Sterk hjemmeseier i Aquarama! – Kristiansand

Sterk hjemmeseier i Aquarama!

Etter en overbevisende hjemmeseier i åttendedelsfinalen i NM sist torsdag, var det Nærbø som var motstander i kveldens Rema 1000-ligamatch i Aquarama. Før kveldens kamp lå KRS-gutta på fjerdeplass, mens Nærbø var plassert på tiende plass. Nå skal det vel sies at Nærbø har hatt en tøffere start på sesongen enn det KRS Topphåndball har hatt, så tabellsituasjonen er ikke nødvendigvis representativt for det reelle styrkeforholdet lagene mellom.

Vi tok en prat med Tobben tidligere i uka, og er her hans tanker før kveldens kamp:

-Søndag er det ny hjemmekamp i Aquarama og denne gangen er det Nærbø. Nærbø er ett lag som har spilt sammen lenge, de er fysisk sterke, løper mye og har skapt gode resultater de siste årene. På søndag får vi en fin test på hvor langt vi i KRS-prosjektet har kommet på to av våre verdier: Samhold og Engasjement

Som lag har vi fin fremgang, spillerne ønsker å utvikle seg sammen, og vil jobbe knallhardt for at poengene skal bli igjen i Aquarama. Vi ønsker oss mange på tribunen, mye liv og støtte, så skal vi kjempe hardt for poengene.

Jevn førsteomgang

KRS startet omgangen best og tok føringen i kampen og ledet 3-0 etter fire minutter. Våre gutter beholdt føringen i kampen fram til det tiende minutt, da utliknet Nærbø til 5-5. Etter utlikningen var det Nærbø som tok over initiativet i kampen, og det det var våre gutter som måtte jage.

Etter 23:17 brakte Victor Skillhammar balanse i regnskapet igjen, da han utliknet til 10-10. Nærbø ville ikke gi fra seg føringen i kampen, og økte ledelsen til tre mål til 10-13 fra det 23. til det 28. minutt av omgangen. Takket være to kjappe mål av Håkon Pettersen, kunne lagene gå til pause med ettmålsledelse til Nærbø, 12-13.

KRS med comeback i andreomgang

KRS hentet raskt inn Nærbøs ledelse, og lagene fulgte hverandre noen minutter, og etter åtte og et halvt minutt, var det KRS som tok over føringen i kampen. I denne perioden klarte KRS å opparbeide seg en tomålsledelse, og utover i omgangen veksler KRS sin ledelse mellom to og tre mål.

Etter atten minutt pådro Helgi Hildarson Hoydal seg rødt kort, og Nærbø reduserte vertenes ledelse til to mål like etter. Nærbø slet imidlertid med å kutte noe mer på KRS sin ledelse, som vekslet mellom to og tre mål i minuttene som fulgte. Det var KRS som hadde mest å gi mot slutten av kampen. Nærbø kom aldri nærmere, og KRS kunne avslutte kampen med seier 27-24.

I dag fikk vi se en skikkelig forsvarskamp fra KRS, det er gøy at gutta viser fram ordentlig innsats og lagmoral, når vi har rundt 1100 tilskuere i hallen. En ordentlig lagseier!

Les mer om kampen hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS åpnet sterkest. Så våknet Nærbø – fvn.no, eller du kan sjekke detaljene i NHFs livedekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Nærbø | handball.no.

Solid borteseier mot Bækkelaget

Etter fire serierunder lå dagens motstandere på sjette (Kristiansand Topphåndball) og syvendeplass (Bækkelaget Håndball Elite), med fire poeng hver. Begge de to oppgjørene mellom de to lagene forrige sesong, endte med ettmålsseier til KRS, 35-36 i Oslo og 29-28 hjemme i Aquarama. Så basert på forrige sesongs oppgjør og nåværende tabellsituasjon, burde vi forvente en jevn kamp.

Bra avslutning på først omgang

Hjemmelaget åpnet målkontoen etter cirka to minutter og tok føringen i kampen hjemme i Nordstrand Arena. Først etter tolv minutter var det balanse i regnskapet, da KRS utliknet til 4-4 med Viktor Skillhammar. Til tross for utlikningen, var det Bækkelaget som var i føringen.

Omgangens ti siste minutter var imidlertid KRS sine. Herman Bredal Oftedal sørget, med to kjappe skåringer, at KRS tok over føringen i kampen: Først utlikning han til 9-9 etter 21:42, før han sendte KRS i ledelsen 9-10 etter 22:27. KRS tok over føringen i kampen, og dro også litt i fra mot slutten av omgangen, og kunne gå til pause med ledelse 12-15.

Jevn start på andreomgang

De første fjorten minuttene av omgangen vekslet KRS på å ha en ledelse på tre eller fire mål. Etter 14:22 er ledelsen redusert til to mål, etter at Mads Presterud Ødegård setter inn 22-24 til hjemmelaget.

KRS fortsatte med å ha føringen i kampen, men etter drøye 20 minutter, reduserte Kjartan Johansen til 25-26 for Bækkelaget, og KRS sin ledelse var redusert til ett mål. Vertene reduserte også til 26-27 etter 22 minutter, men derfra og ut, handlet det meste om KRS.

Mål av, Mikkel Sandholm Mortensen, Helgi Hildarson Hoydal og Victor Skillhammar sørget for at KRS gikk fra 26-27 til 26-32 i løpet av kampens siste minutter, og KRS tok en solid borteseier!

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), KRS med knapp ledelse – fvn.no, og i NHFs livedekning, Live kamp, Bækkelaget Håndball Elite – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Deilig seier mot Halden Topphåndball!

I forrige sesong endte begge oppgjør mellom KRS og Halden med borteseiere. KRS imponerte borte i Tistedalshallen og vant 29-30 mot et Halden som til da var ubeseiret på hjemmebane i serien. Hjemme i Aquarama gikk det imidlertid ikke så bra for KRS, og det ble tap 27-30 i det som, den gang, ble karakterisert som sesongens viktigste kamp.

KRS best i førsteomgang

Les Norsk Topphåndballs intervju med Øyvind Frigstad!

Halden åpnet skåringskontoen, og i de første minuttene av kampen fulgte lagene hverandre tett, med Halden stort sett i føringen.

Etter 9:50 var KRS for første gang i føringen, da Sasser Sonn satte inn 6-5. Kort tid etter, gikk Halden på en tominutter, og KRS benyttet anledningen til å doble ledelsen til to mål, 8-6.

Etter nitten minutter hadde KRS klart å øke til en firemålsledelse, og Halden valgte å ta kampens første time-out. Avstanden holdt seg utover omgangen, og etter 27:25 valgte KRS å ta sin første timeout. Om det var time-outens skyld, vites ikke, men KRS klarte i alle fall å benytte de siste minuttene av omgangen til å øke ledelsen sin til fem mål, og kunne gå til pause på stillingen 17-12.

Dagens kampsponsor.

God kontroll i andre!

Lagene fulgte hverandre tett også begynnelsen av andre omgang, avstanden mellom lagene forble uendret. Men i løpet av knappe 90 sekunder, fra 39:00 til 40:28, økte KRS ledelsen med tre mål, fra 20-15 til 23-15.

Etter en strålende periode, falt KRS litt tilbake, og det var Halden som puttet tre på rappen, og vi var tilbake på utgangspunktet, femmålsledelse til KRS.

Med ni minutter igjen av kampen gikk KRS på en tominutter, og det var muligens Haldens mulighet til å kappe inn på forspranget. KRS spilte imidlertid bra i undertall, og nektet Halden å komme ordentlig inn i kampen igjen. Med fem og et halvt minutt igjen å spille, tok KRS time-out på stillingen 31-26.

Det ble ikke veldig spennende i kampens siste minutter, KRS hadde full kontroll og vant til slutt 32-28. Keeper Anders Lynge Hansen ble kåret til banens beste for KRS, men det var flere spillere som leverte bra i dag, blant andre Øyvind Frigstad og Victor Skillhammar med sju mål hver.

Forskjellen på KRS i dag og i de siste seriekampene, er at gutta står mye bedre i forsvar enn de har gjort tidligere i sesongen. I tillegg er de mye flinkere til å bruke tid til å bygge opp angrepene sine. Da blir det resultater!

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), Kan KRS slå tilbake mot Halden? Følg kampen direkte. – fvn.no, og NHFs livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.

Neste hjemmekamp – åttendedelsfinale i NM

Etter at Ryger ble slått i Stavanger sist helg, er KRS nå klare for åttendedelsfinale i NM. KRS møter Nordstrand, og kampen spilles i Aquarama 20.10.2022 klokka 18:30. Billetter til NM-kampen finner du her:

Webhttps://krs.woow.no/#!/match/buy/381
Apphttps://krs.woow.no/goToAPP?bm=381

Sandnes fikk med seg poengene fra Aquarama

Sandnes hadde valgt KRS som treningskampsmotstander i sesongoppkjøringen og spilte dobbel treningskamp mot oss fredag 26. og lørdag 27.8. Begge kamper endte med komfortable hjemmeseiere, 28-23 og 38-28. Det var dermed lov til å håpe på hjemmeseier også i søndagens kamp.

Bra start på kampen

Første omgang startet som vi hadde håpt, med KRS-dominans. Våre gutter tok føringen fra første stund og hadde god kontroll de først sju-åtte minuttene, og ledet både 6-2, 7-3 og 8-4 i åpningsminuttene. Fra ti minutter og utover omgangen var KRS stort sett føringen med ett eller to mål. Men etter 22:29 tok Sandnes ledelsen i kampen for første gang i kampen, 14-15, og økte sekunder senere til tomålsledelse 14-16.

Derfra og ut fulgte lagene hverandre tett, men med Sandnes stort sett ett mål foran KRS. Sandnes klarte å beholde føringen, til tross for at de fikk to to-minuttere på stillingen 15-16. Heldigvis sørget Pauli Mittun for balanse i regnskapet, da han satt inn 18-18 kun sekunder før omgangen var ferdigspilt og lagene kunne gå til pause med uavgjort

Andre omgang

Lagene fulgte hverandre tett i starten på andre omgang, KRS skårte det første målet, men Sandnes var raske med å kvittere. Etter cirka åtte minutter fikk KRS en tominutter på stillingen 22-23. Sandnes var betydelig bedre til å utnytte overtallsperioden, og vant denne to-null, og etter ti minutter var det Sandnes som hadde tatt over føringen i kampen.

