Sluttspill kvartfinale Runar - KRS Topphåndball 13.4.2023. Foto: KRS Topphåndball.

God prestasjon av KRS!

Betingelsene var klare, nå er det sluttspill og det er best av tre kamper som teller! I det første kvartfinalemøtet mot Runar, var den en skadeskutt tropp fra KRS som hadde tatt turen til Sandefjord for å spille mot Leif Gautestad sine menn.

God førsteomgang av KRS!

Våre gutter fikk en god start på omgangen og ledet 0-2 før hjemmelaget fikk hull på byllen. KRS leverte absolutt en bra start på kampen og var det førende laget det første kvarteret. Først etter drøye fjorten minutter var hjemmelaget i føringen for første gang i kampen, da André Pung Tuzov sørget for 6-5 til hjemmelaget.

Sluttspill kvartfinale Runar – KRS Topphåndball 13.4.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Tuzov sin skåring endret, for en stund, regien på kampen: I første del av omgangen, var det KRS som var i føringen med Runar jagende bak, mens etter Tuzov sin skåring, var det hjemmelaget som var i føringen, med gjestende KRS jagende et mål bak.

Etter 25:45 sørget imidlertid Tollef Oskar Lindqvist for at det igjen var KRS som var i føringen, da han satte inn 12-13. Skåringen førte til at det var Runar som ble jagende laget de siste minuttene av omgangen. Og det var våre gutter som ville mest mot slutten, og kunne, etter en god omgang, gå til pause med en tomålsledelse 15-17.

Jevn og spennende andreomgang

KRS Topp fikk en god start på andreomgangen også. Med KRS to mål foran, måtte hjemmelaget Runar hele tiden jage for å forsøke å komme á jour. Men i stedet for at de er hjemmelaget som kommer nærmere, er det KRS som kan gå opp i en tremålsledelse da Herman Bredal Oftedal satte inn 17-20 etter 33:42.

Det var imidlertid Runar som kom inn i en god stim, og etter 35:31 utliknet de til 20-20 ved Kristoffer Stenberg Henriksen. Heldigvis klarte våre gutter å beholde et vist grep på kampen, noe som betydde at hjemmelaget måtte fortsette å jage. Hvor lenge kunne KRS orke å holde vertene bak seg?

Halvveis i omgangen var lagene igjen likt, 27-27, etter at hjemmelaget utnyttet en tominutter til KRS til å hente inn gjestenes forsprang. Etter 45:41 var hjemmelaget igjen i ledelsen, etter at Kasper Haugen Furu satte inn 28-27. Heldigvis utliknet Oliver Hamann-Boeriths kort tid etter, før Tollef Oskar Lindqvist sørget for at KRS igjen var i føringen, da han satte inn 28-29 etter 47:11.

Med ti minutter igjen av kampen var lagene like langt med stillingen 29-29. Hvem ville orke mest mot slutten av kampen? Med fem minutter igjen, var det hjemmelaget som igjen var i føringen, da Claes Martin Lindell satte inn 32-31. Kunne våre gutter klare å snu kampen enda en gang?

Dessverre «raknet» det litt for KRS i kampens siste to minutter, og Runar vant til slutt med tre mål, 35-32. KRS Topp leverte alt i alt en god forestilling, og kunne med litt mer flaks og dyktighet, ha vunnet dagens kamp.

Herman Bredal Oftedal ble toppskårer i kampen med ni mål.

Dagens kamp lover godt foran returoppgjøret i Aquarama om seks dager. Med seier der, er lagene like langt og må ut i et tredje oppgjør. Nå håper vi på at Kristiansanderne kjenner sin besøkelsestid og kommer i Aquarama for å hjelpe våre gutter på onsdag! Billetter til onsdagens kamp finner du her:

For flere detaljer fra dagens kamp, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Følg den historiske sluttspillkampen til KRS direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning fra kampen, Live kamp, Runar Sandefjord – Kristiansand Topphåndball | handball.no.