Bergen Håndball neste – Kristiansand
Illustrasjon: NTH.

Bergen Håndball neste

Etter et nervepirrende oppgjør mot Bækkelaget i Aquarama sist søndag og seier i NM-kamp borte mot Sandefjord på onsdag, står nå Bergen Håndball for tur førstkommende søndag. Bergen Håndball rykket opp fra 1.divisjon før denne sesongen og åpnet Rema 1000-ligasesongen med å slå Runar borte i Sandefjord, før de tapte hjemme mot Kolstad. Det blir fort en ny tett og spennende kamp for våre gutter.

Spennende til siste sekund!

32 Mikkel Sandholm Mortensen setter inn seiersmålet, 35-34, i kampens siste sekund. KRS Topphåndball – Bækkelaget 10.9.2023. Foto: KRS Topp.

Søndagens kamp mot Bækkelaget ble spennende til siste sekund. Selv om våre gutter hadde god kontroll på kampen i begynnelsen av begge omganger, kom gjestene fra Bækkelaget tilbake i siste del av begge de to omgangene. I første omgang klarte KRS og holde gjestene et par mål bak seg, men i andreomgangen utliknet BSK til 34-34 atten sekunder før kampslutt. Heldigvis klarte våre gutter å holde hodet kaldt, og Mikkel Sandholm Mortensen ble den store helten, da han satte inn 35-34 fra sjumeteren i kampens siste sekund!

18: Preben Nord-Varhaug. Foto: KRS Topp.

I følge vår (spillende) trener Victor Skillhammar er det alltid deilig å vinne slike jevne kamper. – Vi var forberedt på en tett kamp: Vi vet av erfaring, at når vi møter BSK, så blir det som regel akkurat det. Videre slår han fast at det var godt å få en bekreftelse på at det laget har jobbet med på treninger, nå begynner å bære frukter. Det var også godt å ha Preben Nord-Varhaug tilbake på banen etter et skadeavbrekk: – Det var gøy å få en veldig spillesugen Preben tilbake i troppen. Han leverte en veldig god prestasjon etter skadefraværet! Oliver var også svært positiv, han gjorde en kjempekamp, både fremover og bakover på banen.

Greit videre i NM

9: Tollef Oskar Lindquist. Foto: KRS Topp.

Onsdag var gutta i Sandefjord og spilte tredje runde i NM mot den gamle storheten Sandefjord. Det ble en rotete førsteomgang, men etter en god pauseprat, ble andreomgangen bedre og gutta kunne dra hjem med trettenmålsseier, 24-37. I følge Victor gjorde Tollef en god kamp på onsdag, og ble fortjent kåret til banens beste! Her kan du se et intervju som ble gjort med Tollef rett etter kampen: https://fb.watch/n4009VQSzv/.

Etter onsdagens NM-kamp, fikk gutta treningsfri på torsdag, mange brukte dagen til restitusjon. Noen dro på Aquarama spa, noen tok en styrkeøkt på Spicheren mens noen bare slappet av hjemme, forteller Victor. – Tre kamper på sju dager krever sitt, men nå er de selvfølgelig klare for å fokusere på Bergens-kampen! Victor forventer nok en tett batalje. – Fram mot kampen fokuserer vi på detaljer i spillet vårt, noe som forhåpentligvis skal forbedre oss og gjøre oss klare til kampen mot Bergen. Vi ønsker lykke til og minner om at dere kan se kampen her: Bergen | TV 2 Play

Seieren er sikret! NM 3.runde: Sandefjord – KRS Topphåndball 13.9.2023. Foto: KRS Topp.