Etter 11:41 gikk KRS på nok en to-minutter, Sasser Sonn fikk sin tredje utvisning, og dermed rødt kort. Sandnes benyttet nok en tominutter til å øke sin ledelse, halvveis i omgangen var bortelaget i føringen 24-28.

Selv om Sandnes, i utgangspunktet, hadde en solid ledelse, ble det en spennende avslutning på kampen. Med seks minutter igjen, var Sandnes sin ledelse redusert til fire mål, 28-32. Det ble imidlertid aldri ordentlig spennende i sluttminuttene, Sandnes kontrollerte inn og vant fortjent 32-35.

Vi skårer mer enn nok mål til at vi skulle ta seieren, i dag var problemet at vi ikke klarte å lukke forsvaret. For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennens dekning (+), KRS er i ferd med å rakne her nå – fvn.no, eller NHFs livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Sandnes | handball.no.

Vanskelig bortekamp i Sandefjord

Runar Sandefjord endte på tredjeplass i forrige sesong av Rema 1000-ligaen, så det er ikke noen enkel kamp som venter motstandere som tar turen til Runarhallen.

Lørdag 10.9. hadde Kristiansand Topphåndball tatt turen til Sandefjord for bortekamp mot Runar. Hjemmelaget tok føringen fra avkast, og var oppe i ledelse 3-0, før KRS fikk sitt første mål. Runar førte kampene med to-tre mål, helt til KRS reduserte til ettmålsledelse, 7-6, etter drøye atten minutter. Stillinga var 8-7 etter 20:20, men derfra og ut omgangen økte og kontrollerte Runar ledelsen inn til 16-11-ledelse til pause.

Starten på andreomgang var jevnere, men Runar Sandefjord økte sakte med sikkert ledelsen sin og var oppe i en åttemålsledelse, 25-17, elleve og et halvt minutter ut i andre omgang.

Utover omgangen økte bare hjemmelaget ledelsen sakte men sikkert, etter knappe tjuetre minutt økte Runar ledelsen til tolv mål, 33-21. Det blir en del mål, til begge lag, i kampens siste del, og kampen ebber ut med trettenmålsseier 39-26 til Runar Sandefjord. Eric Nicolay Skonhoft Jensen blir KRS sin toppskårer med sju mål, mens Pauli Mittun utmerker seg med seks assister.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), Ligger under med fem mål til pause – fvn.no, eller håndballforbundets livedekning av kampen, Live kamp, Runar Sandefjord – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Neste kamp

Neste kamp nå, er hjemmekampen mot Sandnes søndag 18.9. klokka 18:00 i Aquarama. Billetter til kampen finner du her:

Webhttps://krs.woow.no/#!/match/buy/358
Apphttps://krs.woow.no/goToAPP?bm=358

Grei start på årets sesong

Forrige sesongs nummer ti (Kristiansand Topphåndball) og elleve (Haslum) møttes søndag i Aquarama i den første runden av denne sesongens Rema 1000-liga. Begge lag har hatt store utskiftninger i troppen siden de møtte hverandre i playoffen sist vår.

Rotete førsteomgang

Fra starten av omgangen, så det ut til at det er Kristiansand Topphåndball som har lykkes best med lagendringene gjennom sommeren. Hjemmelaget tok initiativet i fra start og ledet 4-1 før det var spilt fire minutter.

7: Eric Nicolay Skonhoft Jensen setter inn 7-3 etter 08:33.

Etter femten minutt hadde KRS tilsynelatende god kontroll på kampen, med tremålsledelse 10-7. Men i minuttene som fulgte, slapp KRS gjestene inn i kampen, og lot dem slippe såpass inn i kampen at de tok ledelsen 10-11 etter 19:11.

Etter at Haslum tok ledelsen i kampen, så det imidlertid ut til at våre gutter skjønte alvoret, tok seg sammen og dermed også føringen i kampen, og etter 25 minutter var de tilbake i en tremålsledelse, 15-12. Det ble mye rot mot slutten av omgangen, men KRS holdt på tremålsledelsen, og gikk til pause med ledelse 16-13.

God avslutning på andreomgangen

Hjemmelaget startet ikke andreomgangen på en like overbevisende måte som de gjorde i første. Haslum brukte cirka fire minutter på å hente inn KRS sin ledelse og utlikne til 17-17.

Haslum hang, for så vidt, med videre utover i omgangen, men etter 17 minutter satt Pauli Mittun inn femmålsledelse 28-23, og derfra og ut, var det liten tvil om hvor seieren skulle ende. Etter hvert satt spillet både framover og bakover på banen, i tillegg vartet bursdagsbarnet Mark van der Beucken, som fyller 26 år i dag, opp med en rekke gode redninger.

Kampen ender til slutt med seksmålsseier, 36-30. Pauli Mittun, som ble KRS sin toppskårer med sju mål, ble kåret til banens beste. Sasser Sonn og Øyvind Frigstad endte opp med seks skåringer hver.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut håndballforbundets live-overføring: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Haslum HK | handball.no eller vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen sin dekning av kampen: Følg KRS i serieåpningen og chat med vår reporter – fvn.no.

Skuffende tap mot Haslum i siste playoff-kamp

Det var uten tvil en svært viktig kamp for KRS i kveld. Med seier eller uavgjort ville plassen i neste sesongs Rema 1000-liga være sikret. Med tap i kveldens kamp, blir det kvallikkamp, best av tre, mot Viking Håndball, om den siste ledige plassen i kommende sesongs Rema 1000-liga.

Spareskillingsbanken var dagens kampsponsor.

Våre gutter kom svært godt i gang, og ledet med imponerende 15-9 etter drøyt femten minutter av første omgang. Men så sa det stopp i angrep, og våre gutter brukte nesten tretten minutter på å skåre mål nummer seksten, som fastsatte pauseresultatet til 16-15 i vår favør.

Haslum startet andreomgangen, som de avsluttet første. I løpet av de elleve første minuttene snudde de 16-15 til 18-23 og det begynte å se skummelt ut for vårt lag.

Heldigvis så det ut som om våre gutter våknet, og de begynte å spise inn på bortelagets forsprang. Etter tjue minutter reduserte Eirik Köpp til 25 – 26.

Men nok en gang gikk dessverre angrepsspillet til KRS i stå, og Haslum skårte seks mål, før KRS klarte å få ballen i mål igjen. Kampen ender til slutt 26-31, noe som betyr at KRS må ut i kvallikkamper mot Viking håndball om den siste ledige plassen i kommende sesongs Rema 1000-liga.

For mer informasjon om kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Enormt mye står på spill for KRS. Følg kampen direkte her – fvn.no, eller Norges Håndballforbunds live-dekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Haslum HK | handball.no.

Tap mot Fjellhammer

Forutsetningene var klare: Med poeng i dagens bortekamp mot Fjellhammer, ville KRS ha sikret seg plass i neste sesongs Rema 1000-liga. Første oppgjør mellom lagene endte uavgjort 24-24, men etter at Fjellhammer tapte hjemme mot Haslum og KRS vant borte mot samme lag, ville et poeng være nok for Rema 1000-ligakontrakt neste sesong.

Hjemmelaget tok tidlig føringen og holdt på ledelsen, som vekslet mellom to og fire mål, fram til pause, hvor det stod 14-11 i vertenes favør.

Dessverre fortsatte trenden i andreomgang. KRS stod for omgangens to første mål, og reduserte ledelsen til ett mål, 14-13, men så økte Fjellhammer igjen sin ledelse og førte kampen. Tollef Oskar Lindqvist reduserte til ettmålsledelse 23-22 etter 18:26 og et håp ble tent hos gjestene, men nærmere kom dessverre aldri våre gutter. Fjellhammer økte igjen ledelsen sin og kunne kontrollere kampen de siste minuttene inn til seier 28-24.

Nå må vi smøre oss med litt mer tålmodighet før det avgjøres om KRS Topphåndball også spiller i Rema 1000-ligaen neste sesong.

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), KRS kan sikre plassen i Eliteserien. Følg Fjellhammer-KRS her – fvn.no eller på Håndballforbundet sin livedekning, Live kamp, Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Viktig borteseier for KRS

Etter at Haslum slo Fjellhammer på bortebane sist helg, ble dagens kamp viktig for KRS. Med tap mot Haslum, kunne veien videre bli tung.

Det ble en jevn kamp, KRS tok tidlig føringen, og var oppe i en firemålsledelse, 2-6. Haslum spiste seg imidlertid sakte men sikkert innpå. Våre gutter hadde gjennom store deler av omgangen en liten ledelse, men til pause stod det 15-15.

I andre omgang tok igjen KRS føringen på kampen og ledet stort sett med to-tre mål, med ni og et halvt minutt igjen av kampen, satte Øyvind Frigstad inn tremålsledelse 27-30. Resten av kampen ble relativt målfattig, men det var hjemmelaget som stod for de skåringene som kom. Et drøyt minutt før kampslutt, utliknet Haslum til 31-31, og nervene var nok på høyspenn i KRS-leiren. Heldigvis trakk vi i kveld det lengste strået, med 30 sekunder igjen av kampen, satte Joakim Larson inn 31-32, som også ble sluttresultatet.

Med dagens seier, tok KRS over ledelsen i play-offtabellen:

Hentet fra https://www.handball.no/.

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), KRS vant etter noen spennende sluttminutter – fvn.no, eller i Håndballforbundets live-dekning, Live kamp, Haslum HK – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Uavgjort i første play-offkamp

Første play-offkamp ble i dag spilt i Aquarama, hvor KRS Topphåndball tok i mot Fjellhammer. Vertene kom best i gang og ledet både 4-1 og 8-4, men omgangen jevnet seg ut, og lagene gikk til pause med 12-12.

KRS førte store deler av andreomgang, men med cirka åtte minutter igjen av kampen, utliknet Fjellhammer til 22-22. KRS klarte å ta føringen to ganger, men Fjellhammer klarte å utlikne resultatet begge gangene, senest 30 sekunder før kampslutt. KRS fikk en siste sjanse til å avgjøre kampen, men skuddet gikk dessverre i stolpen, og kampen endte 24-24.

Les mer om kampen hos Norges Håndballforbund, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Fjellhammer | handball.no, eller hos Fædrelandsvennen (+), Dramatisk avslutning da KRS rotet bort seieren: – Vi brenner for mange sjanser – fvn.no.

Kampoppsett play-off

Torsdag 21. april  Kristiansand Topphåndball – Fjellhammer
Søndag 24. april  Fjellhammer – Haslum HK
Onsdag 27. april  Haslum HK – Kristiansand Topphåndball
Søndag 1. mai     Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball
Onsdag 4. mai     Haslum HK – Fjellhammer
Søndag 8. mai     Kristiansand Topphåndball – Haslum HK

Tap i lokalderbyet

Endelig var dagen alle i KRS Topphåndball har drømt om, lokaloppgjør mot ØIF Arendal i Aquarama! (Les mer hos Fædrelandsvennen (+): Enormt mye står på spill. Endelig kommer hjemmekampen KRS har lengtet etter – fvn.no.) Og for en dramaturgi: Lagene møtes i siste serierunde og med poeng, kunnen KRS sikre seg en plass i sluttspillet!

Spennende serieavslutning

Hentet fra www.handball.no.

På forhånd så dette ut til å bli en svært spennende serierunde, spesielt med tanke på tabellens nedre halvdel. Noe er allerede avgjort, Bergen Håndball og Tønsberg Nøtterøy rykker direkte ned, men om det blir Haslum eller Sandefjord som slår følge med dem, skulle avgjøres i dag. Sandefjord tok i mot Halden Topphåndball hjemme, mens Haslum tok i mot Runar.

Hentet fra www.handball.no.

På samme måte var ting uklare rundt hvem som endte opp i sluttspill og hvem som må ut i kvalifisering for å unngå nedrykk. De seks øverste lagene på tabellen var allerede klare for sluttspill, mens Bækkelaget Håndball Elite (23 poeng), Halden Topphåndball (23 poeng) og KRS Topphåndball (22 poeng) kjemper om de to siste plassene. Bækkelaget møter Kolstad borte, som nevnt tidligere spiller Halden borte mot Sandefjord mens våre gutter skulle ta i mot ØIF Arendal hjemme i Aquarama.

Uansett, KRS måtte ta poeng mot ØIF Arendal for å ha mulighet til å få en plass i sluttspillet, så gutta hadde alt å spille for. Og med taktene KRS viste borte mot seriemester Elverum forrige helg, var det nesten lov til å håpe på et aldri så lite «mirakel» i Aquarama.

Første omgang

Med over 800 billetter ute, og rundt 900 personer i hallen, var det uvant livat til KRS-kamp å være. Spesielt skapte bortelagssupporterne mye liv i begynnelsen av kampen. KRS, med Øyvind Frigstad, stod for kampens første mål, men ØIF Arendal tok raskt over føringen i kampen og ledet 2-8 etter ca. ti minutter.

Etter en tafatt start på kampen, spesielt i angrep, skjerpet heldigvis våre gutter seg og begynte å spise inn på forspranget ØIF Arendal hadde opparbeidet seg i starten av kampen. Etter atten og et halvt minutt, var ledelsen redusert til fire mål, 6-10. Lagene fulgte hverandre resten av omgangen, men ØIF Arendal kunne gå til pause med femmålsledelse 13-18. Til pause så uansett toget ut til å være gått for sluttspillplass, både Halden og Bækkelaget ledet sine kamper.

Kollaps i andreomgangen

Det ble en rotete start på omgangen fra KRS sin side, det virket ikke som om gutta var helt på. Halvveis i omgangen hadde ØIF Arendal økt ledelsen til elleve mål, 16-27. KRS ble rett og slett overkjørt på hjemmebane. I siste halvdel av omgangen fikk flere av de lokale ungguttene en del spilletid, både Kristian Gyberg, Josh Korsvik og Anders Ellingsberg noterte seg for skåringer. Slaget var imidlertid tapt og ØIF Arendal kunne til slutt reise hjem med seier 22-31. Eirik Köpp noterte seg totalt for sju skåringer, mens Sebastian Schultz Hansen leverte tre mål og sju assister.

Uansett fikk denne kampen liten betydning for KRS sin tabellplassering, både Bækkelaget og Halden Topphåndball vant sine kamper.

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+): Følg det avgjørende lokalderbyet mellom KRS og ØIF – fvn.no eller i Live-dekningen til Håndballforbundet: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – ØIF Arendal Elite | handball.no.

Nærme sensasjon mot Elverum

Det var vel få som før kampen hadde troen på at KRS skulle kunne hente hjem poeng fra borteoppgjøret mot den ubeseirede serievinneren Elverum, men etter en nærmest sensasjonell førsteomgang, KRS gikk til pause med ledelse 16-19, var det nok noen som øynet et håp!

Josh Korsvik, Nojus Slimas og Anders Ellingsberg.

Etter at hjemmelaget tok føringen 1-0 og 2-1, var det KRS som tok over føringen og førte omgangen fram til pause. På det meste var ledelsen på sju mål, 9-16 etter 23:22. KRS hang godt med i den første delen av andre omgang og holdt på ledelse lenge. Men etter 14:50 av andre omgang tok Elverum, for første gang siden 2-1, over ledelsen i kampen. KRS klarte å henge på en liten stund, men i kampens siste ti minutter økte Elverum ledelsen og vant til slutt med fem mål, 38-33.

To debutanter

KRS hadde med to debutanter til dagens kamp, de to lokale ungguttene Nojus Slimas og Anders Ellingsberg. Sistnevnte noterte seg også for en skåring.

For mer om kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), Følg Elverum-KRS og chat med vår reporter – fvn.no. eller NHF sin livetjeneste, Live kamp, Elverum – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Siste serierunde

Lørdag kommer ØIF Arendal på besøk til Aquarama for siste serierunde. Vi får håpe at KRS kan hente fram noe av det de viste fram mot Elverum, slik at vi kanskje klarer å sikre en plass i sluttspillet. Billettene til lørdagens kamp finner du her:

WEB: https://krs.woow.no/#!/match/buy/339
APP: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=339

Klart tap mot Runar Sandefjord

Oppskriften var klar: KRS bør plukke med seg noen flere poeng i løpet av seriens siste runder, for å klare å sikre seg en plass i sluttspillet. Men situasjonen er ikke enkel. I de tre siste serierundene møter KRS Runar Sandefjord og Elverum borte og ØIF Arendal hjemme, så det er ikke hvem som helst man skal prøve å plukke poeng i fra!

Jevn førsteomgang

I motsetning til tidligere, havnet i KRS bakpå allerede fra start. Lagene fulgte hverandre gjennom største delen av omgangen, det var kun helt på slutten at Runar klarte å dra litt fra, og kunne gå til pause med ledelse 17-14. Tidligere i sesongen har KRS levert gode andreomganger, så ingenting var avgjort til pause.

Øyvind Frigstad leverte fire skåringer i første omgang, mens Sebastian Schultz Hansen satte de tre straffene KRS ble tildelt. Michal Potoczny spilte også bra, og noterte seg for fem assist.

Runardominans i andreomgang

Det var Runar som kom best i gang i omgangen og økte etter hvert til en femmålsledelse. Etter elleve minutter var ledelsen økt med ytterligere to mål, og Runar ledet 25-18 og håpet om poeng ble svakere og svakere. Dessverre måtte Øyvind Frigstad gå ut med skade etter ni minutter av andreomgangen.

Runar hadde full kontroll på kampen og vant til slutt 35-26. Toppskårer for KRS ble Sebastian Schultz Hansen med seks mål (fire fra sjumeter), fulgt av Øyvind Frigstad, Eirik Köpp og Joakim Larsson med fire mål hver.

Du kan lese mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+): Følg Runar – KRS Topphåndball – fvn.no, eller i håndballforbundets live-dekning: Live kamp, Runar Sandefjord – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Billetter til neste hjemmekamp

Vi har lagt ut billettene til hjemmekampen møt ØIF Arendal lørdag 9.4.2022. Billettene finner du her:

WEB: https://krs.woow.no/#!/match/buy/339
APP: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=339

Skuffende tap mot Halden Topphåndball

Dagens kamp mot Halden Topphåndball var utvilsomt av den viktige sorten: – Kampen er som en cupfinale for oss – fvn.no uttalte Øyvind Frigstad til Fædrelandsvennen (+). Men seier i ettermiddagens batalje, kunne KRS fort ha sikret seg både fornyet kontrakt til Rema1000-liga, men også en plass i årets sluttspill.

Før kampen uttalte Tobben at «Vi ønsker å levere Kvalitet og Engasjement gjennom hele kampen. Vårt Samhold er vår styrke og det, sammen med Råskap i forsvar, skal hjelpe oss til et godt resultat.» Dessverre gikk det ikke troll i ord.

Svak førsteomgang av KRS

Starten på kampen var preget av keeperredninger, på begge sider av banen. Det tok nesten fem minutt før første mål, da levert av Øyvind Frigstad. Halden fikk også åpnet målkontoen i det påfølgende angrepet. Deretter fulgte lagene hverandre utover omgangen.

Etter fjorten minutter gikk Halden opp i en ledelse 5-7, det var første gang noen av lagene ledet med mer enn et mål. Halden klarte å holde på tomålsledelsen utover i omgangen, forsvarsspillet til KRS fungerte rimelig bra, med offensivt så det ut til at laget hadde store problemer. Om det skyldtes Haldens offensive 5-1-forsvar, eller at en del av våre spillere ikke hadde dagen, vites ei. Uvanlig nok, noterte ikke en spiller som Erik Köpp notert seg for en eneste skåring i løpet av omgangen.

Heldigvis sørget en god Matija Spikic bakerst og en Øyvind Frigstad i form for at ledelsen til Halden ikke var større enn tre mål, 11-14, til pause.

Spennende avslutning på andreomgangen

KRS startet andreomgang katastrofalt og slapp inn to mål i løpet av det første minuttet. I tillegge klarete Matija å pådra seg en tominutter for feil bytte. Til tross for at Mark Van Den Beucken kom inn og leverte to klasseredninger, så det ikke ut til at andreomgang skulle bli noe bedre enn første.

Etter 5:46 kom også Eirik Köpps første skåring for dagen. Var det dette som skulle til for at KRS skulle kunne klare å snu kampen?

Halvveis i omgangen hadde KRS redusert Halden sin ledelse til fire mål. De begynte å treffe på sjansene sine og forsvars- og keeperspill begynte å sitte. Etter 18:21 var ledelsen redusert til to mål, 21-23. Kunne dette likevel gå?

En ting skal KRS ha, de er utrolig flinke til å skape spennende håndballkamper. Etter 23 minutter var Haldens ledelse redusert til ett mål, 24-25 og det ble en svært spennende avslutning på kampen. Dessverre ble det litt for mange personlige feil i sluttminuttene og KRS tapte til slutt 27-30 i den svært viktige kampen.

For mer informasjon om kampen, sjekk Fædrelandsvennens dekning av kampen (+), Følg KRS i sesongens viktigste kamp – fvn.no, eller Norges Håndballforbunds live-dekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.

Stortap mot Nærbø!

Det ble en tøff bortekamp for KRS-guttene. Før kampen skilte det tre poeng mellom sjette og syvendeplassen på tabellen, men i dag var det klasseforskjell på de to lagene.

Tilbake til gamle synder

Fra kampen mot Nærbø i Aquarama 1.12.2021.

Dessverre så det ut til at vi var tilbake til gamle synder (Én ting irriterte KRS-treneren etter seieren: – Tredje kamp på rad det skjer – fvn.no), vi slipper inn for mange mål i førsteomgang! Nærbø tok kontroll på kampen fra avkast, og var raske med å skaffe seg en ledelse. Før det var gått tre minutter ledet hjemmelaget 4-2.

Nærbø beholdt kontrollen og økte ledelsen utover i omgangen. Etter 18:41 var ledelsen økt til seks mål, 13-7. Heldigvis klarte ikke Nærbø å øke ledelsen mer, resten av omgangen vekslet det mellom fire- og femmålsledelse, og hjemmelaget kan gå til pause med en firemålsledelse 19-15.

Skuffende andreomgang

Starten på andreomgangen kunne gi håp. Etter tre minutter hadde KRS redusert vertenes ledelse til tre mål, 21-18. Men i løpet av en treminuttersperiode klarte KRS å pådra seg tre tominuttere og Nærbø benyttet sjansen til å igjen dra i fra og øke ledelsen.

Dessverre fortsatte den negative utviklingen utover i omgangen, etter 24 minutter var Nærbø sin ledelse på ni mål, 36-27, og kampen var i realiteten avgjort og til slutt sto det 39-29 på resultattavla.

Skal man ta med noe positivt fra denne serierunden, må det være at, på grunn av andre resultater, er det fremdeles ni poeng ned til direkte nedrykk. Og med fire runde igjen av serien, er direkte nedrykk nå ikke lenger mulig.

Les mer om kampen

Du kan finne mer informasjon om kampen host håndballforbundet ( Live kamp, Nærbø – Kristiansand Topphåndball | handball.no) eller i Fædrelandsvennens livedekning (+): Følg Nærbø-KRS og chat med vår reporter – fvn.no.

Neste kamp

Lørdag 12. mars kommer Halden Topphåndball på besøk. I høstens oppgjør klarte KRS 29-30 på hjemmebane. Klarer de å gjenta bedriften hjemme i Aquarama?

Billetter til kampen finner du her:

Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/336
App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=336

Deilig seier i tett og spennende oppgjør mot Bækkelaget

Det ble en svært spennende kamp i Aquarama i kveld. Med uttak av i kampen første minutter, fulgte lagene hverandre som skygger. Til pause var stillingen 15-15, og lagene fulgte hverandre tett helt til slutt.

Viktig oppgjør

Dagens kamp mot Bækkelaget var viktig på flere måter. Bækkelaget er et av lagene KRS kjemper med om sluttspillplass. Før dagens kamp sto KRS med 20 poeng og Bækkelaget med 17. KRS har en, på papiret, mye tøffere sesongavslutning enn Bækkelaget, som møter lag som ligger under seg på tabellen i fire av de fem gjenværende kampene, mens KRS møter fire topp 5-lag i løpet av sine fem siste kamper. En seier i dag kunne komme godt med. En seier i dagens kamp ville også bety at KRS tilnærmet er sikret å unngå direkte nedrykk. Med Tønsberg Nøtterøy-seier mot Sandefjord i kveldens andre Rema1000-ligakamp, ville det bety at direkte nedrykk ikke lenger ville være et alternativ.

Jevn førsteomgang

Det var Bækkelaget som kom best i gang, og det så ut som om KRS var tilbake til «gamle synder» og problemene med førsteomganger (Én ting irriterte KRS-treneren etter seieren: – Tredje kamp på rad det skjer – fvn.no). i denne førsteomgangen så det ut til at det primært var i angrepsspillet at det skortet. Heldigvis snudde dette halvveis i omgangen og KRS begynte å skåre. Etter knappe atten minutter hadde KRS hentet inn Bækkelagets ledelse og utlignet til 8-8, etter at Bækkelaget en periode var oppe i en firemålsledelse.

Etter 20:19 satte Eigil Feddersen inn 11-10, og KRS var i ledelsen for første gang i kampen. I resten av omgangen fulgte lagene hverandre tett, og de gikk til pause på stillingen 15-15.

Fædrelandsvennen – dagens kampsponsor

Intens og spennende andreomgang

Som i første omgang, var det Bækkelaget som åpnet målkontoen først. Som i slutten av første omgang, var starten på andreomgang preget av mange feil, men lagene fulgte hverandre tett, stillingen var 19-19 etter ca. ti minutter. Etter tolv minutter klarte imidlertid å skåre to kjappe mål, og gå opp i en tomålsledelse. Dessverre var Bækkelaget raske med å utligne KRS sin ledelse, og vi var like langt.

Nok en gang gikk det mot en nervepirrende avslutning på kampen. Med ti minutter igjen, var stillingen 25-25. Kunne KRS nok en gang avgjøre en jevn kamp i sluttminuttene? Med fem minutter igjen på kampuret, var stillingen fremdeles uavgjort, 27-27.

Det ble noen svært nervepirrende avslutningsminutter på kampen, hvor begge lag brant flere sjanser. Med 22 sekunder igjen av kampen og KRS-ledelse 29-28, tok Bækkelaget timeout. I det påfølgende angrepet klarte Bækkelaget å pådra seg brøyt, og dermed ble Eirik Köpp matchvinner med sin tiende skåring for dagen.

Matija Spikic ble fortjent kåret til banens beste for KRS!

(I kampen mellom Sandefjord og Tønsberg Nøtterøy vant Sandefjord 31-30, så direkte nedrykk er fremdeles teoretisk mulig. Med fem kamper igjen av årets sesong, er det ni poeng ned til tolvteplassen.)

Mer informasjon om kampen

Flere detaljer fra kampen finner dere på håndballforbundets live-dekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Bækkelaget Håndball Elite | handball.no, og hos Fædrelandsvennen (+), Følg KRS i kampen om sluttspillplass og chat med vår reporter – fvn.no.

Deilig borteseier mot Fjellhammer

Dagens kamp mellom Fjellhammer og KRS Topphåndball var viktig for begge lag, nå som kampen om sluttspillplass begynner å tilspisse seg. I høstens oppgjør vant Fjellhammer 27-28 i Aquarama.

Første omgang

Etter sist helgs hjemmekamp mot Tønsberg Nøtterøy, uttalte Tobben til Fædrelandsvennen at KRS sliter med å få opp aggressiviteten i forsvar og at de derfor slipper inn alt for mange mål i førsteomganger (Én ting irriterte KRS-treneren etter seieren: – Tredje kamp på rad det skjer – fvn.no). I dag må i alle fall Tobben være mer fornøyd, i og med at KRS kun slipper inn 11 mål og kunne gå til pause med ledelse 11-13.

Eirik Köpp fikk også vist bra form i dag (fire mål), men fikk rødt kort allerede etter 24:31 mot laget han skal spille for neste sesong.

Andre omgang

Fjellhammer skårte omgangens første mål, men KRS beholdt føringen de første minuttene av omgangen. Med Köpp ute, måtte andre ta mer ansvar, og bakspillerne Michal Potoczny (7 mål/3 assist), Victor Skillhammar (4 mål/9 assist) og Øyvind Frigstad (4 mål/5 assist) gjorde en bra kamp. Etter ca. sytten minutter av omgangen hadde KRS klart å øke forspranget til en firemålsledelse, 16-20.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen, med seks minutter igjen, var stillingen 20-23 i KRS sin favør. Det ble noen nervepirrende minutter på slutten, halvannet minutt før slutt ledet KRS 22-25. Med Michal Potocznys skåring til 23-26 etter 29:04 var spenningen over. Øyvind Frigstad rakk å putte ytterligere to mål og fastsatte sluttresultatet til 23-28 og vi må gratulerer gutta med en strålende borteseier!

Mer om kampen

Mer informasjon om kampen finner du i Fædrelandsvennens dekning av kampen (+), Følg Fjellhammer – KRS her – fvn.no, eller i Norges Håndballforbunds livedekning, Live kamp, Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Neste kamp

Førstkommende lørdag, 26.2., kommer Bækkelaget på besøk til Aquarama, kampstart 18:00. Billetter finner du her:

– Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/334
– App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=334

Sterk andreomgang sikret seier mot Tønsberg Nøtterøy

Søndagens kamp var en kamp KRS Topphåndball måte vinne, både for å holde liv i drømmen om sluttspill, men også for holde trygg avstand til direkte nedrykk. KRS klarte ikke å feste noe grep på kampen i første omgang, lagene gikk til pause på stillingen 19-19. KRS så imidlertid ut til å ha brukt pausen godt, for i andreomgang var det aldri tvil om hvor seieren skulle gå.

Rotete førsteomgang

Førsteomgang startet litt rotete, Tønsberg Nøtterøy ledet 0-2 etter tre minutter. Men så tok KRS, med Matija i spissen, over føringen i kampen og ledet 6-4 etter ni minutter. Men i stedet for å benytte anledningen til å dra i fra, slapp KRS Nøtterøy inn i kampen igjen, og lagene fulgte hverandre en lang periode.

Halvveis i omgangen hadde KRS, anført av en ivrig Tollef Oskar Lindquist som tydeligvis ville vise seg frem mot gamle lagkamerater, en tomålsledelse 11-9. Etter 20 minutter, med ledelse 14-10, så det ut til at KRS hadde festet grepet om kampen, men i løpet av en tominuttersperiode, hadde Nøtterøy redusert til 14-13, og det var igjen spenning i kampen. Etter 24 minutter klarte Nøtterøy å utlikne til 15-15.

Mot slutten av omgangen var KRS igjen i ferd med å feste grepet på kampen, men gikk på en tominutter, som Nøtterøy benyttet godt og lagene kunne gå til pause med 19-19. Det var en rotete omgang, men takket være målvaktspillet til Matija og seks mål hver av Tollef og Eirik Köpp, var lagene i alle fall a jour til pause.

Overbevisende andreomgang

KRS åpnet andreomgang friskt og hadde opparbeidet seg en femmålsledelse, 25-20, etter drøye fem minutter. KRS gjorde også et målvaktsbytte etter pausen, Mark Van Den Beucken kom inn og gjorde en bra figur!

Etter tolv minutter reduserte Nøtterøy til 28-22, men en meget god Michal Potoczny (6 mål og 9 assist) økte umiddelbart KRS sin ledelse til sju mål, 29-22. KRS pådro seg nok en tominutter, men denne gangen klarte ikke Nøtterøy å utnytte overtallet.

Utover i omgangen holdt KRS på overtaket i kampen, og ledet stort sett med fem mål eller mer. Anført av Eirik Köpp, som med 11 mål ble nok en gang kåret til hjemmelagets beste spiller og viser at formen fremdeles er god, og en god Michal Potoczny, var den største spenningen i andre omgang hvor stor seieren skulle bli. Josh Larry Gabula Korsvik kom inn på banen de siste minuttene og fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 38-31!

Mer om kampen

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), Følg KRS sin hjemmekamp og chat med vår reporter – fvn.no, eller i håndballforbundets livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Tønsberg Nøtterøy | handball.no.

Neste hjemmekamp

Neste hjemmekamp spilles mot Bækkelaget i Aquarama lørdag 26.2.2022 klokka 18:00. Billetter til kampen finner du her:

– Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/334
– App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=334

God andreomgang sikret seier i Aquarama

Endelig er Rema1000-ligaen i gang igjen og i dag skulle KRS vise muskler mot tabelljumbo Bergen Håndball. Slik gikk det imidlertid ikke. Nok en gang varter KRS opp med en dårlig førsteomgang. Heldigvis klarte vi å heve oss i andre, og tilslutt ble det en komfortabel femmålsseier.

Svak førsteomgang

Ut i fra tabellplassering og høstens oppgjør i Bergen (KRS-seier 29-32), burde Bergen Håndball være en motstander som skal være overkommelig hjemme i Aquarama. Slik var det dessverre ikke i førsteomgang. Mye rot i angrep og svakt forsvarsspill, i tillegg til at Bergen hadde gjort hjemmeleksa si, resulterte i at det var bortelaget Bergen som kunne gå til pause med ledelse 18-19.

Bedre andreomgang

Det kunne se ut til at spillerne hadde fått med seg noen alvorsord i garderoben i pausen, for det var et mer påskrudd lag i begynnelsen av andre omgang. Anført av en god Matija Spikic i mål og en frisk Øyvind Frigstad i angrep, sammen med Eirik Köpp som fortsetter den gode trenden fra før jul, tok KRS over føringen i kampen, men klarte ikke å komme opp i en ledelse på mer enn to mål før KRS pådro seg en tominutter etter 17:47. Undertallsperioden utnyttet KRS til å øke ledelsen fra 27-26 til 29-26 og det så ut til at dette ga hjemmelaget ny kampvilje.

En ny tominutter for KRS etter 21:54 inviterte Bergen inn i kampen igjen, og de reduserte KRS sin ledelse til 30-28. Med fire og et halvt minutter igjen av kampen økte KRS til tremålsledelse 31-28, men pådro seg nok en tominutter i Bergens neste angrep. Men når Øyvind Frigstad setter inn 32-29 drøye tre minutter før slutt og Matija redder det påfølgende angrepet, så det ut til å gå veien. Men så pådro KRS seg nok en tominutter og det gikk mot en særdeles spennende avslutning på kampen. Med nok en skåring av Øyvind Frigstad og påfølgende redning av Matija, så det likevel ut til å gå veien! Bergen forsøkte seg med mann mot mann-oppdekning, men to kjappe skåringer av Tollef Oskar Lindquist og nok en strålende redning av Matija, sørget for femmålsseier 36-31. Øyvind Frigstad ble fortjent kåret til banens beste for KRS.

Mer om kampen

Les mer om kampen i Fædrelandsvennen(+): Følg KRS – Bergen og chat med vår reporter – fvn.no og Ble toppscorer etter å ha fått hjelp av «mirakelmann» – fvn.no eller i NHF sin live-dekning: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Bergen | handball.no

Neste kamper

Nå venter Kolstad borte førstkommende onsdag, før vi tar imot Tønsberg Nøtterøy neste søndag. Billetter til søndagskampen finner du her:

KRS Topp – Tønsberg Nøtterøy 13.2.
– Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/332
– App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=332

Endelig hjemmeseier igjen!

Før dagens kamp skilte det fire poeng mellom KRS på niendeplass og Haslum på femtende. Med det kjedelige tapet i Sandefjord på onsdag, var dette en kamp KRS «måtte» vinne, både for å ha heng på sluttspillplass, men også for å opprettholde avstand til lagene på direkte nedrykksplass.

Heldigvis leverte KRS førjulsgaven til oss og vant fortjent 37-30 i Aquarama i kveld. Det svinger av prestasjonene fra kamp til kamp, men som nyopprykket lag i Rema1000-ligaen, kan vi ikke forvente noe annet.

Grei førsteomgang av KRS

KRS, med Tollef Oskar Lindquist, åpnet førsteomgang forrykende med to mål i løpet av de første 75 sekundene. Det jevnet seg imidlertid fort ut, og etter fem minutt var stillingen 3-3. Etter hvert «våknet» også backrekka og begynte å levere mål (Eirik Köpp satt totalt fem mål i første omgang, mens Michal Potoczny satt fire) og KRS tok føringen i kampen.

Etter 17:20 sørget Tollef Oskar Lindquist for firemålsledelse, 14-10, med sin tredje skåring for kvelden. I stedet for å feste grepet om kampen enda mer, slapp KRS Haslum mer inn i kampen i andre halvdel av omgangen. Haslum kunne ha utliknet til 16-16 etter 27 minutter, men Mark Van den Beucken reddet skuddet, og i stedet var det KRS som skårte omgangens to siste mål og kunne gå til pause med ledelse 18-15. En godkjent omgang av KRS.

Solid første halvdel av andreomgang

Sebastian Schultz Hansen skårer ett av sine fire straffemål.

KRS startet andreomgang som den første, med to kjappe skåringer i løpet av de første 75 sekundene, denne gangen med Köpp og Eric Nicolay Skonhoft Jensen. Eirik Köpp er fremdeles i god skåringsform og puttet tre nye mål i løpet av omgangens første fem minutter. KRS hadde god kontroll i begynnelsen av omgangen, etter åtte minutter, på stillingen 24-18, tok Haslum timeout for å få justert spillet sitt.

Timeouten ga ingen umiddelbar effekt for Haslum, i stedet var det KRS som økte sin ledelse de neste minuttene. Det var klasseforskjell på lagene den første delen av andreomgangen, KRS gikk opp i en timålsledelse, 31-21. etter 16:14. KRS slapp så Haslum litt inn i kampen igjen, Haslum skårte de fire neste målene reduserte KRS sin ledelse til seks mål, 31-25 etter 20 minutter.

De siste ti minuttene av kampen var rotete fra begge lag, men det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende, selv om Haslum reduserte til 34-29 med fire minutter igjen å spille. KRS hadde kontroll og vant fullt fortjent 37-30, endelig en hjemmeseier igjen!

Eirik Köpp ble kåret til KRS sin beste spiller og ble toppskårer med ni mål, fulgt av Tollef Oskar Lindquist med seks mål og Sebastian Schultz Hansen med fem (fire av dem fra sjumeteren).

Detaljer og statistikk fra kampen finner du i Håndballforbundets livedekning av kampen: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Haslum HK | handball.no

Her kan du lese Fædrelandsvennens dekning av kampen: Følg årets siste KRS-kamp her – fvn.no.

Tap i Sandefjord

Selv om KRS tok innpå Sandefjords ledelse i sluttminuttene og vant andreomgang 15-16, ble det likevel tap 33-31 i kveldens kamp.

Svak førsteomgang

Sandefjord styrte det meste av første omgang og etter 21 minutter ledet de med ni mål, 16-7. De siste ni minuttene av omgangen var det KRS som var det førende laget, og klarte å redusere Sandefjords ledelse til tre mål, 18-15, til pause.

Sandefjord med kontroll i andre

Andreomgang ble egentlig aldri spennende, Sandefjord holdt på ledelsen, og var foran med seks mål, 32-26, da det gjensto fem minutter av kampen. Selv om KRS stod for kampens siste fire skåringer, var det ikke tvil om hvem som skulle sitte igjen med poengene i denne kampen.

Detaljene fra kampen finner du her: Live kamp, Sandefjord – Kristiansand Topphåndball | handball.no

Fædrelandsvennens dekning av kampen: Fortsetter KRS seiersrekken på bortebane? – fvn.no

Drammen ble for sterke!

Det var lenge en spennende kamp mellom KRS og Drammen i Aquarama i kveld. Bra spill i første omgang og i de ti første minuttene av andreomgangen var imidlertid ikke nok, og Drammen vant til slutt fortjent 28-35.

Bra førsteomgang av KRS

Starten på kampen var jevn. Drammen sto for de to første skåringene, men KRS var raske med å kvittere, og etter fem minutt utliknet KRS på straffe til 3-3. Drammen tok føringen utover i omgangen, men takket være flere gode regninger av Mark Van den Beucken, som fortsatte storspillet fra forrige kamp, kom Drammen ikke mer enn to mål foran.

Etter sytten minutt utliknet KRS til 9-9, igjen mye takket være flere gode redninger av Mark. KRS var inne i en god periode og etter 22 minutter tok de ledelsen 12-11, og tok også over føringa i kampen. Tollef Oskar Lindquist viste seg bra frem i denne perioden, med tre spektakulære skåringer fra sin høyrekant. Avslutninga på omgangen ble jevn, Drammen utliknet til 16-16 rett før pause, men alt i alt en god førsteomgang av våre gutter!

