Strålende førsteomgang – endte med bronsemedaljer – Kristiansand
Semifinale NM 25.2.2023, KRS Topphåndball - Kolstad. Foto: Geir Ingar Egeland, NRK.

Strålende førsteomgang – endte med bronsemedaljer

Etter at Elverum slo ØIF Arendal tidligere i ettermiddag (27-29), skulle KRS og Kolstad gjøre opp om den siste finaleplassen. Kolstad var, selvfølgelig, kjempefavoritt, men etter den oppløftende hjemmekampen mot Kolstad sist søndag, var i alle fall er ørlite håp om en cupsensasjon tent.

Kolstad jaktet sin første NM-finale, og var store favoritter før kampen. Her er Norsk Topphåndball sin forhåndsomtale av den aktuelle semifinalen: https://topphandball.no/artikkel/kolstad-og-kristiansand-kjemper-om-nm-finale/. Her kan du også lese Kolstad sin forhåndsomtale av dagens kamp: https://topphandball.no/artikkel/semifinalen-er-den-viktigste/.

Strålende førsteomgang av KRS

Kolstad tok, oppskriftsmessig ledelsen, men de neste tre målene sto KRS for og etter tre og et halvt minutt var KRS i ledelsen 3-1. KRS fortsatte også å benytte den «kjedelige» taktikken fra søndagens kamp, med å spille sju mot seks i etablert angrep.

Semifinale NM 25.2.2023, KRS Topphåndball – Kolstad. Foto: Geir Ingar Egeland, NRK.

Etter sju og ett halvt minutt var lagene like langt, da Janus Dadi Smarason satte inn 4-4. Etter 10:24 kunne Kolstad gå opp i 5-7, etter at de kunne sette tre mål på rad i et åpent mål. Etter drøye elleve minutter valgte KRS å ta time-out på stillingen 6-8.

Det så ut til at time-outen hjalp, for etter tolv minutter var lagene like langt, på stillingen 8-8. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. Etter cirka 21 minutter sørget Sasser Sonn for at stillingen var 11-11. Etter 23 minutter valgte Kolstad å ta en time-out på stillingen 12-11 til KRS.

Med seks minutter igjen av omgangen, på stillingen 13-11 til KRS, fikk Helgi Hildarson Hoydal en tominutter. Heldigvis klarte ikke Kolstad å utnytte overtallet, KRS kom seg velberget gjennom tominutteren og økte faktisk til tremålsledelse, 15-12, nesten umiddelbart etter at de var fullt lag igjen. Imidlertid var det Kolstad som hadde spillet de siste minuttene før pause og skårte omgangens siste tre mål, slik at pauseresultatet var 15-15. En veldig bra omgang av KRS, de har virkelig fått vist fram et flott toppnivå!

Kolstad suverene de siste 20 minuttene

KRS sto for omgangens første mål, men Kolstad kvitterte kort tid etter. Så fulgte en litt rotete periode, med personlige feil å dårlige skudd fra begge lag. Etter snaue fire minutter fikk Kolstad en tominutter, den gikk «KRS» seirende ut av og ledet 18-17 etter seks minutter.

Etter åtte minutter av andre omgang var Kolstad igjen i ledelsen, med 18-19, etter at KRS hadde ført kampen siden 21 minutter i første omgang. Kolstad var inne i en god periode, og etter at de hadde skåret fire mål på rad, og gått opp i en tremålsledelse 18-21, tok KRS en time-out.

Kolstad hadde virkelig fått kampen inn i sitt spor, og kunne etter 13:10 av andreomgang gå opp i en sjumålsledelse, 18-25 etter å ha skåret åtte mål på rappen. Til tross for at Kolstad fikk nok en tominutter, var det de som fortsatte å kontrollere kampen. Det kunne nesten se ut som om luften hadde gått litt ut av våre gutter etter den strålende førsteomgangen de leverte.

Med drøye ti minutter igjen av kampen, så det imidlertid ut som om Victor Skillhammar ville de annerledes. Med tre kjappe skåringer, var Kolstad sin ledelse redusert til fem mål, 22-27. Det ble imidlertid med forsøket, andreomgang var preget av for mange personlige feil og dårlige avslutninger fra KRS sin side, så Kolstad hadde full kontroll på kampen de siste 20 minuttene.

Kampen ender med nimålstap, 25-34 og vi kan gratulere Kolstad med finaleplass! Toppskårer for KRS ble Victor Skillhammar med sju mål.

KRS får sine bronsemedaljer etter tap i semifinalen NM 25.2.2023, KRS Topphåndball – Kolstad. Foto: KRS Topphåndball.

Uansett, ble kampen en veldig god erfaring for vårt unge lag, NM-bronse er heller ikke noe å kimse av! Dagens førsteomgang kan vi være veldig stolte av. Klarer vi to slike omganger i løpet av en kamp, blir vi et lag å regne med!

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), https://www.fvn.no/sport/i/bgQL0e/foelg-krs-i-jakten-paa-nm-finale-og-chat-med-vaar-reporter eller NHF sin livedekning av kampen, https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7634387.