Klare for Final8! – Kristiansand
Kampens store spiller med tolv mål, Tellef Oskar Lindqvist. Kristiansand Topphåndball - Halden Topphåndball 8.11.2023. Foto: Martine S. Alvær.

Klare for Final8!

Forutsetningene var klare: Med seier i dagens kamp mot Halden Topphåndball, ville KRS Topphåndball være kvalifisert for Final8 for andre sesong på rad. Rammen rundt kampen kunne ikke ha vært bedre, dobbeltkamp sammen med Vipers i Aquarama, med mulighet for to Kristiansandslag videre til Final8 og semifinaler i NM.

Det har vært en del blest rundt dobbeltkampen og KRS Topphåndball og Vipers samarbeid om å skape håndballfeber i byen, blant annet har Fædrelandsvennen (+) omtalt saken, Historisk arrangement: – Vi skal lage tidenes fest – fvn.no. Forholdene lå absolutt til rette for en flott opplevelse i Aquarama denne kvelden med underholdning, masse folk og kvartfinaler i NM.

Norsk Topphåndball publiserte i går, tirsdag 7.11.2023, et intervju med Herman Bredal Oftedal i forbindelse med dagens kvartfinalekamp i NM. Les intervjuet her: BREDAL OFTEDAL: – Jeg tror begge lag var fornøyd med trekningen – Norsk Topphåndball (topphandball.no).

Dagens kampsponsor.

Bortelaget med føringen i første omgang

Det var gjestene fra Halden som kom best i gang og hadde føringen de første minuttene i Aquarama, og kunne etter snaue ni minutter gå opp i en tremålsledelse, 3-6.

Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball 8.11.2023. Foto: KRS Topp.

Halden holdt på tremålsledelse sin en god stund, men da deres spiller Kristoffer Stenberg Henriksen fikk direkte rødt etter snaue sytten minutter, snudde hjemmelaget 6-9 til 10-9 på tre effektive minutter. Snuoperasjonen ga en vitamininnsprøytning, både til publikum og KRS, nå var det hjemmelaget som hadde tatt over føringen i kampen.

Gjestene fra Halden ville imidlertid ikke gi seg uten kamp. Snaue seks minutter før pause, var det bortelaget som hadde tatt over føringen igjen med ettmålsledelse, 12-13. Avstanden holdt seg resten av omgangen og Halden kunne gå til pause med ledelse 14-15.

Strålende andreomgang av KRS-gutta

Hjemmelaget kom utvilsomt best i gang med den andre omgangen og brukte kun to og et halvt minutt på å snu 14-15 til 17-15. Halden hadde imidlertid ingen planer om å selge seg billig. Tre minutter senere var det de som hadde opparbeidet seg en tomålsledelse, da Mounir Chehri satte inn 17-19 for gjestene.

KRS, anført av de to vingene Tollef Oskar Lindqvist, som tidligere denne måneden ble tatt ut på Skarpnes månedens lag for oktober, og Oliver Hamann-Boeriths, hadde på ingen måte tenkt å la Halden få en enkel vei til Final8. Det ble en utrolig nervepirrende andreomgang, lagene fulgte hverandre tett. Med femten minutter igjen av omgangen, var stillingen 25-25 og det gikk mot en thrilleravslutning på kampen.

Preben Leander Nord-Varhaug sørget for fire skåringer. Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball 8.11.2023. Foto: Martine S. Alvær.

Med drøye ti minutter igjen av omgangen, hadde KRS klart å opparbeide seg en tomålsledelse, mye grunnet storspill fra nevnte Tollef Oskar Lindqvist, som virkelig har vært i slaget i de siste kampene. Men det var flere av KRS-gutta som ville være med på festen, hele laget oste av seiersvilje. Med fem minutter igjen av omgangen, var KRS fremdeles i føringen med to mål, 33-31.

Når Anders Lynge Hansen varter opp med en matchvinnerredning 90 sekunder før full tid, og KRS ledet 34-32, var det mye galt som skulle skje om ikke dette skulle gå veien! Og det endte med seier 34-32, og Kristiansand Topphåndball er klare for Final8 for andre sesong på rad! Toppskårer i dagens kamp ble Tollef Oskar Lindqvist med tolv mål, som også, fortjent, ble kåret til banens beste spiller!

Anders Lynge Hansen vartet opp med flere viktige redninger! Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball 8.11.2023. Foto: Martine S. Alvær.

For flere detaljer fra kampen, sjekk vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS-Halden i NM-kvartfinale og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.

Billetter til neste hjemmekamp

Allerede søndag er det ny kamp for våre gutter, som da tar turen til Sandnes. Søndagen etter, 19.11., er det klart for ny hjemmekamp igjen. Da kommer Drammen HK på besøk til Aquarama. Billetter til Drammen-kampen finner du her: