Viktig seier mot Viking TIF – Kristiansand
KRS - Viking TIF 28.10.2023. Foto: KRS Topp.

Viktig seier mot Viking TIF

Dagens motstander i Aquarama var nyopprykkede Viking TIF i fra Bergen, og var et lag KRS burde slå, om vi ikke skulle komme bakpå i kampen om en sluttspillplass. Gutta har vist fram mye godt spill denne høsten, men har slitt med å holde fokus på topp og levere godt nok gjennom en hel kampen. Håpet før dagens kamp, var at i dag, var dagen da dette skulle snu og gutta leverte god håndball i 60 minutter!

Denne uka har vi hatt hjelp av Mathias Skarpeid Hageland som har hatt arbeidsuke hos oss i KRS-administrasjonen, dere har kanskje sett noe av det han gjorde på vår Tik Tok-kanal? En av oppgavene han løste med glans, var å lage en forhåndsomtale av dagens kamp til vårt nyhetsbrev. Her følger intervjuet han gjorde med trener Victor:

Først fikk jeg stilt trener Victor Skillhammar et par spørsmål. Det første jeg lurte på var hva vi kunne se frem til på lørdag?

– En seier, svarte en selvsikker trener.

Videre lurte jeg på om det var noe som kunne bli utfordrende under lørdagens kamp?

– Spillerne kan føle på seiersforventninger, og kan av den grunn kanskje underprestere. Vårt fokus er på å holde oss konsentrerte gjennom hele kampen og å gjøre de tingene vi har blitt enige om. Klarer vi det, vinner vi de fleste kamper, forklarer Victor.

Avslutningsvis lurte jeg på hvilke andre tanker Victor har rundt kampen?

– Jeg gleder meg, dette tror jeg kommer til å bli en morsom kamp, så jeg håper det kommer mange i Aquarama og ser på, avslutter Victor.

Dagens kampsponsor, Avitel.

Ledelse til pause

KRS – Viking TIF 28.10.2023. Foto: KRS Topp.

Viking TIF stod for kampens første mål, men pådro seg så to tominuttere for gale bytter, slik at hjemmelaget kunne ta over føringen i kampen. Etter fem minutter sørget Sasser Sonn for ledelse 3-1. Kort tid etter røk Vikings nummer 5, Michael-Arne Gustave Michelsen, på et direkte rødt kort for angrep på Preben Nord-Varhaug. Og når Viking TIF røk på ytterligere en tominutter kort tid etter, ble det en tøff start på kampen for gjestene fra Bergen, uten at våre gutter klarte å utnytte overtallet til fulle.

Halvveis ut i førsteomgangen var stillingen 9-7 til hjemmelaget, men for å roe nervene til hjemmepublikummet, skulle vi gjerne ha sett at vertene dro litt i fra bortelaget fram mot pausen.

Naturlig nok, har det vært fokus på skadesituasjonen i KRS-troppen i sesongstarten. Jonas Myreng Elverhøy slapp heller ikke unna spørsmålet, da Norsk Topphåndball laget en forhåndsomtale av dagens kamp tidligere denne uka: ELVERHØY: – Dette kan gjerne kalles en skjebnekamp – Norsk Topphåndball (topphandball.no).

KRS beholdt føringen utover i omgangen, men Viking TIF lot seg ikke distansere, de kjempet tappert og klarte å begrense avstanden opp til hjemmelaget til to-tre mål. De gangene hjemmelaget hadde mulighet til å dra litt i fra, ble dessverre sjansene misbrukt.

KRS beholdt føringen i kampen og kunne til slutt gå til pause med en tomålsledelse, 17-15. Tollef Oskar Lindqvist leverte, med seks mål, en bra omgang på høyrekanten.

Strålende avslutning på andreomgangen

Etter at det var våre gutter som startet andreomgangen best, tok gjestene over initiativet og reduserte, mål for mål, vertenes ledelse. Etter snaue seks minutter, tok KRS timeout på stillingen 20-19. Etter 37:26 utliknet Viking til 20-20, og var i ferd med å ta over kontrollen på kampen.

Heldigvis klarte ikke gjestene i fra Bergen å utnytte muligheten, i stedet var det våre gutter som tok over føringen på kampen igjen, og etter 43:04, på stillingen 24-21, var det Viking som tok timeout. Halvveis ut i omgangen var KRS i ledelsen 25-22, og vi gikk, nok en gang, mot en spennende kampavslutning i Aquarama.

Tellef Oskar Lindquist ble, med sine elleve mål, fortjent kåret til banens beste i kampen mellom KRS og Viking TIF 28.10.2023.

Viking skal ha ros for at de aldri ga opp, men med ti minutter igjen av kampen, så det ut til at det endelig skulle løsne litt for KRS, som, for første gang i kampen, var oppe i en firemålsledelse. Når Viking TIF også fikk sitt andre røde kort for kampen med under åtte minutter igjen å spille, skulle det litt til for at KRS-gutta ikke skulle lykkes med å dra i land sesongens andre seier.

Det løsnet virkelig i sluttminuttene, så det var aldri noen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av denne bataljen. Det endte tilslutt med en åttemålsseier, 36-28. Toppskårer og banens beste ble Tellef Oskar Lindqvist med elleve mål. Bjarni Í Selvindi fulgte også bra opp, med åtte skåringer. I det hele leverte hele laget en bra innsats i dag, i dag klarte de å holde fokuset gjennom hele kampen, og når de klarer det, blir det gjerne seier!

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen sin dekning (+), Sliter med skader på åtte spillere, følg KRS i bunnoppgjøret direkte – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Viking TIF | handball.no.