Sterk hjemmeseier i Aquarama! – Kristiansand

Sterk hjemmeseier i Aquarama!

Etter en overbevisende hjemmeseier i åttendedelsfinalen i NM sist torsdag, var det Nærbø som var motstander i kveldens Rema 1000-ligamatch i Aquarama. Før kveldens kamp lå KRS-gutta på fjerdeplass, mens Nærbø var plassert på tiende plass. Nå skal det vel sies at Nærbø har hatt en tøffere start på sesongen enn det KRS Topphåndball har hatt, så tabellsituasjonen er ikke nødvendigvis representativt for det reelle styrkeforholdet lagene mellom.

Vi tok en prat med Tobben tidligere i uka, og er her hans tanker før kveldens kamp:

-Søndag er det ny hjemmekamp i Aquarama og denne gangen er det Nærbø. Nærbø er ett lag som har spilt sammen lenge, de er fysisk sterke, løper mye og har skapt gode resultater de siste årene. På søndag får vi en fin test på hvor langt vi i KRS-prosjektet har kommet på to av våre verdier: Samhold og Engasjement

Som lag har vi fin fremgang, spillerne ønsker å utvikle seg sammen, og vil jobbe knallhardt for at poengene skal bli igjen i Aquarama. Vi ønsker oss mange på tribunen, mye liv og støtte, så skal vi kjempe hardt for poengene.

Jevn førsteomgang

KRS startet omgangen best og tok føringen i kampen og ledet 3-0 etter fire minutter. Våre gutter beholdt føringen i kampen fram til det tiende minutt, da utliknet Nærbø til 5-5. Etter utlikningen var det Nærbø som tok over initiativet i kampen, og det det var våre gutter som måtte jage.

Etter 23:17 brakte Victor Skillhammar balanse i regnskapet igjen, da han utliknet til 10-10. Nærbø ville ikke gi fra seg føringen i kampen, og økte ledelsen til tre mål til 10-13 fra det 23. til det 28. minutt av omgangen. Takket være to kjappe mål av Håkon Pettersen, kunne lagene gå til pause med ettmålsledelse til Nærbø, 12-13.

KRS med comeback i andreomgang

KRS hentet raskt inn Nærbøs ledelse, og lagene fulgte hverandre noen minutter, og etter åtte og et halvt minutt, var det KRS som tok over føringen i kampen. I denne perioden klarte KRS å opparbeide seg en tomålsledelse, og utover i omgangen veksler KRS sin ledelse mellom to og tre mål.

Etter atten minutt pådro Helgi Hildarson Hoydal seg rødt kort, og Nærbø reduserte vertenes ledelse til to mål like etter. Nærbø slet imidlertid med å kutte noe mer på KRS sin ledelse, som vekslet mellom to og tre mål i minuttene som fulgte. Det var KRS som hadde mest å gi mot slutten av kampen. Nærbø kom aldri nærmere, og KRS kunne avslutte kampen med seier 27-24.

I dag fikk vi se en skikkelig forsvarskamp fra KRS, det er gøy at gutta viser fram ordentlig innsats og lagmoral, når vi har rundt 1100 tilskuere i hallen. En ordentlig lagseier!

Les mer om kampen hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS åpnet sterkest. Så våknet Nærbø – fvn.no, eller du kan sjekke detaljene i NHFs livedekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Nærbø | handball.no.