Drammen best i andreomgang

KRS skårte andreomgangs første mål, og lagene fulgte hverandre tett i begynnelsen av omgangen. Etter fem og et halvt minutt, på stillingen 19-20, klarte Drammen å pådra seg to tominuttere. Dessverre klarte ikke KRS å utnytte denne perioden noe, utover å ta inn Drammens ledelse. Drammen hadde føringen på kampen og gikk etter atten minutter opp i en tremålsledelse, 25-28.

Matias Garfield

Med ni minutter igjen av kampen ledet Drammen med fire mål, 25-29. Spørsmålet var om KRS kunne reise seg og komme tilbake i kampen. Dessverre ble de siste minuttene preget av for mange feil og KRS klarte ikke vise fram det gode spillet de hadde vist tidligere i kampen.

Michal Potoczny ble fortjent kåret til KRS’ bestemann i kampen. I tillegg leverte Mark og Tollef gode prestasjoner. Matias Garfield fikk også sin debut i Rema1000-ligaen.

Her kan du finne flere detaljer fra kampen:

Fædrelandsvennen (+): Følg KRS-Drammen og chat med vår reporter – fvn.no

Håndballforbundet: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Drammen | handball.no

Det var gledelig at så mange publikummere tok turen til Aquarama denne tredje søndag i advent. Vi håper å se mange av dere også i kampen mot Haslum kommende lørdag!

Først venter imidlertid bortekamp mot Sandefjord på onsdag. Vi får håpe at KRS-gutta tar med seg noe av det gode spillet de til tider viste i dag, og sørger for å opprettholde den gode bortestatistikken laget har!

Strålende borteseier i Halden!

Vi forventet en tøff og jevn kamp, og det ble det! Halden var, før kampen mot KRS, ubeseiret på hjemmebane og hadde skalpene både til ØIF og Drammen i beltet. Men, det var altså inntil de fikk KRS på besøk.

KRS spilte en god førsteomgang og gikk til pause med tomålsledelse 17-19. Andre omgangen ble en jevn og tøff batalje, men heldigvis klarer KRS å holde på ledelsen, og vinner til slutt 29-30. Eirik Köpp har skåringsformen inne og ble KRS sin toppskårer med ni mål. Mark Van den Beucken hadde sitt ordentlige gjennombrudd i KRS-drakta og noterte seg også for en skåring!

Tobbens oppsummering av kampen

– Nok en jevn kamp, med et fantastisk resultat for oss. Godt gjennomført kamp, mange gode prestasjoner og det endelige gjennombruddet til Mark i KRS-målet. Vi følger kampplanen og alle spillerne leverer Kvalitet, et herlig Engasjement og nok Råskap i forsvarsspillet til at vi tar med oss begge poengene hjem. I dag er vi stolte av Samholdet i gruppa, og gleder oss til en femtimers busstur hjem👍😉

Les mer om kampen I Fædrelandsvennen (+): Sterk borteseier for KRS – fvn.no

Detaljer fra kampen: Live kamp, Halden Topphåndball – Kristiansand Topphåndball | handball.no

Neste søndag (12.12.) er det ny kamp for gutta, hjemme mot Drammen HK. Billetter finner du her:
Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/327
App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=327

Svak andreomgang ødela for KRS

Til tross for ufyselig vintervær, hadde over 750 entusiastiske tilskuere funnet veien til Aquarama og dagens kamp mot Nærbø. Det ble, som ventet, en tøff oppgave for KRS.

God start på førsteomgangen

KRS startet førsteomgang bra med to kjappe skåringer av Eirik Köpp og Victor Skillhammer. Sammen med Øyvind Frigstad hadde backrekka en veldig bra start på kampen. Etter hvert begynte også Mark å stenge målet bakover, så etter tolv minutt hadde KRS opparbeidet seg en firemålsledelse, 10-6.

Etter tretten minutter, på stillingen 11-6, tok Nærbø timeout, uten at det fikk noen umiddelbar effekt. Nærbø begynte imidlertid gradvis å spise inn på KRS sitt forsprang, målvakten deres begynte å finne ut av skuddene fra Köpp og Frigstad. Etter 20 minutt var KRS sin ledelse redusert til to mål, 13-11.

Dessverre opplever vi nok en gang at KRS leverer en dårlig periode i første omgang, etter 25 minutter hadde Nærbø spist opp KRS sin ledelse og gikk opp i ledelsen 14-15. KRS våknet heldigvis, og med to kjappe mål av Eirik Køpp, var våre gutter tilbake i føringen. Til pause var resultatet 17-16.

Kort summert: En veldig god første halvdel av omgangen. Så kom, som så ofte tidligere, en dårlig KRS-periode. Gutta kom seg gjennom den, og kunne gå til pause med ettmålsledelse 17-16, hvorav Köpp stod for åtte og Frigstad fire mål.

Svak andreomgang

Det ble en hektisk start på andreomgang men KRS holdt på ledelsen sin. Etter drøye 38 minutt utliknet imidlertid Nærbø til 20-20. Kort tid etter fikk Øyvind Frigstad en tominutter og Nærbø benyttet overtallsperioden til å gå opp i en tomålsledelse 22-20.

Midtveis i omgangen hadde Nærbø opparbeidet seg en tremålsledelse, 21-24. I løpet av de neste fire minuttene puttet Nærbø ytterligere tre mål, og ledet 21-27 da Tobben tok timeout etter 49:20.

Det hjalp ikke med timeout for KRS. Nærbø økte ledelsen sin utover omgangen og vant til slutt med åtte mål, 25-33.

Etter en svært god start på kampen, ble dette på mange måter de brente sjansers kamp for KRS. Deler av førsteomgangen spilte KRS bra, mens andreomgangen var preget av en rekke personlige feil og dårlige avslutninger.

Håndballforbundets livedekning av kampen: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Nærbø | handball.no

Fædrelandsvennens dekning av kampen: Følg KRS-Nærbø og chat med vår reporter – fvn.no

Sterk avslutning på andreomgang sikret seier til KRS

Det virket som om KRS var på fra starten i dag, førsteomgangen var jevn fram til det attende minutt og stillingen 12-12. Så gikk teppet ned, og i løpet av fem minutter skårte Bækkelaget fem mål uten at KRS skårte noen. Femmålsledelsen holdt Bækkelaget resten av omgangen og gikk til pause med ledelse 22-17.

Lagene fulgte hverandre i starten av andreomgang, etter elleve minutter var stillingen 26-21. Så virket det som om KRS satt inn sluttspurten. KRS spiste seg sakte men sikkert innpå, og etter 20 minutter var forspranget redusert til et mål, 29-28.

Nervepirrende avslutning

Etter 24 minutter hadde KRS klart å hente inn Bækkelagets ledelse fra første omgang, og stillingen var 31-31. De siste fem minuttene ble svært nervepirrende, lagene vekslet på å ha føringen i kampen. Bækkelaget utliknet til 35-35 med et halvt minutt igjen å spille. Og etter en time out med 15 sekunder igjen av kampen, skårer Victor Skillhammar i kampens siste sekund, og KRS vinner 36-35!

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen: Følg Bækkelaget-KRS direkte og chat med vår reporter – fvn.no.

Mer detaljer fra kampen finner du i live-dekningen fra Håndballforbundet: Live kamp, Bækkelaget Håndball Elite – Kristiansand Topphåndball | handball.no

Knepent tap mot Fjellhammer

Nok en gang er det førsteomgangen som ødelegger for KRS. Fjellhammer leder 0-3 før KRS får sin første nettkjenning. Til tross for at KRS klarte å kutte ned på Fjellhammers forsprang, ledelsen var på et tidspunkt nede i to må, er det Fjellhammer som dominerer omgangen og går til pause med 11-16 ledelse.

Fjellhammer dominerte også starten på andreomgang, men et lite stykke ut i omgangen våknet KRS. I løpet av sju minutter snudde KRS stillingen fra 13-18 til 18-18. Kort tid etter var også KRS i ledelsen 21-20.

Kampen var jevn fram til stillingen 25-25. Så rykket Fjellhammer fra og ledet 25-27 kort tid før kampslutt. En sterk sluttspurt fra KRS, med utligning til 27-27 elleve sekunder før slutt, ga oss håp om poeng. En straffeskåring fra Fjellhammer i kampens siste sekund, førte imidlertid til at gjestene tok med seg alle poengene hjem.

Her er Tobbens tanker om kampen:

– I nok en jevn kamp, gikk det ikke vår vei i dag. Vi kommer ikke ordentlig i gang, og spiller en for dårlig førsteomgang. Etter pausen får vi opp guts og innsats, spillet flyter bedre, og vi ligner mer på oss selv. Dessverre lager de siste mål på 7m i det tiden er ute. Vi må opp i morgen, og jobbe sammen mot neste helgs bortekamp mot Bækkelaget i Oslo. Det kommer nye sjanser!

Les Fædrelandsvennens dekning av kampen her: Straffe­scoring i siste sekund avgjorde – fvn.no.

Nok en borteseier!

Etter seksmålstapet hjemme mot Kolstad på onsdag, var det deilig å «reise kjerringa» i dag, med borteseier 28 – 31 over Tønsberg Nøtterøy!

I dag leverte gutta en god førsteomgang og ledet 14-19 til pause. Tønsberg Nøtterøy startet andreomgang godt, og etter ni minutter hadde de nesten hentet inn hele KRS sin ledelse fra første omgang, da de kontret inn 20-21.

Tønsberg Nøtterøy kom også nesten a jour da de, på nok en kontring, reduserte til 25-26 etter ca. 22 minutter. Men derfra og inn hadde KRS relativt god kontroll på kampen, og fastsatte sluttresultatet til 28-31 i kampens sluttsekunder.

Sebastian Schultz Hansen ble toppskårer for KRS med ni mål (sju av dem fra sjumeteren), mens Victor Skillhammar og Tollef Oskar Lindqvist skårte seks mål hver. Victor Skillhammar ble også kåret til banens beste, vi gratulerer!

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (KRS tilbake på vinnersporet – fvn.no) eller i Håndballforbundets live-dekning av kampen (Kamp, Tønsberg Nøtterøy – Kristiansand Topphåndball | handball.no).

Tobbens tanker om kampen

Her er Tobbens tanker om kampen:

– Vi gjør mye av det vi har avtalt i første omgang: Tett forsvar, vi løper ankomster og setter ballen i mål, og vi klarer oss uten Øyvind Frigstad (ute på grunn av ryggsmerter). Tollef var bra, og laget seks mål fra høyre kant, før han får en overtråkk og er ute av kampen.

Andre omgang blir rotete, det er lite struktur i angrep, Kvaliteten i forsvarsspiller går noe ned og Nøtterøy er bare ett mål bak flere ganger. MEN med vanvittig Samhold klarer vi å avgjøre i de tre-fire siste minuttene, og begge poengene blir med oss på bussen til Kristiansand. Vi er stolte og glade for nok en seier!

Neste hjemmekamp

Neste seriekamp for gutta nå, blir hjemmekampen mot Fjellhammer i Aquarama klokka 16:00 14.11.2021. Billetter til kampen finner du enten på web (https://krs.woow.no/#!/match/buy/32) eller i vår app (https://krs.woow.no/goToAPP?bm=323).

Førsteomgang ødela for KRS!

Kolstad gikk seirende ut av dagens kamp mellom KRS og Kolstad i Aquarama. Etter å ha leder 9-17 til pause, vant Kolstad til slutt 26-32.

Åttemålsledelsen fra første omgang holdt seg gjennom det meste av andre omgang, inntil KRS helt på slutten av kampen putter to mål og «vinner» andreomgang 17-15.

Her er Tobbens tanker om dagens kamp:

– Vi klarte ikke å gjenskape mange nok gode prestasjoner mot Kolstad, til å få med oss poeng. Kolstad klarte å få oss til å gjøre enkle feil i angrep og vi fikk aldri opp den aggressiviteten, som behøves, i forsvar.

Vi skal få lagt denne kampen bak oss i kveld. Gå på trening i morgen med ønske om å prestere mye bedre allerede lørdag i bortekamp mot Tønsberg Nøtterøy.

Samhold, Engasjement og Råskap skal gjøre at vi bedrer Kvaliteten på vårt eget spill på lørdag. Vi gleder oss!

Victor Jan Skillhammar ble toppskårer for KRS med sju mål. Les mer om kampen her: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Kolstad | handball.no.

Fædrelandsvennens dekning av kampen: KRS sjanse­løse mot Kolstad: – Gutter mot menn – fvn.no.

Neste hjemmekamp i Aquarama er mot Fjellhammer klokka 16:00 14.11.2021. Billetter til kampen finner du her:

Nok en borteseier!

Etter tap i de fire første serierundene, har nå KRS vunnet tre seriekamper på rad og har klatret til 8. plass på tabellen. I Bergen ble det nok en sterk borteseier, 29-32!

Fædrelandsvennens dekning av kampen kan du lese her: Larson-show da KRS tok sin tredje strake seier – fvn.no (abonnent).

Fotograf: Njal-Arnar Johansen
Øyvind Frigstad. (Fotograf: Njal-Arnar Johansen)

Jevn førsteomgang

Hjemmelaget åpnet best, og ledet 4-2 etter sju minutter. Men to raske mål av Eirik Köpp brakte balanse i regnskapet. Deretter fulgte lagene hverandre tett og det sto 13-13 etter 23 minutt. Så tok KRS over kontrollen, og skårte tre mål på rappen. Til pause var ledelsen økt til fire mål, 14-18.

Fotograf: Njal-Arnar Johansen
Joakim Larson i farta! (Fotograf: Njal-Arnar Johansen)

Kontroll i andre omgang

Hjemmelaget startet også andreomgangen best, og etter tolv minutt, hadde de redusert KRS’ ledelse til to mål, 22-24. Nok en gang kom det tre KRS-skåringer på rappen, og stillingen var 22-27 etter atten minutt.

Derfra og ut hadde KRS kontrollen på kampen, Bergen kom aldri nærmere enn å være tre mål under. Ved kampslutt sto det 29-32 på resultattavla, og KRS tok sin tredje seier på rad!

Toppskårere for KRS ble Joakim Larson og Sebastian Schultz Hansen (fem på straffer), med ni mål hver.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Håndballforbundets livedekning: Live kamp, Bergen – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Tobbens tanker

(Fotograf: Njal-Arnar Johansen)

Her er Tobbens tanker om kampen:

– Vi drar fra Bergen med to nye poeng. God Kvalitet, herlig Engasjement og Råskap i forsvar, gjør at hjemturen blir enkel i kveld. Vi spiller med kløkt, noe som gjør at vi bevarer roen, utover andre omgang. Forsvaret vårt sloss iherdig og vinner mange dueller. Vi viser hva Samhold er på banen i dag. I tillegg får Mark sitt definitive gjennombrudd i KRS drakten.

Ekstra ros må vi gi til vår eldre strekspiller fra Sverige – WELTKLASSE!

Ny hjemmekamp førstkommende søndag

Nå er det bare å glede seg til søndagens hjemmekamp mot Kolstad, billetter til kampen er tilgjengelige på web og i vår app. Klarer KRS å vinne sin fjerde kamp på rad? Det er bare å skaffe seg billett og hjelpe våre gutter i Aquarama på søndag!

Ny seier!

KRS Topphåndball gikk seirende ut av dagens oppgjør mot Haslum HK i Nadderud Arena. KRS ledet 13-16 til pause, mens andreomgangen ble en tett affære, med en dramatisk avslutning på kampen. Victor Skillhammar ble matchvinner, da han fastsatte sluttresultatet til 26-27 to minutter før full tid.

Les mer om kampen i Fædrelandsvennen: KRS sikret seier etter dramatisk avslutning – fvn.no (abonnent) eller fra Håndballforbundets live-dekning: Live kamp, Haslum HK – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Her er Tobbens kommentar til kampen:

– En sterk prestasjon av oss i dagens kamp mot Haslum. Vi kjemper, fighter og slåss i 60 minutter. I dag var det Samhold og et voldsomt Engasjement som skaffer oss to poeng. Alle spillerne fortjener ros, det er ikke lett å vinne i Nadderud arena. En vanvittig deilig seier, som blir viktig for oss, når alt skal telles opp til våren!

Allerede til søndag er det ny kamp for gutta, da tar de turen vestover for å spille mot Bergen Håndball.

Neste hjemmekamp er mot Kolstad søndag 24.10. klokka 16:00 i Aquarama. Billettene er allerede lagt ut for salg, du finner dem her:

ENDELIG!

Førsteomgang var jevn, etter 26 minutter reduserte Sandefjord til 12-11 på straffe, men etter det hadde KRS føringen. Pauseresultatet var 15-11. I andre omgang kom Sandefjord aldri nærmere enn tre mål, og utover omgangen økte vi vår ledelse jevnt og trutt, og til slutt stod det 36-24 på måltavla. Endelig kom vår første seier!

Fædrelandsvennen trekker fram det gode angrepsspillet i andreomgang og Eric Nikolay Jensens åtte mål og bestemannspris i sin dekning av kampen, les mer her: Herjet i 12-målsseier: – Kult å se at han leverer – fvn.no (+).

Livedekningen til Håndballforbundet: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Sandefjord | handball.no.

Etter kampen fikk vi også en kommentar fra Tobben angående hans tanker om kampen:

– I dag stod vi sammen, kjempet og spilte med kløkt. Det gjorde at vi klarte å spille lenger angrep, tøffere forsvar og ikke minst kontre inn flere mål. Takk til alle som møtte opp! Ta gjerne med en venn på neste hjemmekamp. Det er alltid godt med seier, men nå skal vi nullstille og være klar neste onsdag borte mot Haslum. Vi gleder oss!

Søndag 24.10. klokka 16:00 er neste hjemmekamp i Aquarama, da tar vi imot Kolstad. Billetter er allerede lagt ut for salg, du finner dem her:

Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/321
App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=321


God andreomgang ikke nok til å ta poeng

Det ble tap mott medaljekandidat Runar i dag, noe en dårlig førsteomgang må ta hovedskylden for. Runar går til pause med ledelse 18-10, og selv om KRS «vinner» andreomgangen 11-9, endte det med seksmålstap, 21-27.

KRS spilte en veldig god andreomgang, ti minutter inn i omgangen hadde vi halvert ledelsen og lå kun under med fire mål, 16-20. Men en god Joachim Søholm Christensen i Runarmålet, sørget for at vi aldri kom helt a jour.

Hele laget gjør en bra andreomgang, men spesielt kan vi nevne Preben Egeli, Øyvind Frigstad, Victor Skillhammar og Matija Spikic, som trår til og viser seg fra en god side!

Dagens andreomgang var imidlertid veldig oppløftende, og det tar vi med oss inn i neste kamp, hjemme mot Sandefjord førstkommende onsdag. Billettene er allerede lagt ut for salg, du finner dem her:

Web: https://krs.woow.no/#!/match/buy/318
App: https://krs.woow.no/goToAPP?bm=318

Det var ordentlig god stemning i Aquarama i kveld, tusen takk til Mosvold & Co, som bidro tungt til at det var 1150 registrerte publikummere i dag. Vi håper å se dere alle igjen i Aquarama!

Detaljer fra kampen: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Runar Sandefjord | handball.no

Fædrelandsvennens dekning av kampen (+): KRS kjempet heroisk – mare­ritt­omgang ødela – fvn.no

Tap i Drammen

Det ble tap også i tredje serierunde, denne gangen borte mot Drammen. Hjemmelaget ledet 18-8 til pause, og ved fulltid sto det 36-20.

Vi tok en prat med Tobben etter kampen, her er hans tanker om kampen og seriestarten:

– Vi fikk en skrekkelig start på kampen, Drammen ledet 4-0 etter tre minutter, og vi tok timeout, uten at det ga en ønsket effekt. I stedet for at vi kom inn i kampen, økte Drammen ledelsen til 8-0, før vi fikk vårt første mål. De siste 20 minuttene av første omgang var ganske ok, men vi kommer aldri ordentlig inn i kampen og Drammen vinner med utklassingssifre.

– Vi har hatt en tøff sesongstart, og den har vært en wakeupcall. Det er dette nivået vi hver dag jobber for å komme opp på. Nå har vi hatt tre tøffe kamper, hvor motstanderlagets keepere har blitt kåret til banens beste i alle kampene. Nå har vi en drøy uke med trening, før vi igjen skal møte Elverum i cupen borte 25.9., før vi tar i mot Runar hjemme i Aquarama 29.9. Det blir tøffe kamper begge to!

