Utklasset på Jæren – Kristiansand
Nærbø - KRS Topphåndball 2.4.2023. Foto: KRS Topphånddball.

Utklasset på Jæren

Sluttspillplassen ble sikret da Kolstad slo Halden Topphåndball på onsdag, så sesongens målsetting var allerede nådd før dagens kamp. Dagens kamp ville imidlertid avgjøre hvilken plassering KRS ville få i Rema 1000-ligaen 2022/2023. Med seier over Nærbø, ville femteplassen være sikret.

Svak førsteomgang

Tobben tar timeout etter 08:59. Nærbø – KRS Topphåndball 2.4.2023. Foto: KRS Topphånddball.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, mye fordi de var flinke til å utnytte svakhetene i KRS sin sju mot seks-taktikk og hadde flere skåringer fra egen banehalvdel. Etter å ha ligget under med 9-3 etter ni minutter, tok Tobben og KRS timeout. Etter timeouten sørget to kjappe KRS-skåringer for at stillinga var 9-5 da lagene rundet ti minutter av første omgang.

Det var ikke tvil om at timeouten hjalp KRS, de fikk kontroll på angrepsspillet sitt og forsvarsspillet satt mye bedre. Etter 14:23 sørget Anders Ellingsberg for at hjemmelagets ledelse var redusert til ett mål, da han satte inn 11-10 for KRS.

Så fulgte dessverre nok en dårlig periode for KRS, og Nærbø benyttet anledningen til å øke forspranget: Etter 22:59 sørget Nærbøs John Thue for seksmålsledelse, da han satt inn 16-10. Nærbø hadde god kontroll ut omgangen, men Mikkel Sandholm Mortensen sørget etter 29:52 for at hjemmelagets ledelse ikke var større enn seks mål, da han satte inn 21-15.

Med unntak av en periode midt i omgangen hvor KRS gikk fra 9-3 til 11-10, men både før og etter denne perioden, var det Nærbø som hadde full kontroll på kampen, så KRS måtte skjerpe seg ordentlig i pausen, dersom de skulle ha noen sjanse i andreomgangen.

Sjanseløst i andreomgangen

Starten på andreomgang var dessverre ikke noe bedre. I stedet for at det var KRS som tok innpå og reduserte vertenes forsprang, var det Nærbø som hadde god kontroll, og økte sin ledelse. Etter 37:38 sørget Lars Sigve Hamre for at hjemmelaget for første gang i kampen var oppe i en timålsledelse, da han satte inn 28-18.

Nærbø – KRS Topphåndball 2.4.2023. Foto: KRS Topphånddball.

Halvveis i omgangen sørget Oliver Hamann-Boeriths for redusering til nimålsledelse, da han satte inn 31-22. Men femten minutter igjen av kampen, var det på tide at KRS startet innhentingen, dersom de skulle klare poeng i dagens kamp.

Med seks og ett halvt minutt igjen av kampen, hadde Nærbø opparbeidet seg en tolvmålsledelse, da John Thue satte inn 37-25. Hjemmelaget kontrollerte også de siste minuttene av kampen, og kunne til slutt juble for fjortenmålsseier 41-27 og femteplass i denne sesongen av Rema 1000-ligaen.

Victor Skillhammar og Oliver Hamann-Boeriths ble toppskårere for KRS med sju mål hver. Victor Skillhammar ble også kåret til KRS sin beste spiller.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), KRS er i trøbbel etter noen fryktelige minutter – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Nærbø – Kristiansand Topphåndball | handball.no.