Tøff kamp i Fjellhammer Arena – Fjellhammer avgjorde i sluttminuttene – Kristiansand
Klare for andre omgang. Foto: KRS Topp.

Tøff kamp i Fjellhammer Arena – Fjellhammer avgjorde i sluttminuttene

Kampene mellom KRS og Fjellhammer har hatt en tendens til å bli svært jevne, hvor avgjørelsen ofte har falt i kampens siste minutter. Det er alltid gøy med jevne kamper, spesielt når KRS trekker det lengste strået. Dagens oppgjør ble spilt i en fullsatt nye Fjellhammer Arena, og en av de store overraskelsene var kanskje, at vår trener Victor Skillhammar gjorde spillercomeback.

Les mer om spillercomebacket i Fædrelandsvennen (+): Gjør comeback som spiller: – Ikke slik jeg ønsket å starte karrieren – fvn.no.

Köpp hadde troa på Fjellhammer

Illustrasjon: NTH.

Tidligere denne uka publiserte Norsk Topphåndball et intervju med vår gamle kjenning, nå Fjellhammerspiller i sin andre sesong, Eirik Köpp. I følge intervjuet tror Köpp at klubben vil få en boost av å få en ny hall og at klubben nærmest står foran en ny tidsregning: https://topphandball.no/artikkel/kopp-klubben-star-foran-en-ny-tidsregning/.

Når det gjaldt dagens kamp, Hadde også Köpp noen tanker: Han mente at det er to jevne lag som skal møtes, men håpte på at Fjellhammer skulle ta hjem seieren og få en god sesongstart i deres nye arena.

Loke Peter Brasen. Foto: KRS Topp.

Loke gikk for seier mot gamle lagkamerater

Også vår nye målvakt Loke Peter Brasen, som kom fra nettopp Fjellhammer før inneværende sesong, har blitt intervjuet av Norsk Topphåndball: https://topphandball.no/artikkel/brasen-en-lille-gave-for-oss-men-jeg-er-nervos/. Loke hadde imidlertid troa på seier mot gamlelaget: «– Fjellhammer inviterer til fest og vi blir med, men har tenkt å ødelegge den. Vi må jo gi de et sjokktap når de inviterer til åpning av ny arena, humrer og avslutter den ferske Kristiansand-målvakten Loke Peter Brasen

Köpp og Fjellhammer best i gang

Fjellhammer startet førsteomgangen best med to kjappe mål av Eirik Köpp. KRS lot seg imidlertid ikke ryste av hjemmelaget, og snudde til 2-4 i løpet av knappe tre minutter. Hjemmelaget ga seg ikke, og utliknet etter hvert til 4-4 med Köpps tredje skåring.

Pause i Fjellhammer Arena. Foto: KRS Topp.

KRS var imidlertid inne i en god periode, og opparbeidet seg en tomålsledelse, som selv ikke en tominutter til Helgi Hildarson Hoydal klarte å ødelegge. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 5-7 i favør av våre gutter.

Som ventet ble det en tett og tøff kamp. KRS leverte godt, spesielt i forsvar, men også fremover var det mye positivt å ta med seg. Mot slutten av omgangen tok imidlertid hjemmelaget over initiativet|, og etter 24:02 utliknet Fjellhammer til 9-9 ved Jens Holter, som også sørget for 10-9 to minutter senere.

Avslutninga på omgangen var preget av en del feil fra begge lag. Fjellhammer beholdt føringa, helt til omgangens siste sekunder. Da sørget nemlig Mikkel Sandholm Mortensen for 11-11 (29:36) og Sasser Sonn for 11-12 (29:57) og det var gjestene fra Kristiansand som kunne gå til pause med ledelse.

KRS best i gang i andre omgang

Når Köpp bommer for Fjellhammer i omgangens første angrep, benytter KRS anledningen til å gå opp i en tomålsledelse når Sasser Sonn setter inn 11-13. Samme spiller sørget for 11-14 kort tid etter, før Köpp, med sin sjette skåring for kvelden, sørget for 12-14 etter drøye 33 minutter.

Dobbeltredning av Loke Brasen, Fjellhammer – KRS 2.9.2023.

Fjellhammer hadde muligheten til å utlikne til 14-14, men en dobbeltredning av Loke Brasen, og skåring av Victor Skillhammar i det påfølgende angrepet, sørget for at KRS kunne gå opp i tomålsledelse, 13-15.

Fjellhammer tok over føringen

Fjellhammer – KRS Topphåndball 2.9.2023. Foto: KRS Topp.

Etter 40 minutter var det imidlertid hjemmelaget som hadde tatt over initiativet i kampen, mye takket være godt målvaktsspill av Vegard Bakken Øien, og etter 40:49 gikk de opp i en tomålsledelse, 17-15, etter skåring av Herman Schultz.

KRS tok time-out og la litt om på taktikken, og satt inn noen nye spillere, blant andre Sebastian Schultz Hansen og Eric Nicolay Jensen. Det så ut til å være noen smarte trekk fra benken, KRS klarte å snu kampen, og etter 47:16 var de oppe i en tomålsledelse, 19-21.

Med ti minutter igjen av kampen, var lagene like langt, da Köpp sørget for 22-22.

Fjellhammer best i avslutninga

Fjellhammer var inne i en god periode og ledet med fire mål, 27-23, med litt over fem minutter igjen av kampen. Det ble, som alltid, noen spennende sluttminutter, som det pleier når disse to lagene møtes. Med ett knapt minutt igjen, var hjemmelagets ledelse redusert til to mål, 29-27. Men når Morten Bøe Linder satt inn 30-27 etter 59:17, var løpet dessverre kjørt.

Kampen endte 30-27. Köpp ble toppskårer for Fjellhammer med elleve mål, mens Sasser Sonn ble toppskårer for KRS med ti, foran Victor Skillhammar med fem.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Treneren gjør comeback. Følg kampen direkte. – fvn.no, og Håndballforbundets livedekning av kampen, Live kamp, Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball | handball.no.

Bækkelaget i Aquarama neste

Neste helg er det klart for sesongens første hjemmekamp når Bækkelaget, som møter Runar Sandefjord i første serierunde i morgen, søndag 3.9.2023, tar turen til Aquarama søndag 10.9. for å spille kamp med avkast klokka 18:00. Vi håper å få se mange av dere på plass på tribunen, billetter til kampen finner dere her: