Viktig seier i Bergen! – Kristiansand
TIF Viking - KRS, Åsane Arena 3.3.2024. Foto: KRS TOPP.

Viktig seier i Bergen!

Med seks kamper igjen av årets serie, må det viktigste målet være å unngå sisteplass og direkte nedrykk. Med seier i dagens kamp, ville det være seks poeng ned til fjortendeplass og direkte nedrykk, og «kun» fire poeng opp til sikker plass. Med de gode prestasjonene fra de tre siste kampene, var det i alle fall lov til å håpe på seier i dagens kamp mot TIF Viking i Åsane Arena.

KRS best mot slutten av førsteomgangen

TIF Viking – KRS, Åsane Arena 3.3.2024. Foto: KRS TOPP.

Det var KRS Topp ved Bjarni Í Selvindi som først åpnet skåringskontoen i dagens kamp, men Viking var kjappe med å utlikne i det påfølgende angrepet, de tok også føringen i kampen, og var kjapt oppe i en 3-1-ledelse. Etter fem minutter var lagene like langt, da Herman Bredal Oftedal satte inn 3-3.

Viking TIF møtte gjestene med KRS sin velkjente taktikk med å ta ut keeper og spille sju mot seks i angrep, uten at de klarte å skape noen stor fordel av det. Ofte snappet en av KRS sine fremskutte midtbacker ballen og kunne sette ballen i et tomt Viking-mål. Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen. Da matchuret passerte ti minutter, var stillingen i Åsane Arena 7-7, 11-11 da halve omgangen var spilt og 14-14 da kampen rundet 20 minutter.

i den siste tredjedelen av omgangen viste imidlertid gjestene fra Kristiansand tidvis at de er inne i en god steam. KRS var lenge oppe i en tremålsledelse, men mot slutten av omgangen klarte Viking å redusere denne ledelsen til ett mål. Lagene gikk til pause på stillingen 21-22 i KRS sin favør. Bjarni Í Selvindi hadde en strålende omgang med ti mål på ti forsøk. Med noen enkle grep i det defensive spillet, burde andreomgangen gi et komfortabelt resultat for våre gutter,

KRS hyret inn mental trener. Les hele saken hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+): Hyret inn mental trener etter stygg taps­rekke: – Det har vært tunge stun­der – fvn.no.

Aldri tvil i andreomgangen

I starten av andreomgangen var det ingen tvil om hvilket lag som var det beste i Åsane Arena. Bjarni Í Selvindi fortsatte med storspillet, både med skåringer og lekre innspill, Anders Lynge Hansen leverte flere kvalifiserte redninger, i tillegg til at også Herman Bredal Oftedal leverte varene fremover på banen.

Halvveis ut i omgangen hadde KRS opparbeidet seg en komfortabel femmålsledelse, 29-34. Forsvarsspillet satt bedre og gutta fortsatte å spille bra i angrep.

Mot slutten av omgangen begynte det imidlertid å klabbe litt for KRS, spesielt i angrep. Med seks og et halvt minutt igjen å spille, var gjestenes ledelse redusert til to mål, 36-38, og det gikk mot en nervepirrende avslutning på kampen. Heldigvis fortsatte Bjarni Í Selvindi sitt strålende spill og sørget for at KRS holdt seg noen mål foran. Med 2:15 igjen å spille var KRS i føringen 38-42 og det gikk mot to svært viktige poeng i Bergen.

I sluttminuttene ble det litt «Hawaii-håndball» begge veier, men KRS sin seier var aldri truet. Til slutt endte oppgjøret med en femmålsseier, etter at toppskårer Bjarni Í Selvindi sørget for 38-43 med sitt syttende mål for dagen! Bjarni Í Selvindi ble også kåret til KRS sin beste i kveldens kamp.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), KRS kjemper for å unngå nedrykk – følg kampen mot bunnlaget direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Viking TIF – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Neste hjemmekamp

Neste søndag er det klart for hjemmekamp i Aquarama igjen. Da kommer Elverum på besøk. Kan gutta klare å revansjere tapet i Final8-semifinalen? Det finner du ut, dersom du tar turen til Aquarama neste søndag! Billetter finner du her: