Åttendedelsfinale i NM: Bergsøy - Kristiansand Topphåndball 4.10.2023. Foto: KRS Topp.

Videre i NM

I forrige sesongs NM, kvalifiserte KRS Topphåndball seg til Final8 i Arendal. Derfra fikk laget med seg bronsemedaljer som tapende semifinalister. Skulle drømmen om Arendal og Final8 leve videre også denne sesongen, måtte førstedivisjonslaget Bergsøy slås i dagens åttendedelsfinale.

Dårlig start – kontroll etter hvert

Hjemmelaget kom best i gang, og ledet 2-0 før Mikkel Sandholm Mortensen reduserte til 2-1 fra sjumeteren. Starten av kampen var preget av mye slurv og bomskudd fra våre gutter, mens hjemmelaget hadde en bedre uttelling.

Åttendedelsfinale i NM: Bergsøy – Kristiansand Topphåndball 4.10.2023. Foto: KRS Topp.

Ti minutter ut i førsteomgangen var det førstedivisjonslaget Bergsøy som var i føringen, 5-4, men KRS hadde imidlertid fått i gang spillet sitt, og etter 11:49 kunne Herman Bredal Oftedal sende gjestene i føringen for første gang i kampen, da han satte inn 6-7.

KRS Topphåndball hadde tatt over føringen i kampen, og halvveis ut i omgangen var stillingen 8-10 i gjestenes favør. Utover i omgangen tok våre gutter mer og mer over føringen i kampen og kunne til slutt gå til pause med sjumålsledelse, 14-21.

I mål fikk Aksel Hangeland Paulsen sin debut for Kristiansand Topphåndball, en debut han kom godt ifra med flere kvalifiserte redninger.

Sliteseier

Bortelaget hadde god kontroll på kampen i starten av andreomgangen. Bakerst fortsatte debutant Paulsen med godt spill. Etter rundt 40 minutters spill, slapp imidlertid gjestene vertene inn i kampen igjen, og Bergsøy kunne redusere litt av KRS sin ledelse. Etter 11:30, på stillingen 21-25, tok KRS timeout.

Timeouten hjalp ikke nevneverdig og KRS var inne i en vanskelig periode. Vertene kjempet veldig hardt og klarte å redusere gjestenes ledelse til kun to mål, da de satte inn 24-26 etter 44:18.

Vertene bet seg fast og kjempet tappert. Våre gutter klarte ikke å riste dem av seg, så det gikk mot en svært spennende avslutning av kampen. Men Bergsøy klarte aldri å komme nærmere enn to mål.

16: Aksel Hangeland Paulsen . Foto: KRS Topp.

Med cirka åtte minutter igjen av kampen, hadde KRS klart å opparbeide seg en firemålsledelse, uten at vertene fra Fosnavågen på noen måte hadde tenkt å gi seg. Det ble en tett og spennende avslutning på kampen, men til slutt klarte våre gutter å slite seg til en tremålsseier, 30-33.

Toppskårer for KRS ble Mikkel Sandholm Mortensen med ni mål. En svært god figur gjorde også debutant Aksel Hangeland Paulsen, som står registrert med en redningsprosent på 50. Det er imponerende!

Nå ser vi fram til trekninga av kvartfinalene på mandag og krysser fingre for at vi får hjemmekamp!

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Håndballforbundets livedekning, Live kamp, Bergsøy – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Runar i Aquarama neste

Våg TH og RIL Stjernelag møtes til oppvisningskamp i pausen i kampen mellom KRS Topphåndball og Runar på søndag. Foto: Våg/RIL.
Kampannonse KRS – Runar 8.10.2023. Illustrasjon: NTH.

Gutta er inne i en hektisk periode. Førstkommende søndag er de klare for sin tredje kamp på åtte dager. Da er det Runar Sandefjord som kommer på besøk til Aquarama. Kampen har avkast klokka 18:00. I pausen blir det oppvisningskamp mellom Våg TH og RIL sitt Stjernelag.

Vi gleder oss til kampen mot Runar og håper at vi kan levere en bra kamp, men vi trenger hjelp i fra tribunene! Håper du kommer og støtter oss! Billetter til kampen finner du her: