Deilig hjemmeseier mot Halden – Kristiansand
KRS Topphåndball - Halden Topphåndball, Aquarama 2.10.2024. Foto: KRS Topp.

Deilig hjemmeseier mot Halden

Kveldens motstander, Halden Topphåndball, har kommet godt i gang i denne Rema 1000-ligasesongen. De er foreløpig ubeseiret. Våre gutter starte bra, med seiere i de to første serierundene, men har siden gått på to tap, mot Drammen og Elverum. Halden er et lag vi har stått godt mot tidligere, håpet var at KRS skulle gjøre en god kamp mot dem i dag også. Etter en spennende avslutning av kampen, kunne hjemmelaget gå seirende av banen med firemålsseier, 31-27.

Jevn førsteomgang

Selv om det var KRS og Marcus Jörgen Ekman som sørget for kampens første mål, var det Halden som hadde initiativet i åpningsminuttene. Da kampuret passerte ti minutter, var gjestene i føringen med en tomålsledelse, 6-8. Minuttet senere var imidlertid lagene tilbake på utgangspunktet, da, tidligere nevnte, Marcus Ekman sørget for 8-8, etter to kjappe KRS-mål.KRS hadde flere muligheter til å ta over føringen i kampen, men personlige feil ødela dessverre for hjemmelaget. I stedet var det gjestene fra Halden som benyttet anledningen til å ta tilbake initiativet i oppgjøret.

Halden slapp heller ikke unna personlige feil, og vertene fra Kristiansand kunne spise seg innpå Halden sin ledelse. Med sju og et halvt minutt igjen av omgangen sørget Tollef Lindqvist for at KRS igjen var i føringen, da han satte inn 13-12. Nok en gang lot imidlertid KRS Halden gå opp i en tomålsledelse og å ta over føringen i kampen igjen. Snaue to minutter før pause pådro imidlertid Halden seg en to minutter. Den benyttet KRS godt og snudde 14-16 til 17-16 før pausesignalet lød.

Nervepirrende avslutning

Tollef Lindqvist sørger for 22-19 fra sjumteren. KRS Topphåndball – Halden Topphåndball, Aquarama 2.10.2024. Foto: KRS Topp.

KRS var ordentlig på i starten av den andre omgangen, både i forsvar og i angrep. Da omgangens første ti minutter var ferdigspilt, hadde KRS opparbeidet seg en tremålsledelse, 22-19. Dessverre fikk vi en ny periode med flere personlige feil, og Halden klarte å jobbe seg inn i kampen igjen. Etter 45:06 sørget Mounir Chehri for at Halden utliknet til 23-23 fra sjumeteren. KRS pådro seg en tominutter i situasjonen som medførte sjumeterkastet. Heldigvis sto gutta godt, og Halden klarte ikke å utnytte overtallet. Med ti minutter igjen av kampen, var stillingen 24-24.

Det ble, nærmest som vanlig, en spennende avslutning på dagens kamp. Med fem minutter igjen av kampen, sørget Eric Nicolay Skonhoft Jensen for tremålsledelse, da han kontret inn 27-24. Da Preben Leander Nord-Varhaug satte inn 29-26 med et drøyt minutt igjen av kampen, var det få som ikke trodde at poengene skulle bli igjen i Kristiansand. Det kom noen mål til, og KRS vant til slutt med fire mål, 31-27.

Tollef Lindqvist ble KRS sin toppskårer med åtte mål, tett etterfulgt av Lars Eirik Larsen med sju. Marcus Jörgen Ekman ble kåret til banens beste.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS-Halden direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og Norges Håndballforbund sin livedekning fra kampen, Live kamp, Kristiansand TH – Halden TH | handball.no.

Kommende kamper

Allerede søndag skal våre gutter ut i kamp igjen. Også kommende søndag er det Nærbø som er motstander og Sparebanken Vest Arena som er stedet kampen skal spilles. Denne søndagen er det Rema 1000-ligaen som gjelder og vi håper på at gutta kan revansjere NM-tapet fra sist søndag. Dersom du ikke selv tar turen til Jæren, kan du se kampen her: Rema 1000-ligaen, menn: Nærbø – Kristiansand | TV 2 Play.

To uker etter Nærbø-kampen er det klart for hjemmekamp i Aquarama igjen. Da er det nyopprykkede Follo som tar turen til Aquarama. Kampen har avkast 18:00 og du finner billetter til kampen her: