Frigstad tilbake i byen! – Kristiansand

Frigstad tilbake i byen!

Øyvind Frigstad (Foto: Hermann Vildalen)

Denne uka er vi så heldige at vi har fått en liten prat med vår nysignering Øyvind Frigstad. Øyvind har vært innom flere lokale klubber i sine tidlige håndballår. Han var innom både AK28 og IK Gimletroll, før han kom til KIF på juniornivå. Sesongen 2013/2014 spilte han førstedivisjonshåndball for KIF, før turen gikk til eliteserien og Drammen HK sesongene 2014/2015-2016/2017. Etter et nytt opphold i KIF og førstedivisjon sesongen 2017/2018, har han spilt for Runar i toppserien de tre siste sesongene. Det er altså en spiller med solid erfaring fra nasjonalt toppnivå som nå vender tilbake til byen vår.

Til Fædrelandsvennen uttalte du i januar at du hadde et håp om at KRS skulle rykke opp til Rema1000-ligaen. Hva tenker du nå som opprykket er klart?
– Det er helt fantastisk, jackpot! Vi fikk akkurat det vi håpte på. Det hadde selvfølgelig vært fint å få opprykket gjennom å ha spilt alle kampene, men jeg er superhappy med resultatet.

Hva er det du gleder du deg mest til, når du nå kommer tilbake til Kristiansand og skal spille for KRS Topphåndball i Rema1000-ligaen?
– Først og fremst å spille i øverste divisjon med moderklubben, sammen med spillere jeg spilte med som ung. Det å spille toppdivisjon for et fullsatt Aquarama, det tror jeg blir et kick og er noe jeg virkelig ser fram til.

Tidligere har du fortalt at du som 16-17åring i Gimlehallen drømte om et lag fra hjembyen på øverste nivå. Nå som dette har blitt en realitet også på herresiden, tror du dette vil ha noen effekt for rekrutteringen og utviklingen av unge håndballtalenter på guttesiden i området?
– Ja, det tror jeg absolutt. Største grunnen til at de beste på min alder dro ut da jeg var ung, var at vi ikke hadde et topplag å strekke oss etter her hjemme. Med et lokalt lag i Rema1000-ligaen, tror jeg det vil være viktig for mange av de unge talentene i byen og området, nå får de noe lokalt å strekke seg etter.

Nå har du vært borte fra byen noen år og opparbeidet deg erfaring fra topphåndballen. Hva tror du at er det viktigste du kan bidra med i KRS Topphåndball?
– Jeg har erfaring fra nivået, kjenner godt til motstanderne og vet hva som skal til. Jeg tror og håper at min erfaring kan være med å hjelpe oss med å dra i land mange seiere!

Til slutt, hvor langt tror du KRS Topphåndball kan nå i debutsesong i Rema1000-ligaen?
– Først og fremst handler første sesong om å beholde plassen. Klarer vi det, har vi en veldig god debutsesong å bygge videre på. Men vi kan selvfølgelig drømme om en sluttspillplass.

Vi i KRS Topphåndball er svært glade for å ha Øyvind tilbake i byen, og vi satser på at vi får mange gode opplevelser sammen i årene som kommer!