Jevnspilt batalje i Aquarama – Kristiansand
Illustrasjonsbilde: KRS - Elverum 10.3.2024. Foto: KRS Topp.

Jevnspilt batalje i Aquarama

Dagens kamp skulle egentlig vært spilt som første serierunde, men siden Elverum skulle ut i kvalifiseringsspill til europacup, ble kampen omberammet. Elverum var ubeseiret før dagens kamp, mens KRS kom fra tap mot Drammen for en uke siden, etter at KRS hadde vunnet sine to første seriekampene denne høsten. Gjestene har vært i toppen av norsk herrehåndball i en årrekke og måtte finne seg i favorittstempelet før kveldens kamp.

Hjemmelaget godt i gang

Det var hjemmelaget som kom best i gang. KRS var raskt opp i en tomålsledelse, og de klarte å holde på føringen i noen minutter. Etter 7:43 var imidlertid lagene tilbake på utgangspunktet, da Benjamin Berg utliknet til 5-5 for Elverum. Etter 10:13 sørget Kasper Thorsen Lien for at Elverum for første gang var i føringen i kampen, da han sørget for 5-6-ledelse til gjestene.

Elverum beholdt føringen ut over i omgangen og var oppe i en tomålsledelse ved flere anledninger, men klarte på ingen måte å riste av seg KRS-laget i denne fasen av kampen. Med knappe ti minutter igjen av omgang, sørget Henrik Øygarden for 10-11 til KRS etter 20:29. Mot slutten av omgangen var det imidlertid Elverum som hadde mest å by på. Til slutt kunne gjestene gå til pause med en tremålsledelse, 12-15.

Dagens kampsponsor: Fædrelandsvennen.

Nervepirrende avslutning på kampen

Det var hjemmelaget som kom best i gang i den andre omgangen også. Våre gutter jobbet seg sakte med sikkert inn på Elverum og etter 39:41 sørget Tollef Lindqvist for at stillingen var 17-17, noe som medførte at Børge Lund hos Elverum valgte å ta en timeout. KRS viste frem solid spill den første halvdelen av andre omgang. Ikke bare hentet de inn Elverum sin ledelse, de var også oppe i en tomålsledelse, 20-18, før Elverum på nytt kom inn i kampen igjen.

Det ble en jevn og spennende avslutning på kampen. Seks og et halvt minutt før slutt, var stillingen 23-23 og det virket som om lagene begynte å tenke litt for mye på konsekvenser. Det ble noen nervepirrende minutter, hvor begge lag brant flere sjanser. Med under to og et halvt minutt igjen av kampen fikk KRS en tominutter på Jonas Myreng Elverhøy. KRS tok timeout på stillingen 25-26 med 42 sekund igjen på kampuret. Dessverre brant KRS sin siste sjanse og Elverum kunne putte kampens siste mål. Det ble til slutt 25-27 i en jevn og spennende kamp. KRS-laget har utvilsomt utviklet seg mye fra forrige sesong.

Tollef Oskar Lindqvist ble toppskårer for KRS med seks skåringer, mens Loke Peter Brasen ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Klarer KRS å sjokkere topplaget? Følg kampen direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Kristiansand TH – Elverum | handball.no.

Neste hjemmekamp

Allerede søndag er det klart for ny kamp, da er det åttendedelsfinale i NM, og våre gutter tar turen til Sparebanken Vest Arena for å møte Nærbø. Åttendedelsfinalen ser du her: NM, menn: Nærbø – Kristiansand Topphåndball | TV 2 Play.

Om en uke er imidlertid klart for nok en midtukekamp i Aquarama. Da er det Halden Topphåndball som tar turen til Kristiansand. Halden har hatt en god start på høsten, med fire strake seirer. De står imidlertid «bare» med seks poeng, siden de startet sesongen med minus to poeng. Billetter til kampen i Aquarama finner du her: