Tøft oppgjør i Trondheim – Kristiansand
Fra fjorårets oppgjør, Kolstad - KRS Topphåndball 30.11.2022. Foto: KRS Topphåndball.

Tøft oppgjør i Trondheim

Det var ikke tvil om at dagens bortekamp i mot Kolstad ville bli en tøff kamp for våre gutter. Kolstad har avgitt overraskende mange poeng i sesongstarten, men skal uansett ha en spillerstall som skal slå KRS Topphåndball greit på en vanlig dag. Så dersom KRS skulle få med seg poeng fra dagens kamp, var de avhengige av at hjemmelaget måtte ha en dårlig dag på jobb.

Kolstad suverene etter en grei start for KRS

Hjemmelaget kom best i gang, og skåret de to første målene i kampen. KRS Topphåndball lot seg imidlertid ikke hekte av, og hang relativt greit med i kampens åpningsminutt. Etter at kampens første ti minutter var ferdigspilt, var hjemmelaget i føringen 4-3.

Kampannonse Kolstad – KRS Topphåndball 1.10.2023. Illustrasjon: NTH.

De neste minuttene ble imidlertid dominert av hjemmelaget, som etter fjorten minutter hadde økt ledelsen til 7-3, noe som førte til at KRS tok dagens første timeout. Timeouten hjalp dessverre ikke så mye, Kolstad fortsatte å kjøre over gjestene og ledet med ni mål, 14-5, da matchuret passerte 20 minutter.

Nimålsledelsen holdt seg helt til omgangens siste sekund, da reduserte Mikkel Sandholm Mortensen til åttemålsledelse, 17-9. Kolstad herjet med KRS den første omgangen, Simen Ulstad Lyse leverte sju mål og bakerst leverte Torbjørn Sittrup Bergerud en god omgang med en redningsprosent på 57 i den første omgangen. For KRS ble det dessverre de brente sjansers omgang.

Kolstad med kontroll i andreomgangen

Andreomgangen fortsatte som førsteomgangen ble avsluttet, men Kolstad-dominans. En av Kolstad svakheter i sesongstarten, er at de har levert noen svare perioder. Skulle KRS ha noen sjanse til å ta poeng i denne kampen, var de avhengige av at hjemmelaget skulle levere under pari lenge nok.

Etter rundt fem minutter av andreomgang, begynte det å butte litt for hjemmelaget, og KRS klarte å kutte litt ned på hjemmelagets ledelse. Etter 38:35 valgte Kolstadtrenerne å ta timeout. Den lille taktikkpraten så ut til å hjelpe hjemmelaget, som etter den korte pausen tok over initiativet i kampen igjen.

Etter 44:22 satte Simen Ulstad Lyse inn sitt åttende mål, og sørget for at hjemmelaget var oppe i en timålsledelse, 25-15. Kolstad hadde full kontroll på kampen, og var tid tider oppe i en ellevemålsledelse. I kampens sluttminutter ble det litt Hawaiihåndball, og gjestene benyttet anledningen til å redusere hjemmelagets ledelse noe.

Tilslutt ender det 33-24. Toppskårer for KRS Topp ble Mikkel Sandholm Mortensen og Herman Bredal Oftedal med fem mål hver. Loke Peter Brasen ble kåret til banens beste for KRS.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennens dekning (+), Klarer KRS å sjokkere topplaget? Følg kampen direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Kolstad – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Neste hjemmekamp

Kampannonse KRS – Runar 8.10.2023. Illustrasjon: NTH.

Allerede onsdag skal gutta til Fosnavåg og spille åttendedelsfinale mot Bergsøy i NM. Det blir ikke mange dagers hvile, for neste søndag kommer Runar på besøk til Aquarama.

Vi gleder oss til hjemmekampen mot Runar og håper at vi kan levere en bra kamp denne søndagen. Men vi trenger hjelp i fra tribunene! Billetter til kampen finner du her: