Uavgjort i Halden – Kristiansand
Halden Topphåndball - KRS Topphåndball 16.3.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Uavgjort i Halden

Kampen om sluttspillplass tetner til! Før dagens kamp lå hjemmelaget Halden på sjette plass med sytten poeng på atten kamper, mens gjestene fra Kristiansand lå på åttendeplass med seksten poeng på atten kamper. Så med seier i dagens oppgjør, ville KRS Topphåndball passere både ØIF Arendal (sjuendeplass med sytten poeng på tjue kamper) og Halden Topphåndball og legge seg fint til på en sjetteplass før søndagens viktige bortekamp mot Sandnes.

Halden Topphåndball – KRS Topphåndball 16.3.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Jevn førsteomgang

Kampen startet rimelig jevnmt, og de to lagene fulgte hverandre tett det første kvarteret. I perioden fra femten til cirka tjue minutter, klarte imidlertid hjemmelaget å ta et vist grep på kampen, og var oppe i en firemålsledelse, 11-7, med knappe ti minutter igjen av omgangen. KRS kom imidlertid sterkt tilbake i omgangens to minutter, og klarte å redusere hjemmelagets ledelse til ett mål, etter at Viktog Skillhammar reduserte til 14-13 to sekunder før det ble blåst av til pause.

Spennende avslutning på kampen

KRS startet den andre omgangen bra! Etter drøye fem minutter sørget Sasser Sonn for tomålsledelse, da han satt inn 16-18. Lagene fulgte hverandre de neste ti minuttene, men så festet hjemmelaget på nytt et grep om kampen. Etter cirka atten minutter hadde de opparbeidet seg en tremålsledelse, 24-21. KRS kom nok en gang tilbake, og etter 20 minutter var hjemmelagets ledelse redusert til ett mål da Preben Leander Nord-Varhaug satte inn 24-23.

Så fulgte en periode på nesten fem minutter uten mål, før Halden satte to kjappe, og ledet 26-23 med cirka fire minutter igjen av kampen. Men nok en gang klarte KRS å komme tilbake. Etter 28:20 satte Preben Leander Nord-Varhaug inn 26-25, og vi gikk mot en svært spennende avslutning på kampen. Etter 29:37 sørget samme mann for 26-26 og ett poeng med hjem til Kristiansand.

Mikkel Sandholm Mortensen ble toppskårer for KRS med ni mål i dag. Bakerst sto Anders Lynge Hansen en bra kamp, han er registrert med en redningsprosent på 43.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Sterk opphenting av KRS – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Halden Topphåndball – Kristiansand Topphåndball | handball.no.