siste serierunde – Kristiansand

Uavgjort mot Sandnes, nå må Drammen slås i siste serierunde

Forutsetningene var klare: For i det hele tatt å ha håp om å unngå nedrykkskvalifisering, måtte det hentes poeng i dagens kamp mot Sandnes, samtidig med at Fjellhammer og Bækkelaget tapte sine kamper. Da ville alt kunne avgjøres i siste serierunde.

Burde ha ledet til pause

KRS – Sandnes 3.4.2024. Foto: KRS TOPP.

KRS var det klart beste laget i åpningsminuttene og var oppe i en 3-0-ledelse rett etter at kampuret hadde passert tre minutter. Sandnes var på ingen måte hengt av, etter åtte minutter var lagene like langt på stillingen 4-4. KRS beholdt imidlertid føringen i kampen, og hadde flere muligheter til å «rykke i fra» gjestene, etter at de hadde opparbeidet seg en tomålsledelse ved flere anledninger. Dessverre klarte de ikke å benytte seg av mulighetene de hadde, og slapp Sandnes inn i kampen igjen.

Etter 20 minutter var lagene like langt på stillingen 12-12. Imidlertid var det gjestene, ved Josh Korsvik, Josh sørget for tre mål for Sandnes i løpet av tre minutter, som hadde tatt over initiativet i kampen. KRS tok seg imidlertid sammen og tok tilbake føringen i kampen. Med fem minutter igjen av omgangen hadde våre gutter klart å opparbeide seg en tremålsledelse, 17-14.

Men nok en gang slapp KRS gjestene inn i kampen igjen, etter 28 minutter hadde Sandnes utliknet til 17-17. Lagene gikk til slutt til pause på stillingen 18-18 etter en omgang hvor KRS var det beste laget, men dessverre ikke evnet å distansere gjestene fra Rogaland.

Skarpnes månedens lag for mars 2024. Illustrasjon: NTH.

Bjarni på Skarpnes månedens lag i mars

Bjarni Í Selvindi ble tatt ut på Skarpnes månedens lag for mars 2024. Du kan lese mer på vår hjemmeside, Bjarni på månedens lag! – Kristiansand (krstopp.no), eller hos Norsk Topphåndball, Skarpnes Månedens lag Menn i mars – Norsk Topphåndball (topphandball.no).

Reddet ett poeng i sluttsekundene

Starten på andreomgangen ble ikke så mye bedre sett med KRS-øyne. De to lagene fulgte hverandre tett de ti første minuttene. Først etter drøye 41 minutt klarte KRS å gå opp i en tomålsledelse, da Sasser Sonn satte inn 23-21. Som så mange ganger tidligere denne kampen, tok det ikke mer enn et minutt, så var lagene like langt igjen, etter to kjappe Sandnes-mål.

Halvveis ut i omgangen hadde KRS nok en mulighet til å rykke i fra, da Sandnes fikk en tominutter. Men nok en gang lot våre gutter muligheten gå i fra seg og Sandnes bet seg fast. Med ti minutter igjen av kampen var stillingen 24-24, og som i så mange andre kamper denne sesongen, gikk vi mot en nervepirrende avslutning. Kunne KRS klare å hente frem det lille ekstra i sluttminuttene?

Med drøye sju minutter igjen av kampen, pådro KRS seg en tominutter, kunne mulighetene til to poeng glippe? Sandnes benyttet anledningen til å opparbeide seg en tomålsledelse 24-26.

Sandnes ledet med tre mål med to minutter igjen av kampen. En heroisk innspurt sørget imidlertid for uavgjort 28-28 og ett poeng i en kamp KRS burde ha vunnet. Imidlertid tapte både Bækkelaget og Fjellhammer sine kamper, så KRS har fremdeles en teoretisk mulighet til å passere de to lagene med seier i siste serierunde, borte mot Drammen (Bækkelaget tar imot Bergen Håndball hjemme, mens Fjellhammer tar i mot ØIF Arendal i siste serierunde).

Sasser Sonn ble toppskårer for KRS med seks mål, mens Anders Lynge Hansen, med en redningsprosent på 39, fortjent ble kåret til banens beste.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS kan havne i nedrykksdrama – følg skjebnekampen direkte – fvn.no, eller NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Sandnes | handball.no.