Nedtur mot BSK – Kristiansand
Bækkelaget SK - KRS Topphåndball 16.12.2023. Foto: KRS Topp.

Nedtur mot BSK

Før dagens kamp lå Bækkelaget på 12. og KRS Topphåndball på 13. plass på tabellen, begge lag med sju poeng. Siden dette var siste kamp før jule- og mesterskapspausen, ville det bety mye, for begge lag, å vinne dagens oppgjør.

BSK klart best i førsteomgangen

Bækkelaget SK – KRS Topphåndball 16.12.2023. Foto: KRS Topp.

Det var vertene som kom best i gang og BSK ledet både 3-1 og 4-2 i åpningsminuttene. KRS hang imidlertid godt med og kunne utlikne etter 7:47, da Mikkel Sandholm Mortensen satte inn 5-5 fra sjumeteren. KRS tok over føringa i kampen, og var oppe i en tomålsledelse, både på 5-7 og 6-8.

Så fulgte imidlertid en periode med måltørke for våre gutter, det gikk åtte minutter uten KRS-mål før Henrik Øygarden sørget for 12-9 etter 20:45. BSK var imidlertid inne i en god periode og kontret inn mål etter mål. Med fem minutt igjen av omgangen ledet BSK med seks mål, 16-10.

BSK var klart best i sluttminuttene også, og kunne til slutt gå til pause med en sjumålsledelse, 20-13 i en omgang hvor det buttet spesielt fremover på banen.

BSK med grei kontroll i andreomgangen

Hjemmelaget hadde ingen problem med å kontrollere sjumålsledelsen de første ti minuttene av den andre omgangen, 25-18 var ledelsen da kampuret bikket 40:00 minutter.

Rundt halvspilt i omgangen begynte imidlertid våre gutter å redusere vertenes ledelse. Tre mål på rappen (et av Sasser Sonn og to av Herman Bredal Oftedal), sørget for at Bækkelagets ledelse var redusert til fire mål, 27-23, etter 47:12.

Det ble til slutt noen spennende sluttminutter av kampen. Med tre minutter igjen av kampen, var vertenes ledelse redusert til tre mål, 31-28. Men da Sander Stensrud satte inn 32-28 etter 57:48, ble det vanskelig, om ikke umulig. Hjemmelaget vant til slutt 35-31.

Herman Bredal Oftedal ble kåret til beste spiller for KRS, og han ble også toppskårer med seks mål.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg Bækkelaget-KRS direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Bækkelaget – Kristiansand Topphåndball | handball.no.