Nok et bortepoeng – Kristiansand
Sandnes - KRS Topphåndball 19.3.2023. Foro: KRS Topphåndball.

Nok et bortepoeng

Dagens bortekamp mot Sandnes kan vise seg å bli avgjørende i kampen om sluttspillplass i årets sesong. Med seier, ville KRS klatre opp på sjetteplass og passere ØIF Arendal, Fjellhammer og Halden Topphåndball på tabellen. Halden og Fjellhammer vil da havne ett poeng bak KRS, med en kamp mindre spilt, mens ØIF Arendal vil være ett poeng bak KRS, med like mange kamper spilt.

God start, men forferdelig avslutning på første omgang

KRS åpnet kampen forrykende og ledet 0-2 etter 1:06 av kampen. Gjestene var i godt driv og økte ledelsen utover omgangen. Etter åtte minutter sørget Preben Nord-Varhaug for tremålsledelse til KRS, da han satte inn 3-6 på en kontring.

Sandnes – KRS Topphåndball 19.3.2023. Foro: KRS Topphåndball.

Tre minutter senere sørget Mikkel Sandholm Mortensen for femmålsledelse, da han satte inn 3-8 fra sjumeteren. KRS ledet også 4-9 (13:22), før vertene begynte på innhentingen. Sakte men sikkert spiste Sandnes seg innpå, og etter 25:44 utliknet de til 11-11 på en sjumeter. Sandnes sørget også for omgangens to siste skåringer, og kunne gå til pause med ledelse 13-11. Det er vanskelig å lede til pause, når siste skåring kom etter 19:34, da Pauli Mittun satte inn 7-11.

Thrilleravslutning ga uavgjort

Andre omgang starter bedre for KRS enn hvordan første omgangen ble avsluttet. Det ble endelig skåret mål igjen! Etter 13:22 sørget Viktog Skillhammar for utlikning, da han satte inn 22-22, og et drøyt minutt senere sørget Mikkel Sandholm Mortensen for at KRS igjen var i føringen, da han sørget for 22-23.

Sandnes ville imidlertid ikke gi seg uten kamp og utliknet etter knappe to minutt. Tre minutter senere var de igjen i føringen, da Tord Lea Knutsen sørget for 24-23. Heldigvis kvitterte Pauli førti sekunder senere.

Sandnes gikk nok en gang opp i ledelsen, før KRS slo tilbake med to skåringer og ledelse 25-26 etter 22:35. Det gikk mot en spennende avslutning på kampen! Etter 24:22 fikk Sandnes tildelt sjumeter og mulighet til å utlikne, men Mark Van den Beucken kom inn og reddet straffen. Det ble en svært spennende avslutning på kampen, der Sandnes klarer å utlikne til 28-28 i kampens siste sekund.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), KRS jakter en plass i sluttspillet. Følg bortekampen direkte. – fvn.no, og livedekningen fra NHF, Live kamp, Sandnes – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

KRS – Fjellhammer 25.3.2023

Med uavgjort i begge de to siste bortekampene, blir den siste hjemmekampen i årets Rema 1000-liga svært viktig. Den finner sted når KRS tar i mot Fjellhammer og Eirik Köpp i Aquarama lørdag 25.3.2023 og blir, mest sannsynlig, en kamp KRS «må» vinne for å nå sluttspillet..