Tap i Arendal – Kristiansand
ØIF Arendal - KRS Topphåndball. Foto: Frida Elvestrand Enoksen/KRS Topphåndball.

Tap i Arendal

Før kveldens kamp var de to geografiske naboene også naboer på tabellen: KRS Topphåndball på syvendeplass med tolv poeng på tretten kamper og ØIF Arendal på åttendeplass med elleve poeng på tretten kamper. Etter at «lillebror» KRS Topp tok skalpen til «storebror» tidligere i høst, var det nok mange i Arendal, både blant spillere og supportere, som ønsket å «plassere skapet der det hører hjemme«, som Svermen-sjefen uttalte for et par dager siden.

I Sør Amfi var det hjemmelaget som kom best i gang i kveld og ledet 3-0 etter fem minutter. Etter den noe «rolige» starten på kampen, våknet også gjestene og etter snaue ti minutter sørget Øyvind Frigstad for 4-4 og balanse i regnskapet.

Etter at hjemmelaget hadde full kontroll i omgangens første fem minutter, ble resten av omgangen en jevn og tett batalje. Lagene sloss for å ta initiativet i kampen, og vekslet på å lede med ett mål. Etter snaue 25 minutter fikk ØIF Arendals Sondre Paulsen direkte rødt kort, og KRS benyttet anledningen til å gå opp i en tomålsledelse, 12-14, men et tent ØIF Arendallag utliknet i løpet av kort tid til 14-14, og lagene var like langt.

ØIF Arendal – KRS Topphåndball. Foto: Frida Elvestrand Enoksen/KRS Topphåndball.

I omgangens siste minutter er det hjemmelaget som er mest på, og det kan gå til pause med en ettmålsledelse, 16-15.

Gjestene kom best i gang i andreomgang og Sasser Sonn sørger for 16-16 og balanse i regnskapet etter ett og et halvt minutt. Etter utlikningen var det imidlertid hjemmelaget som tok over føringen i kampen: Ettmålsledelse ble til to- og tre, og etter ni og et halvt minutt satte Sander Løvlie Simonsen inn 23-19 og sørget for firemålsledelse til vertene.

KRS sørget for både 23-20 og 24-21, men så virket det som om «gardina gikk ned». I løpet av drøye ti minutter gikk vertene fra 24-21 til 31-23, og med ti minutter igjen av kampen, hadde oppgaven blitt veldig vanskelig for gjestene.

Kampen endte med hjemmeseier, 35-27 i ØIF Arendals favør. Mikkel Sandholm Mortensen ble toppskårer for KRS Topp med sju mål.

Du kan lese mer om kampen hos Fædrelandsvennen (+), Amper stemning og rødt kort i lokal­oppgjøret – fvn.no, eller i NHFs livedekning av kampen, Live kamp, ØIF Arendal Elite – Kristiansand Topphåndball | handball.no.