Norgesplaster AS – Kristiansand

Norgesplaster AS oppstod i 1938 som et samarbeid mellom Høie Fabrikker på Mosby og Apothekernes laboratorium i Oslo. Alt plaster på denne tiden ble laget av tekstil, så det var naturlig å legge produksjonen til Mosby og tekstilbedriften Høie Fabrikker. Salget ble håndtert av Apothekernes Laboratorium i Oslo da det var de som hadde markedskunnskapen.

Tidlig på 70 tallet ble plasterproduksjonen flyttet til Vennesla. Det ble bygget en moderne fabrikk med nytt produksjonsutstyr som gjorde det mulig å fremtstille en rekke forskjellige typer plaster og tape med andre bærematerialer enn tekstil. Dette ble innledningen til en ny æra for Norgesplaster, og utviklingen av hudvennlige produkter som Scanpor bandasjetape og andre tape- og plastertyper ble godt mottatt i markedet. Dette ble også starten på en stadig voksende eksport av halvfabrikata til den medisinske utstyrsindustrien, en nisje som i dag utgjør 65% av omsetningen til 30 land.

Norgesplaster AS har hele tiden satset på å være på høyde med utviklingen i markedet, og i 2017 ble Snøgg AS og Scansport AS innfusjonert i Norgesplaster, noe som kompletterte den eksisterende produktporteføljen til også å omfatte et bredt spekter av førstehjelpsutstyr og sportsmedisinske produkter. Med vårt høye fokus på produktutvikling gjør dette oss til en ledende totalleverandør innen sårbehandling, førstehjelp og sportsmedisin, spesielt for det nordiske markedet. Samtidig utgjør eksportmarkedet en stadig større del av vår egenproduksjon.

Vår organisasjon teller i dag nærmere 70 ansatte, og er en solid og godt fundamentert bedrift med langsiktige lokale eiere og en stabil arbeidsstokk. Det er gjort betydelige investeringer de siste årene i lokaler og produksjonsutstyr, og bedriften fremstår moderne og godt utrustet for å møte fremtidens utfordringer.

Norgesplaster AS
Granlivegen 21,
4700 Vennesla
+47 38 15 22 00
post@norgesplaster.no