Tap i Frigstad-comeback – Kristiansand
KRS - Bergen 4.2.2024. Foto: KRS TOPP.

Tap i Frigstad-comeback

Etter et litt surt tap mot Nærbø, burde dagens motstander Idrettslaget Bergen, på papiret, være en enklere motstander. Og for å unngå å havne i nedrykksstriden, burde KRS Topphåndball snart begynne å sanke noen poeng. Dessverre ble det etter en dårlig andreomgang også tap i dagens kamp. Øyvind Frigstads comeback fra skade var imidlertid en positiv ting å ta med seg fra kampen!

Henrik Øygarden sørger for 10-6 med et susende skudd fra nimeteren. KRS – Bergen 4.2.2024. Foto: KRS TOPP.

God førsteomgang

Det var bortelaget som først åpnet målkontoen i dagens kamp, men Anders Lynge Hansen sto fantastisk i målet de første minuttene og var svært delaktig i at det var hjemmelaget som kunne ta føringen i kampen. I det vi passerte de første ti minuttene av kampen, reduserte Bergen til 5-4, men det var våre gutter som var i føringen.

Dagens kampsponsor.

Anders leverte flere strålende redninger utover i omgangen og resten av gutta gjorde en god jobb både forover og bakover på banen. Rett førkampuret viste halvspilt førsteomgang, sørget Henrik Øygarden for 10-6 ledelse til hjemmelaget med et susende skudd i fra nimeteren.

Kampen jevnet seg etter hvert ut, men hjemmelaget beholdt føringen, selv om de slapp gjestene fra Bergen litt nærmere mot slutten av omgangen. Til pause var ledelsen til KRS på to mål, 18-16, mye takket være Anders Lynge (registrert redningsprosent på 38) og Henrik Øygarden, som noterte seg for sju mål i den første omgangen.

Comeback fra Øyvind Frigstad dessverre ikke nok i andreomgangen

Til tross fra flere gode redning av Anders Lynge Hansen, var det gjestene fra Bergen som kom best i gang i den andre omgangen og hentet inn vertenes tomålsledelse i løpet av omgangens første fem minutter.

Etter 35:53 fikk vi et svært gledelig comeback, da Øyvind Frigstad entret banen etter et langt skadeavbrekk. Etter drøye førti minutter var imidlertid Bergen i ledelsen igjen for første gang siden de sørget for kampens første mål i åpningsminuttet. Øyvind Frigstad sørget heldigvis for utlikning til 21-21 etter 42:44, etter at KRS-gutta hadde slitt en tid med angrepsspillet sitt.

Med ti minutter igjen av kampen, var stillingen 24-24 og det gikk mot en nervepirrende avslutning! Dessverre slet KRS med angrepsspillet, samtidig som gjestene fra Bergen klarte å bryte gjennom vår forsvarsmur. Med seks minutter igjen av kampen, var Bergen i føringen med en tremålsledelse, 24-27.

Det ville seg dessverre ikke i sluttminuttene. Bergen vant tilslutt 28-30 i Aquarama. Toppskårer for KRS ble Henrik Øygarden med elleve mål. Anders Lynge Hansen leverte en flott kamp (registrert redningsprosent på 37%) og ble fortjent kåret til KRS sin beste spiller i dagens kamp.

Du kan lese mer om kampen hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS raknet etter pause – fantas­tisk keeper­spill til ingen nytte – fvn.no, eller hos NHF og deres livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Bergen Håndball | handball.no.