Kollaps i andreomgang – Kristiansand
KRS Topphåndball - Runar Sandefjord, Aquarama 8.10.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Kollaps i andreomgang

KRS Topphåndball er klare for kvartfinale i NM etter onsdagens seier mot Bergsøy. Men i Rema 1000-ligaen har det så langt buttet litt. KRS Topphåndball lå på trettendeplass med to poeng før dagens kamp, og burde ta poeng for å ikke tape ytterligere terreng i kampen om sluttspillplass. Runar Sandefjord hadde startet ligaen bedre, og lå på sjuendeplass med fem poeng, etter blant annet å ha sikret seg skalpen til Kolstad hjemme i fjerde serierunde.

God førsteomgang av KRS

Det ble en jevn start på den første omgangen, etter at KRS først åpnet skåringskontoen med Herman Bredal Oftedal. Runar sto for de to neste målene, og beholdt føringen utover. Etter cirka ni minutter klarte Runar å øke til en tomålsledelse, da Christoffer Rambo satte inn 3-5.

Eric Nicolay Skonhoft Jensen setter inn 15-11 etter 28:40. KRS Topphåndball – Runar Sandefjord, Aquarama 8.10.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Etter dette fikk KRS en god periode og sto for de fire neste skåringene i kampen. Etter tretten minutter kunne Mikkel Sandholm Mortensen sørge for KRS-ledelse 6-5. Det ble etter hvert en tett og tøff kamp som resulterte i flere tominuttere til begge lag og direkte rødt kort til KRS sin spiller Bjarni Í Selvindi.

I denne fasen av kampen, var det imidlertid hjemmelaget som hadde tatt over initiativet og ledelsen i kampen og Runar måtte jage redusering. Etter 21:49 sørget Herman Bredal Oftedal for at KRS kom opp i en tomålsledelse, da han satte inn 11-9.

KRS var virkelig inne i en god periode, angrepsspillet satt godt og bakerst stod Loke Peter Brasen godt! Han sørget også for tremålsledelse for KRS, da han fra egen banehalvdel satte inn 13-10 etter 25:41. KRS økte ledelsen med enda et mål, og kunne gå til pause med ledelse 15-11 etter kanskje å ha levert sesongens beste omgang så langt.

Kollaps i andreomgangen

KRS fortsatte det gode spillet i de første minuttene av den andre omgangen. Så ga de dessverre fra seg initiativet, og lot Runar redusere hjemmelagets ledelse med et par mål. Ti minutter ut i omgangen var imidlertid KRS fremdeles i ledelsen med 17-13.

Halvveis i omgangen i omgangen var vertenes ledelse redusert til tre mål. Det ville seg ikke i angrep, men bakerst stod heldigvis Loke Peter Brasen en kjempekamp, noe som forhindret Runar i å komme noe nærmere på dette tidspunktet. Det utviklet seg til å bli en svært merkelig omgang fra KRS sin side. Starten på omgangen var bra, men etter 20 minutter hadde KRS kun skåret tre mål og Runar kunne utlikne til 18-18 med Tord Lea Knutsen.

KRS forsøkte seg på mann mot mann mot slutten av kampen. KRS Topphåndball – Runar Sandefjord, Aquarama 8.10.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Etter 52:50 var vertene i føringen for første gang i den andre omgangen, da Tord Lea Knutsen sørget for 18-19. Det ville seg virkelig ikke fremover denne omgangen, det var Runar som sørget for de få målene som ble skåret. Med drøye to minutter igjen å spille, var Runar fire mål foran, 18-22, og KRS tok kveldens siste timeout.

Det ble noen mål for KRS etter timeouten. KRS forsøkte å spille mann mot mann, men slaget var tapt og Runar vant til slutt 21-26.

En veldig rar håndballkamp, der KRS var gode i førsteomgangen, mens andreomgangen var en «katastrofe» i angrep. Det var uansett målvaktenes dag, både Mats Bjørnstad på Runar og Loke Peter Brasen på KRS Topphåndball ble kåret til sine lags beste spillere.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen sin dekning (+), Følg KRS’ viktige hjemmekamp direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Runar Sandefjord | handball.no.

Neste hjemmekamp

Nå står to bortekamper for tur for våre gutter, Halden Topphåndball 15.10. og Elverum håndball 20.10., før vi tar i mot Viking TIF i Aquarama lørdag 28.10.2023 klokka 16:00. Billetter til kampen mot Viking TIF finner du her: