Tøft oppgjør i Aquarama – Kristiansand
Første omgang KRS Topphåndball - Runar, 14.12.2022. Foto: Kristiansand Topphåndball.

Tøft oppgjør i Aquarama

Runar var rimelig suverene hjemme i Sandefjord i sesongens første møte mellom de to lagene. Vertene vant til slutt med tretten mål, 39-26. I dag var det flere som håpte at KRS Topphåndball kunne ta nok en skalp i årets Rema 1000-liga.

Runarmålvakten i det «umulige» hjørnet

Hjemmelaget åpnet strålende med en klasseskåring, Victor Skillhammar skårte på flyver etter pasning fra Øyvind Frigstad. Runar svarte imidlertid umiddelbart, og «krigen» var i gang. Kampens ti første minutter var til en viss grad preget av rot og personlige feil, men lagene fulgte hverandre tett. Etter de ti første minuttene av kampen, var stillingen 4-4.

Etter tolv minutter gjorde Runars Anton Tomas Josef Hellberg en dobbeltredning, og i det påfølgende angrepet satte Runar inn 4-6, og et av lagene var for første gang i løpet av kampen oppe i en tomåls ledelse. Dette ga tydeligvis gjestene inspirasjon, for de økte raskt til en firemålsledelse, 4-8, og KRS tok timeout etter 15:25.

Midtpartiet av andre omgang var ingen god periode for hjemmelaget, gjestene var oppe i en sjumålsledelse, 4-11, etter knappe tjue minutter. På KRS-benken ble det jobbet iherdig, og flere nye spillere ble byttet inn i denne perioden. Det som først skilte lagene i denne perioden var skuddeffektiviteten, i mens Runar nærmest traff på alt, var KRS sitt angrepsspill preget av mange skuddbom, etter 25 minutter var det registrert en redningsprosent på 75 % på Runars keeper.

Mot slutten av omgangen tok imidlertid vertene tak i kampen igjen, og med to kjappe mål av Øyvind Frigstad og ett av Oliver Hamann-Boeriths i løpet av av omgangens to siste minutter, var gjestenes ledelse redusert fra sju til fem mål, og lagene gikk til pause på stillingen 9-14 i en omgang preget av rot og personlige feil.

Runar med kontroll også i andreomgangen

KRS skårte omgangens første mål, og reduserte Runars ledelse til fire mål. Men så fikk Victor Skillhammar en tominutter, men gutta klarte seg heldigvis relativt godt gjennom utvisningsperioden. Også starten på andreomgangen var preget av skuddbom og få mål, begge veier på banen. Halvveis i omgangen hadde lagene til sammen skåret åtte mål, fem til Runar og tre til KRS, og stillingen var 12-19.

Andre omgang KRS Topphåndball – Runar, 14.12.2022. Foto: Kristiansand Topphåndball.

Etter hvert kom også målene i andreomgang, men dessverre var det gjestene som sto for de fleste. Etter 23:40 hadde Runar opparbeidet seg en timålsledelse, 16-26, gjestene hadde festet grepet ordentlig på kampen.

I kampens siste minutter fikk våre gutter pyntet litt på resultatet, men kampen endte dessverre med et åttemålstap 21-29. Det er positivt at vi i perioder holder bra tett bakover. Offensivt skaper vi også mange gode muligheter, men Runars Anton Tomas Josef Hellberg var i dag i det «umulige» hjørnet, og endte på en imponerende redningsprosent på 50 %!

Toppskårer for KRS ble Victor Jan Skillhammar med fem mål, fulgt av Oliver Hamann-Boeriths og Øyvind Frigstad med fire mål hver.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), KRS ble rundspilt. Runar var fullstendig overlegne. – fvn.no, og Håndballforbundets livedekning av kampen, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Runar Sandefjord | handball.no.