Gjorde jobben i Drammen – Kristiansand
Illustrasjonsbilde fra KRS - Drammen 19.11.2023. Foto: KRS Topp.

Gjorde jobben i Drammen

Forutsetningene før dagens kamp var klare: For at vi skulle unngå kvalifiseringsspill om opp- og nedrykk, måtte Drammen slås i Drammenshallen, samtidig med at både Fjellhammer tapte hjemme mot ØIF Arendal og Bækkelaget tapte hjemme mot Bergen. Gutta gjorde jobben i en uhyrlig spennende kamp i Drammen og vi fikk hjelp av våre naboer i ØIF Arendal, men Bækkelaget slo Bergen på hjemmebane.

Våre gutter startet kampen strålende og opparbeidet seg en tremålsledelse i åpningsminuttene. KRS beholdt føringen i kampen og var på det meste oppe i en femmålsledelse. Mot slutten av den første omgangen slo imidlertid vertene fra Drammen hardt tilbake, og til pause var gjestenes ledelse redusert til ett må, 14-15.

KRS tok føringen også i starten av den andre omgangen og var flere ganger oppe i en tremålsledelse. Snaut halvveis i omgangen var lagene imidlertid tilbake til utgangspunktet, da hjemmelaget utliknet til 23-23. Avslutningen på kampen ble nervepirrende og med drøye fem minutter igjen av oppgjøret, var Drammen i ledelse for første gang i kampen, da de gikk opp i 28-27. Heldigvis var det våre gutter, anført av en strålende Anders Lynge Hansen, som ville mest i sluttminuttene og med ti sekunder igjen av kampen sørget Mikkel Sandholm Mortensen for seier 28-29 fra sjumeteren. Bjarni Í Selvindi ble toppskårer for KRS med åtte mål.

Det holdt, som kjent, ikke helt til sikker plass, men dagens seier mot Drammen sørget for at vi passerte Fjellhammer på tabellen og dermed, i teorien, får lettere motstand i kvalifiseringsspillet. I stedet for å bli nummer tretten og måtte ut med andreplassen fra førstedivisjon, Sandefjord, ble nå KRS nummer tolv og skal møte tabellfirer Melhus, siden tabelltreer Charlottenlund er samarbeidsklubb med Kolstad, og derfor ikke kan rykke opp.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS slo Drammen i nervedrama – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Drammen – Kristiansand Topphåndball | handball.no.