For kampdetaljer: Kamp, Drammen – Kristiansand Topphåndball | handball.no

Fædrelandsvennens dekning av kampen (abonnent): Sju skrekkelige minutter ødela alt for KRS – ble knust av Drammen – fvn.no

Elverum med jaktlykke i Kristiansand

Med godt over 500 på tribunene, var det langt mer stemning i Aquarama enn vi var vant med sist sesong. Elverum kom til Kristiansand for å jakte poeng. Og i begynnelsen av første omgang måtte de virkelig jakte.

(Foto: Borgar Skrede-Holen.)

Elverum tok ledelsen etter to og et halvt minutt, men Erik Köpp utliknet til 1-1 etter tre minutter. Deretter fulgte en periode hvor KRS hadde føringen og ledet en periode med to mål, mye takket være storspill fra Matija Spikic. Men etter elleve minutter utliknet Elverum til 6-6. Deretter fulgte en seksminuttersperiode med spill fram og tilbake uten at noen av lagene klarte å få ballen i mål.

Etter sytten minutt var det Elverum som tok ledelsen 7-6. Elverum tok sakte men sikkert over kontrollen på kampen, og etter at Michal Potoczny reduserte til 9-10 etter 21 minutter, satt Elverum inn et ekstra gir og gikk til pause med ledelse 16-10.

(Foto: Borgar Skrede-Holen)

I andre omgang festet Elverum grepet om kampen med tre mål på tre minutter og nimålsledelse. Eirik Köpp reduserte til 11-19 og åttemålsledelse til Elverum etter tre minutter og 22 sekunder, men nærmere kom aldri KRS Topphåndball. Utover omgangen økte Elverum forspranget. Sebastian Schultz Hansen kom inn og skårte et par kjappe mål i løpet av et minutt (17:44 og 18:38), uten at det hjalp nevneverdig.

Med sju minutter igjen av kampen ledet Elverum med utklassingssifrene 33-17, så bortsett fra de første elleve minuttene av kampen, var det dessverre ingen tvil om hvor poengene skulle gå i denne kampen. Til slutt sto det 21-37 på resultattavla.

Victor Jan Skillhammar fikk bestemannsprisen på KRS Topphåndball.

Les også:

For kampdetaljer, se: Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Elverum | handball.no.

Videre i NM!

Urædd tok føringen, og det var ikke før på slutten av førsteomgang at KRS var i ledelsen. Ved pause stod det 15-16. Andreomgang var mye bedre, og kampen endte med en komfortabel seier 25-36.

Her er Tobbens oppsummering av kampen:

– Vi var enige om å ha engasjement som arbeidsoppgave i dag. Det klarte vi etter 5 min, men lå da 5 mål bak. Etter det vant vi 36-20. All honnør til gutta for siste 55 min og at vi er klare for neste runde i cupen. Blir spennende å se hvem vi trekker på torsdag.

Nå ser vi fram mot lørdagens kamp mot Elverum i Aquarama, billetter kjøper du på web eller i appen vår.

Les mer om kampen i lokalsporten i Fædrelandsvennen: KRS-målvakt best i cupseier – fvn.no.

Detaljer fra kampen: Live kamp, Urædd – Kristiansand Topphåndball | handball.no

ØIF Arendal ble for tøffe

Øyvind Frigstad

Vi holdt følge de første atten minuttene (8-8), men de siste tolv minuttene av omgangen ødela mye, og ØIF gikk til pause med ledelse 17-12. ØIF økte ledelsen i begynnelsen av andre omgang. Halvveis ut i omgangen klarte KRS å redusere ØIFs ledelse til 24-19, men den avstanden holdt seg ut kampen, og ØIF Arendal vant 30-25.

Øyvind Frigstad ble, sammen med Sebastian Schultz Hansen, toppskårer for KRS Topphåndball med fem mål.

Etter kampen uttaler Tobben følgende:

Vi taper dessverre første kamp og vi ødelegger for oss selv de siste åtte minuttene av førsteomgang. Perioden hvor ØIF Arendal går fra 10-9 til 17-12. I tillegg får vi for mange utvisninger, noe som fører til at ØIF rykker i fra. Dette klarer vi aldri å hente inn.

Nå gleder vi oss til vår første hjemmekamp mot Norges beste lag, Elverum.

Billetter til Elverumkampen finner du i vår app eller i vår nettbutikk.

Les mer om kampen i Fædrelandsvennen (abonnenter): Kristiansander stor da KRS fikk bank i lokalderbyet – fvn.no.

Storspill i Aquarama: KRS utklasset Fold HK!

Fold HK tok ledelsen 1-0 i kveldens kamp i Aquarama, men derfra og ut, var det KRS som kontrollerte kampen.

Til pause ledet KRS komfortabelt 21-13. Selv om Fold klarte å kutte ned på forspranget til seks og sju må i andreomgang, var det aldri tvil om hvilket lag som skulle komme seirende ut av kveldens oppgjør, ved kampslutt var resultatet 38-31, og KRS trygget tabelltopp ved halvspilt sesong, noe som kan vise seg å bli svært viktig.

Sebastian Schultz Hansen

Kampens store spillere var Sebastian Schultz Hansen med 12 skåringer, hele 9 av dem i førsteomgang, og Eric Nicolay Skonhoft Jensen med 7 skåringer.

Les mer om kampen hos Fædrelandsvennen (abonnement).

Nå gleder vi oss til lørdag når Follo HK kommer besøk til et skikkelig toppoppgjør klokka 16:00 i Aquarama. Billetter er tilgjengelige på web (https://krs.woow.no/#!/match/buy/295) og på vår app (https://krs.woow.no/goToAPP?bm=295).

Borteseier og tabelltopp

Kampen mot Stavanger IF søndag 22.11.2020 endte med en komfortabel seier 34-25, etter at KRS ledet 18-9 til pause. Seieren betyr at vi nå har inntatt tabelltoppen i 1.divisjon.

Det var godt å ha kapteinen vår tilbake, og med sine 8 mål, ble Mathias kåret til banens beste. Vi spilte en strålende førsteomgang, og leder fortjent 18-9 til pause. I andreomgang tar SIF over mer av spille og tar inn på forspranget. SIF har kontakt på 20-23, men så tar KRS over igjen, og sikrer en nimålsseier.

Les mer om kampen på Lokalsporten hos Fædrelandsvennen.

Festaften i AQ!

I kveldens oppgjør mellom KRS og Sandnes var det knyttet stor spenning til om hvordan KRS sitt fysisk sterke lag kunne knekke koden på Sandnes sitt spill med tempo og lettbeinte teknikere.

Premissene var klare, jo mer man tvinger Sandnes til å bygge opp sitt spill i etablert, kontra med stor fart i ankomst, jo større mulighet for KRS gevinst. En av favorittene, Follo fikk bla erfare tempoet til Sandnes i deres uavgjort kamp nylig.

Gunnar Pettersen og Kjetil Tveit hadde gjort hjemmeleksen, og KRS tok kommando fra start. Matija Spikic stengte i KRS målet, og tok motet fra oppgitte motspillere på flere straffer, samt i situasjoner hvor de kom alene med Matija. Toppnivået til KRS keeperen er av internasjonal standard! Vanskelig å toppe Matija sin prestasjon i kveldens kamp skulle man tro, men det var faktisk en KRS spiller som toppet det hele. Sebastian Schultz Hansen tok fram hele registeret, og ga seg ikke før 16 mål var å føre i protokollen! En fortjent bestemannspremie ble selvsagt tildelt Sebastian.

Det ble en komfortabel seier i AQ i kveld, og man fikk brukt store deler av troppen. KRS har dessverre flere spillere ute med skade for tiden, og spillere som Mathias Christiansen, Håkon Pettersen, Per Martin Almberg og Preben Egeli ville de fleste topplag i 1 div slite med å erstatte. I dagens kamp fikk man se at også Kristoffer Pedersen gikk av banen med smerter i skulderen. Vi krysser fingre og tær for at den fintesterke bakspilleren er tilbake til neste kamp.

Med dagens seier så er man i en gylden posisjon i kampen om opprykket. Det gjenstår kamper mot Stavanger på bortebane og Fold i AQ før man er ved halvspilt serie. Matematikken er enkel, vinner KRS begge kampene så er man i ledelse halvveis! Mye å glede seg til og det vet KRS publikumet i AQ å sette pris på!

Solid seier i Aquarama! Kristiansand Topphåndball-Charlottenlund.

Etter å ha ledet 20-12 til pause, slår KRS Charlottenlund fra Trondheim 34 – 21 i Aquarama onsdag kveld.

Joakim Larson i farta (foto: Terje Refsnes)

Kampen starter jevnt og etter 15 minutter står det 8 – 8, men inn mot pause drar KRS sakte, men sikkert, i fra. Charlottenlund spilte offensivt i forsvar, og dette gav god plass til vår svenske kjempe på linjen. Joakim Larson bidro jevnt og trutt med skåringer i fra linjen, etter gode innspill fra Sebastian Schultz Hansen. Og Sebastian var ikke bare nest sist på ballen i går. Han satte selv ballen i mål gang etter gang. Joakim endte på åtte mål, mens Sebastian, medberegnet 7-metere, ikke stoppet før han hadde dusinet fullt.

Matija Spikic

Etter pause la Charlottenlund om til 6 – 0 forsvar og fikk i tillegg i gang kontringsspillet sitt. Dette gjorde at stillingen midt i andre omgang var 25 – 20 til KRS. Men derifra og ut var det ingen tvil. KRS vinner med 13 mål mot laget de tapte for i begge oppgjørene i fjor. Matija Spikic blir kåret til vår beste spiller, men det må ha vært i hard konkurranse med de to som allerede er nevnt.

Nå venter ti dager med god trening, før vi skal møte Falk Horten borte. Falk Horten vil gjerne rykke opp til øverste nivå, så kampen blir en viktig test på hvor vi står.

Målscorer i kveld: Sebastian Shultz Hansen 12, Joakim Larson 8, Mathias Christiansen 5, Eric Nicolay Jensen 3, Kristoffer Pedersen 2, Per Martin Almberg 1, Mats Mork 1, Eirik Køpp 1.