To nye spillere har signert for KRS Topphåndball – Kristiansand
Henrik Øygarden og Amandus Vatnedal. Foto: KRS Topphåndball.

To nye spillere har signert for KRS Topphåndball

På en sponsorsamling i ettermiddag, og senere under dagens kamp i Aquarama mellom KRS og Fjellhammer, presenteres to unge, lokale talenter som nye KRS-spillere. Dette gjelder Henrik Øygarden fra ØIF Arendal og Amandus Vatnedal, opprinnelig fra Holum, men nå spiller for AK 28. Begge de to nysigneringer har fedre som har spilt i KIF, henholdsvis Kjetil Øygarden og Runar Birkeland.

Henrik Øygarden. Foto: KRS Topphåndball.

Henrik Øygarden

Henrik, en ung og lovende håndballspiller som har vokst opp på Hisøya, rett utenfor Arendal. Til tross for sin unge alder på kun 19 år, har han allerede spilt to sesonger for ØIF Arendals elite-lag. Han er toppscorer i 2. divisjon med et imponerende snitt på ti mål per kamp, og har til nå scoret hele 166 mål i løpet av sytten kamper (uten å ha tatt noen straffer…). Han ble også valgt som reserve til WM LM02 i sommer, og har vært en del av denne gruppen på flere samlinger. Henrik har foreløpig tolv kamper og tre mål for ØIF Arendal i Rema 1000-ligaen denne sesongen. Vi gleder oss til å være med på hans videre utvikling! Henrik er, som tidligere nevnt, sønn av den tidligere (ØIF og) KIF-spilleren Kjetil Øygarden.

Amandus Vatnedal. Foto: KRS Topphåndball.

Amandus Vatnedal

Amandus, født 13.08.2006, er oppvokst og bosatt i Holum. Han har spilt håndball for Holum IL fra han var seks til femten år. I sesongen 2022/23 har han spilt for AK-28, der han har spilt både G16, G20-Region og i 4. divisjon. Nylig rykket laget opp til 3. divisjon. Han er også en del av RLM 06 (Regionalt Landslagsmiljø). Amandus spiller posisjonene midtback/venstreback. På dagtid er han elev ved elektrolinjen på Mandal Videregående Skole. Vi gleder oss til å følge hans utvikling! Amandus er, som tidligere nevnt, sønn av den tidligere KIF-spiller Runar Birkeland