Halden ble for sterke – Kristiansand
Halden Topphåndball - KRS Topphåndball 16.3.2023. Foto: KRS Topp.

Halden ble for sterke

Etter en seier på de seks første kampene i årets sesong, må KRS Topphåndball snart begynne å plukke noen poeng. Kveldens bortekamp mot Halden Topphåndball var første mulighet til det. Halden er et lag vi har spilt jevnt med de siste sesongene, så mulighetene var absolutt til stede.

Før søndagens kamp lå Halden på 10. plass på tabellen, to poeng foran våre gutter. Forrige sesong ble det uavgjort i tilsvarende oppgjør (Uavgjort i Halden – Kristiansand (krstopp.no)), mens sesongen før, ble det seier til våre gutter, (Strålende borteseier i Halden! – Kristiansand (krstopp.no)).

Her er noen av Victors tanker omkring søndagens kamp og forberedelsene til denne:
– I søndagens kamp mot Runar gjorde vi en kjempekamp bakover, noe som absolutt er noe å bygge videre på! Vi har hatt en god treningsuke, gutta står på, og er veldig klare for å kjempe om to nye poeng på søndag. Det er en veldig målrettet gjeng som tar turen til Halden.

Les hva Halden Topphåndball forventer av kampen her: Halden Topphåndball – Kristiansand – Halden.

KRS best i gang

Arkivbilde: Halden Topphåndball – KRS Topphåndball 16.3.2023. Foto: KRS Topp.

Det var gjestene fra Kristiansand som kom best i gang i kampen og ledet 0-2 etter 03:22 etter to mål av Preben Nord-Varhaug. Både forsvars- og angrepsspillet satt godt i innledninga, så våre gutter festet et godt grep på kampen, og satte inn 2-6 noen få sekunder etter at kampuret rundet ti minutter.

KRS beholdt føringa utover i omgangen, selv om hjemmelaget kom litt nærmere, ledet våre gutter stort sett med to eller tre mål. Etter knappe 21 minutter hadde imidlertid hjemmelaget spist opp gjestenes ledelse, da de utliknet til 9-9.

Lagene fulgte hverandre tett i de siste ti minuttene av omgangen. I sluttminuttet hadde KRS to ganger mulighet til å gå opp i en tomålsledelse, 13-15, men begikk begge ganger offensive feil, og gikk derfor til pause med en ettmålsledelse, 13-14. Uansett en rimelig bra omgang, både i angrep og i forsvar.

Jevn start på andreomgangen

Lagene fulgte hverandre tett i andreomgangen, halvveis ut i omgangen var stillingen 18-18 i Halden. Så tok (dessverre) hjemmelaget over føringen og økte etter hvert til en tremålsledelse.

Dessverre ble det for svakt i siste halvdel av andreomgangen. Halden hadde god kontroll på kampen, og selv om KRS klarte å redusere noen ganger i sluttminuttene, vant Halden til slutt 27-24.

Bjarni Í Selvindi ble toppskårer for KRS med sju mål.

For flere detaljer før kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS’ bortekamp og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Halden Topphåndball – Kristiansand Topphåndball | handball.no.