Sikret plassen – Kristiansand
KRS- Melhus 2.5.2024. Foto: KRS Topp.

Sikret plassen

Det var vel ingen hemmelighet at dagens kamp var av den viktige sorten. Med seier, var KRS sikrest spill i Rema 1000-ligaen også kommende sesong. Med tap måtte man ta den tunge veien ned i 1. divisjon. KRS vant oppskriftsmessig med 10 mål i det første oppgjøret hjemme i Aquarama, men gikk på et kjedelig firemålstap, 29-25 i Trondheim i kamp to.

Norsk Topphåndball har tatt en prat med Eric Nicolay Skonhoft Jensen. Intervjuet ble publisert tidligere i dag, og du kan lese Eric Nicolay sine tanker om dagens kamp her: SKJEBNEKAMP: – Det bekymrer meg ikke så mye – Norsk Topphåndball (topphandball.no).

Et påskrudd KRS i førsteomgangen

Etter at Melhus tok føringen fra avkast, tok det fire minutter før KRS var i føringen, 3-2 etter skåring av Bjarni Í Selvindi. Et tent KRS-mannskap tok føringen i kampen. I det KRS øker ledelsen til 6-3 etter åtte minutter, røk Melhus sin spiller nummer 6 Mikkel Hårsaker Mærk på et direkte rødt kort (+ blått kort), etter at han taklet Tollef Oskar Lindqvist på vei gjennom for å sette inn 6-3-målet. KRS beholdt initiativet, og etter 12:12, på stillingen 8-3, tok Melhus kampens første timeout. Timeouten endret ikke så mye. Halvveis ute i omgangen hadde KRS en relativt trygg seksmålsledelse, 10-4.

KRS hadde god kontroll på kampen utover omgangen, men lot gjestene fra Melhus kutte litt ned på ledelsen i sluttminuttene. KRS kunne likevel gå til pause med en komfortabel seksmålsledelse, mye takket være Bjarni Í Selvindi sine åtte mål i løpet av den første omgangen.

Full kontroll i andreomgangen!

Det var ingen tvil i starten av den andre omgangen, denne kampen skulle gutta vinne! KRS hadde full kontroll og økte ledelsen. Etter 40 minutter, på stillingen 24-16, fikk KRS sin spiller Trondur Mikkelsen direkte rødt kort, uten at det så til å få noen påvirkning på kampen.

Like etter at omgangen var halvspilt, sørget Tollef Oskar Lindqvist for åttemålsledelse, 27-19, med sitt tredje mål for dagen. Med innsatsen KRS-gutta hadde vist så langt i kampen, skulle det mye til for at dette skulle glippe. Det var et helt annet KRS-lag på banen i dag, enn det laget som spilte kamp ti Melhushallen. Dette skulle de vinne!

Etter 48:37 sørget Helgi Hildarson Hoydal for at ledelsen var oppe i ti mål, da han satte inn 30-20. I kampens siste ti minutter ble det litt Hawaiihåndball. Kampen var allerede avgjort, og våre lokale gutter fikk spilletid. Kampen ender med nimålsseier, 37-28, og KRS er klare for Rema 1000-ligaen 2024/2025. Toppskårer for KRS Topp ble Bjarni Í Selvindi med elleve mål. Helgi Hildarson Hoydal ble kåret til KRS banens beste.

For flere detaljer fra dagens kamp, sjekk vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS kan rykke ned i 1. divisjon – følg skjebnekampen direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Melhus | handball.no.